Reklama

Reklama

Dům smrti

  • Velká Británie The House That Dripped Blood (více)

Tento antologický snímek vypráví čtyři thrillerové příběhy, které se odehrály v opuštěném domě opředeném smůlou, a byly vykonstruovány na základě policejního vyšetřování. Po přezkoumání složek místního policisty (John Bennett) vyjde najevo, že všichni majitelé onoho sídla zemřeli strašlivou smrtí. V první epizodě poskytne ženě tajemného spisovatele (Denholm Elliott) objekt jeho posedlosti příležitost, aby svého muže zabila. V té druhé se nešťastný Peter Cushing stane středem pozornosti žárlivého manžela. Ve třetí části se Christopher Lee stane obětí své male dcerky, která si hraje s panenkami voodoo. V posledním díle se hvězda hororových filmů Jon Pertwee snaží ve svých kostýmech dosáhnout autentičnosti. Nějak se mu podaří získat plášť skutečného upíra, což má zvráceně komické následky. (Cinemax)

(více)

Recenze (55)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Občas mrazivý, místy i zábavný povídkový horor z prostředí jednoho podivného domu, v němž se až podezřele často prolévá krev. Co příběh, to trefa do černého, a to nejen kvůli vděčnému obsazení dvojice Cushing - Lee, ale i díky pestrosti jednotlivých segmentů, nadhledu a pěkné amicusovské atmosféře. Osobně mi nejvíc sedly ty dva poslední... Povinnost nejen pro kompletáře. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Štyri príbehy majstra horroru Roberta Blocha.Veľmi dobrá strašidelná zábava,dosť bizárna.Všetky príbehy sú samostatné.Kto má rád tie staré klasické horrory,tak to je určite medzi nimi klenot.Každý príbeh by mohol byť ako jeden celovečerný film.Každý príbeh sa odohráva v jednom starom strašidelnom dome,v nádhernej gotickej atmosfére.Pesledný príbeh je skôr horrorová satira ako horror,ale je tiež dobrý. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Po Tales From the Crypt mé druhé setkání s povídkovým filmem od Amicusu... A musím říct, že více než vydařené... I když povídky nejsou příliš originální, dohání to skvělou atmosférou a výborným hereckým obsazením... Škoda jen poslední povídky, ta mi příliš nesedla, vzhledem k ostatním byla až příliš komediální... No nic, je načase si sehnat i další kousky od Amicusu a doufat, že budou stejně povedené jako The House That Dripped Blood... ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Od Amicusu určitě jedno z nejlepších děl, ale tentokrát zaokrouhluji dolů. A to proto, že: 1. povídka má naprosto banální příběh, celkem pohoda, ale nic zvláštního 2* 2. povídka je lepší, má dobru atmosféru, i když je také jasné jak to dopadne. 3* 3. povídka je rozhodně nejlepší a příběh nejzajímavější. Atmosféra výborná, ale na zadek mne to neposadilo. 4* 4. povídka je celkem vtipná, ke 4* se přikláním hlavně za originalitu. Humor mi tu vůbec nevadí. A nakonec také proto, že se nemůžu zbavit dojmu, že je tento film silně, ale sakra silně nadhodnocen v bodování. (Alespoň v současné době, 5. 7. 08) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

A hele, ono je to docela fajn! Což je též zásluhou faktu, že se jedná o povídkový film, kde je každý docela odlišný, někdy parafrázující (Příběh o spisovateli, který v domě šílí), někdy vážně míněné (tam zas excelují lícní kosti, co zničily Alderaan) a pak zas sršící nadsázkou (Herec mnoha upírských rolí). A v té povídce, co jsem nezmínil zase exceluje Hrabě Dooku/Saruman/MužSeZlatouZbraní/WickedMan/Drakula, sir Lee, takže taky moc fajn. A jelikož jsou povídky relativně krátké, tak i přes nepříliš nadaného scénáristu a občas prkenné dialogy má tenhle Dům, z něhož čiší krev co nabídnout. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

  • V poslední povídce "The Cloak" zmiňuje Paul (Jon Pertwee) že má rád klasické horory. Ve výjmenovaných je i Dracula (1931), u kterého upřesní: "Ten s Belou Lugosim, né ten nový". V novější verzi filmu Dracula (1958) hrál hlavní roli právě Christopher Lee, který se objevil v předchozí povídce "Sweet to the sweet". (rasasak)

Reklama

Reklama