Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Oproti skvělým předchozím počinům je toto bohužel krok zpět a to zejména díky slabšímu scénáři a nezajímavému příběhu. Jistě, sice zde znatelně přibylo akce a Harry trousí více hlášek než kdy jindy, nicméně jako celek to na mě působilo velmi průměrným a utahaným dojmem. Je to veliká škoda, jelikož Clint Eastwood je s dalším a dalším dílem této série čím dál tím lepší. „Personnel? That's for assholes!“ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Magnum force mi prislo lehce vymekly ale Nasilnik je pecka kona se opet navrat stareho dobreho Harryho ktery se z nicim nemaze nedela si nic z nadrizenych a zakony prosazuje po svym a ted je plne odhodlan zlikvidovat gang toho psychopatickyho blondacka kterej sice se svymy lidmi hlasa neco o osvoboditelstvi a lidovem hnuti ale jde mu stejne jenom o prachy a zabijeni lidi asi nejtvrdsi dil z cele serie a taky muj nejoblibenejsi ma to svih akci a konec je stejne bezvychodnej a zoufalej jako atmosfera celyho filmu jo Harry ma holt smulu na svy partaky... ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Skvělý třetí díl ze série o "dirty" Harrym. Jak jsem už psal, druhý díl mi přišel takový dost průměrný, ale tenhle díl je fajn. Hodně fajn. Clintova interakce s novou partnerkou je super, Clint více hláškuje a vlastně celý film je takový více akční než temné krimi, což ve většině případů nevadí. Prvnímu dílu se to nevyrovná, přeci jen ta atmosféra je pryč, ale to je asi jediná výtka. Jinak film má tempo, hlášky a Clinta, který se opravdu pro tuhle roli narodil. A to někdy ke spokojenosti stačí. Navíc závěrečná akce v nejznámější věznici na světě fakt nemá chybu. 80 %. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

U těhle filmů s Clintem Eastwoodem se většinou nedočkáme moc velkých změn, ale to neznamená že by to nebylo dobrý krimi, myslim že si to pořád drží docela slušnou nadprůměrnou laťku, kór, když rovna tenhle díl je trošku zpestřenej novým Eastwoodovým parťákem a taky stále přetrvává ta celkem drsná atmosféra. Rozhodně jsem se u toho nenudil, ale zároveň jsem taky nedostal nic světobornýho ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ďalšie pokračovanie s drsným Harrym, ktorý ledva schová delo pod svoje sako. Narozdiel od iných búchačiek, ale smelo prestrelí čelné sklo bez toho, aby sa guľka odrazila. Aspoň Harry to tak tvrdí a ja mu verím. Tentokrát plávame trochu v priemerných vodách a veľkú zásluhu na tom má aj nevýrazný záporák. Niektoré scény, najmä tie akčné sú už z dnešného pohľadu trošku smiešne, ale Eastwoodove hlášky nestarnú. "Možem niečo povedať, Mckey?..., smrdí ti z huby..." 60%. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • James Fargo měl původně u snímku pracovat jako asistent režie, ale Eastwood, kterému se líbil jeho přístup, se rozhodl prosadit ho jako režiséra. (ClintEastwood)
  • Snímek byl inspirován činy skupiny teroristů ze Symbionese Liberation Army, která vešla ve známost únosem vnučky tiskového magnáta Williama Randolpha Hearsta. (ClintEastwood)
  • Autoři scénáře G.M. Hickman a S.W. Schurr nenašli způsob, jak se dostat k Eastwoodovi, a tak v roce 1975 přišli do jeho populární restaurace Hog's Breath Inn a rukopis scénáře nechali ležet na stole. Scénář zaujal jak Eastwooda, tak několik dalších lidí z Malpasa a začal tak vznikat třetí díl o Drsném Harrym. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno