Reklama

Reklama

Soud opouští mafián Ricca, který byl uznán nevinným. Cestou Ricca s jeho kumpány odpraví maskovaný policista. Někdo vzal spravedlnost do vlastních rukou. Na případ je nasazen poručík Briggs (Hal Holbrook). K případu se ale zaplete i nevybíravý kriminalista Harry Callahan (Clint Eastwood), který byl před časem suspendován pro nepřiměřené násilí. Harry se zastaví u bývalého kolegy a získá dojem, že Charlie by mohl být oním policejním katem. Brzy dojde k další akci šíleného policisty: postřílí bavící se společnost v sídle jiného gangsterského šéfa. A zanedlouho zastřelí pasáka, který zamordoval prostitutku. Harry je povolán zpět do oddělení vražd. Zločiny však neustávají: kokainový král je zmasakrován a zanedlouho i policista, jenž chtěl do případu proniknout. Briggs je přesvědčen, že za vraždami stojí jeden z šéfů mafie a pošle Harryho, aby ho zatkl. Gang byl ale varován – a mrtvoly se začínají kupit… V pořadí druhé pokračování o drsném detektivovi Harrym Callahanovi natočil zkušený televizní režisér Ted Post (Pověste je výš, Do nitra Planety opic; TV seriál The Twilight Zone), jenž směle navázal na prvotní počin zvaný Drsný Harry. Podobně, jako předchůdce, i tentokrát si styl dobově nebral žádné servítky. Bez nutných příkras, ale zato s westernovým a noirovým zápalem, bezprostředně vykreslil horoucí ulice zločinu San Francisca a nekonečnou policejní rutinu. Na filmu se mimo jiné opět podílel vynalézavý hudební skladatel Lalo Schifrin. A jako spoluscenárista figuroval Michael Cimino, jenž s Eastwoodem o rok později natočil Thunderbolt a Lightfoot, a posléze se proslavil klasikami typu Lovec jelenů či Nebeská brána. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Musím otevřeně přiznat, že s drsným Harrym nemám žádný výraznější problém, tentokrát to tvůrci trochu natáhli, což mi nevadilo a konflikt „o spravedlnosti“ vyhrotili, má-li policejní sbor vlastní katy, je to na pováženou, pro mě úplně stejně jako pro Harryho.. Clint Eastwood s bouchačkou působí velmi dobře a ten žánrový mix (krimi-akce-hlášky) mi sednul, u mě filmová spokojenost.. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Polda Harry Callahan je zpět a je stejně Drsný, jako před dvěma lety. A nutno dodat, že i když je scénář filmu docela brak (narozdíl od slušné jedničky), hlavní záporák už není takový vůl. Možná proto, že v tomhle filmu vlastně hlavního záporáka nenajdete. Na závěr si jen dovolím menší úvahu, proč že to máme Harryho tak rádi. Narozdíl od osmdesátkových hláškujících mašin (které máme samozřejmě taky všichni rádi) je Harry drsný svými činy a na silácké řeči si nepotrpí. Snad až na pár výjimek typu "Brix měl pravdu, ještě nejste připravený." ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Sedmdesátý léta se v Americe nesly ve znamení svobody, takže si každej dopřává hojně sexu a drog. Stejně tak gaunerů přibylo, snad aby se Harry ani napodruhé nenudil. Jenže tentokrát mu někdo fušuje do řemesla a všechny ty šmejdy, kterejm se nechce za katr, posílá rovnou pod kytičky. Nechat vychladnout svoji čtyřiačtyřicítku, to fakt dokáže naštvat, takže je potřeba, aby tomu drsňák Callahan učinil ráznej konec. A je mu jedno, na jaký straně zákona tihle spásní andělé stojí .. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood v plné síle. Jeho Harry Callahan je bezpochyby tím nejvíc cool policajtem, jaký čistil špinavé americké ulice v bouřlivých 70. letech. Opět nechybí pořádná halda mrtvol ani parádní zabijácké finále, ovšem oproti Drsnému Harrymu má Magnum Force znatelně lepší a zamotanější příběh, který dává Clintovi prostor vypustit z úst i něco pěkného, a ne jen " pomodli se, šmejde" nebo" strč si to do prdele". Kromě toho, že Callahan trošičku zmoudřel a vnímáme ho jako skutečně kladného hrdinu uprostřed divoké džungle zkorumpovaných poldů a mrtvých mafiánů, jede se pořád jako dříve... drsné hlášky, nabitý kvér, hádání s nadřízeným a naprostá ignorace tehdejší nabroušené kritiky. A funguje to prostě skvěle. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl není tolik temný jako Dirty Harry, ale zato je více akčnější. Protivníci stojící proti Harrymu jsou nejlepší z celé série, opravdu nepříjemní a na druhou stranu i sympatičtí. Harry zde svádí trošku nerovný boj, proti svérázné skupince samozvaných mstitelů. Stejně jako u dalších dílů série jsem si užil odlehčující chvilku, to když se Harry vydává za mezinárodního pilota, aby zneškodnil únosce letadla. Celým filmem se prolínají parádní ironické hlášky směrem k poručíku Brixovi. Mě se tenhle Callahan líbí prostě nejvíce. 90% ()

Galerie (89)

Zajímavosti (23)

  • Robert Urich v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Jedná sa o šiesty najlepšie zarábajúci film na svete v roku 1973. (westerns)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama