Reklama

Reklama

Kůň

  • Slovensko Kôň
Trailer

Obsahy(1)

Zakřiknutý učitel Dušička nemá právě nejlepší životní období. Prožívá krizi s přítelkyní, která ho chce vlastnit. Má problémy ve škole, kde ho nutí změnit způsob jeho výuky. Trápí se se sousedy, kteří mu vnucují měšťácké principy. A k tomu všemu najde na Vánoce u sebe doma živého koně. Situace je o to absurdnější, že bydlí v bytě ve druhém patře činžáku. Dušička netuší, jak se k němu bělouš dostal, čí by mohl být a už vůbec si neví rady s tím, jak se ho zbavit. Jenže přítomnost cirkusového šimla se stává nejen zdrojem bizarně komických situací, ale i katalyzátorem jeho vztahů. Dušička poznává skutečnou tvář lidí, kteří ho obklopují. Protože ve vyhrocené situaci všichni ztrácí své masky. Začíná chápat, že okolí ho nutí ke kompromisům, které se mu příčí. Uvědomuje si, že se nechává manipulovat okolím a postupně schází z cesty, kterou si v mládí vybral. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Výborná, originální, vánoční záležitost. Skvělé podobenství! Vtipná, jemná, laskavá typická Šulíkovina. Symboly, nádherná kamera, krásné světlo, kvalitní herecké výkony, Dano Fischer je topka, ostatní mě bavili taky. Zařazuji si mezi stálé vánoční klasiky. Speciální pochvala za obsazení Ruda Kratochvíla. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovenská absurdní komedie Martina Šulíka o učitelovi, který o Vánocích najde ve svém obývacím pokoji živého koně. takže celý bytový dům má haló. Nemůžu tomu upřít odvážný nápad, technické a herecké kvality, ale mne ten hořký humor k zamyšlení nějak minul. Je to lepší než Šulíkův předchozí film Muž se zaječíma ušima (2020), intelektuální úchylárnu na kterou tady odkazuje posterem v obýváku. Výborný Daniel Fischer. ()

Reklama

kolodej1 odpad!

všechny recenze uživatele

uz dlouho jsem nevidel neco tak hloupeho. Radoby intelektualsky film, ktery je ovsem jen nafouklou bublinou. Jeste by clovek pristoupil na to, ze se najednou v byte objevil kun, ale uz nevydycham, ze kun prakticky nepotrebuje jist, kdyztak si vezme banan (jak taky jinak), vubec nevymesuje, ani nepousti srst, po vykartacovani je pod konem dokoale cisty koberec, stejne tak cely byt je po celou dobu vzorne uklizeny. Zkratka alespon neco by mohlo byt alespon naznakem realisticke. Navic to bylo dokonale vyprazdnene a o nicem. ()

spotczek 

všechny recenze uživatele

Netypická záležitost asi ne pro všechny, ale mně se moc líbila. Klidně si to umím představit i na divadle. I když ten živý kůň má něco do sebe a nevím, jestli by se do každého teátru vlezl. Rozhodně představy o tom, jak by věci měly být, máme všichni, a všichni tak nějak více či méně násilně tuto svou představu druhým vnucujeme. Takže - kdo je tady kůň? ()

vladosvk86 

všechny recenze uživatele

Ano! zaujimavy slovensky scenar , konecne nieco nove kreativne od slovenskej tvorby.Prijemne sa nato pozeralo,netlacilo sa velmi na pilu. Zo vsetkeho troska- ci uz od absurdnutosti az po romantiku. A hlavnej hereckej postave davam palec hore-budem si ho viac vsimat. Za mna tato premiera na RTVS cez Stedry vecer vyborny tah! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama