Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (267)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Dobře a kterej z vás je tady nejšerednější venkovskej buran?" S Uprchlíkem netřeba srovnávat. Dějová linka se liší. Jediné co zůstává je T.L.Jones, který je perfektní jako vždy. Stejně tak Snipes, který za ním ničím nezaostává. Perfektní kamera a hudba jsou příjemným překvapením. Pravdou je, že akce je pramálo (díky tomu hodnocení "jen" 80%) ač je každá akční scéna nasnímaná úchvatnou kamerou a dotažená do precizního detailu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $57,167,405Tržby Celosvetovo $102,367,405║ Aj keď po kvalitách Utečenca moc toho nezostalo pre toto voľné pokračovanie ale určitý štandart si to udrží a tak môžeme sledovať aspoň slušný priemer, ktorý sa dá pozrieť aj viac krát bez toho aby nudil. /videl v kine: 65%/ ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Uprchlíka z roku 1993, kde se sice již neobjeví Harrison Ford, ale Sam Gerard ztvárněný Tommy Lee Jonesem tu zastává hlavní pozici vyšetřovatele. Herecké obsazení ve vedlejších rolích taktéž zaujme, spíše než průměrný Snipes mě mile překvapil Robert Downey Jr., a to s jakou lehkostí si střihl tak zajímavou postavu. Jenže příběh nenabídne nic nového, a hlavně mi v mnoha momentech přišlo, jako kdyby se scénáristi topili ve svých výtvorech a výsledek se pak strašně táhl. Doopravdy jsem čekal daleko napínavější podívanou protkanou scénámi, z nichž bude sálat adrenalin na každém kroku, ale to se nedostavilo. Ten přemrštěný rozpočet nechápu, jako televizní film kvalitní tvorba, jako něco za 60 milionů dolarů vskutku nepochopitelné. Ale neboť mám Jonese v oblibě jako herce a jeho charismatická postava stála jako jedna z mála alespoň za řeč, tak určitou laťku film nastavil. Ale věřte, že není nikterak vysoká a dostatek jiné tvorby ji pohodlně a bez zaváhání přeskočil. Za mě dávám 58 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání s filmem A.Davise, který je ve všech aspektech alespoň o třídu výš. Vidím to asi tak. Zatímco v jedničce Chief Deputy Marshal Samuel Gerard zahajuje akci slovy: „Poslouchejte, vážení! Uprchlík je na útěku asi 90 minut. Průměrná pěší rychlost v terénu bez zranění je 4 míle za hodinu. Tím vzniká rádius 6 mil. Od každého z vás chci, abyste prozkoumali centimetr po centimetru všechny čerpací stanice, sklady, farmy, kurníky, chlívky a psí boudy v daném okolí..“, tak v U.S. Marshals mohl klidně pronést prosté: „Nechte ho jít..“ ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, proč mají Šerifové tak nízké hodnocení. Podle mě celkem vydařený akční thriller, který nezklame, co má hlavu a patu a hlavně překvapivé zvraty v ději. Tommy Lee Jones nezklamal, opět hrál charismatickýho nezničitelného policejního tvrďáka. Tyhle role na něj prostě sedí jako ulité. Robert Downey v roli křiváka, kterou zvládl výborně. Okořeněno o Snipese. Rozhodně doporučuji. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Film sa natáčal v Chicagu, West Vienna a Bay City (Illinois, USA), New Yorku (New York, USA), Bentone (Kentucky, USA) a Reelfoot Lake (Tennessee, USA) od 7. júna do 26. septembra 1997. (Arsenal83)
  • Vyšetřovací tým Gerarda (Tommy Lee Jones) je z většiny stejný jako ve filmu Uprchlík (1993) s Harrisonem Fordem, i tam se v týmu objevili Joe Pantoliano, Daniel Roebuck a Tom Wood. Tím ale podobnosti filmů nekončí. Po havárii na začátku filmu je Mark (Wesley Snipes) odvezen do Chicago Memorial Hospital, v níž pracoval Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) ve filmu Uprchlík (1993). Stejné je i samotné jméno hlavního vyšetřovatele Sama Gerarda, tak se jmenoval vyšetřovatel i ve filmu Uprchlík (1993). (headshot)

Reklama

Reklama