Reklama

Reklama

Muž se zaječíma ušima

  • Slovensko Muž so zajačími ušami (více)
Trailer

Obsahy(1)

Josef (Miroslav Krobot) je spisovatel, který jednoho dne získá nečekanou schopnost – mimořádný sluch v podobě zaječích uší. Ten mu umožňuje výborně slyšet nejenom hlasy dalších lidí, ale především jejich myšlenky... Střet cizích a vlastních představ o sobě samém otevře Josefovi oči. Když mu pak jeho mladá přítelkyně Katka (Alexandra Borbély) oznámí, že s ním čeká dítě, Josef ví, že je to jeho poslední šance, jak si uspořádat dosavadní život. Rozhodne se s ní oženit a narovnat rodinné vztahy... Muž se zaječíma ušima je tragikomedií o muži, kterému se život převrátí vzhůru nohama ze dne na den, ale i vyprávěním o našich představách o životě a o tom, jak někdy mohou být mylné a zároveň smutné i komické. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Olík 

všechny recenze uživatele

Ušatá alegorie aneb Ezop s Kafkou ruku v ruce cestou Česko-Slovenského přátelství. Experimentální, ale zároveň nenápadné. Typicky bezemoční Miroslav Krobot a jeho sarkastické hledání odvahy, které rozhodně nebude pro mainstreamového diváka. Já osobně stojím někde na pomezí mezi „dejme tomu“ a „spíš ne“, ale určitě nemohu říci, že jsem se vyloženě nudil. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To přirovnání k Chvilkám skutečně není úplně mimo, jenže tohle na rozdíl od nich nemá jen solidní rozjezd, ale stejně dobře se to rozvíjí i dál a vše se nezasekne někde ve třetině. Svým způsobem se tu Šulík vrátil v určitých prvcích ke svým začátkům, aspoň svérázností a důrazem na psychologii postav, především té hlavní, ale dbá i na dostatečně představení těch vedlejších a jejich důležitosti, vztahu a ovlivnění vůči hlavní postavě. Ano, ta forma mi sice přijde přehnaně svojská a Šulík zde přichází se zbytečně velkým počtem nápadů, přičemž u některých se mu nedaří je správně zkorigovat, taky to není úplně dotažené a konec taky nemá takovou sílu, jakou by mohl mít. Jenže na poměry současné česko-slovenské kinematografie to má solidně napsaný scénář, podmanivou atmosférou, dobře se zde pracuje s postavami, filmařská stránka je svá a přitom neotravuje, hudba se do toho dost zvláštním, ale přitom naprosto přesným způsobem hodí a už jen kvůli tomu to strčí do kapsy spoustu jiných českých filmů. Včetně těch, které se snaží tvářit jako art, ale nemají na to. Líbilo se mi to a něco mi to dalo - a to o spoustě současných filmů z Čech a Slovenska říct nemůžu. Už jenom kvůli tomu si to podle mě čtvrtou hvězdu zaslouží, i když jen slabou. Každopádně jsem rád, že mě můj nejoblíbenější slovenský režisér opět nezklamal - sice na dost silný zážitek z Tlumočníka tohle nemá ani zdaleka, ale pořád je vidět, že on prostě umí. Btw zařazení mezi komedie mi přijde docela mimo a hlavně strašně mystifikační, protože na základě něj se na tenhle film podívá spousta lidí, pro kterou to prostě není (což nemyslím nijak špatně). Tohle je drama, hlavně drama. 4* ()

Reklama

Fifer 

všechny recenze uživatele

Zatímco Krobotovy autorské filmy jsou pro mě spíše průměrné a nedokáže to zachránit ani jeho specifické herectví, tak tohle se povedlo. Šulíkův film je přesně tím, čím Velká premiéra není. A Šulík nenatočil tak dobrý film snad od Klíče k určování trpaslíků. Chápu, proč má snímek jen 55 %, je to moc náročné. Ale i tak je to ostuda. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Celkom milo ma to prekvapilo a dávam tri a pol hviezdy (nie štyri, ale tri a pol). Forma je tu asi trochu nad obsahom, nie že by bol obsah zlý, skôr tým chcem povedať, že je to natočené naozaj kvalitne (kamera, strih a zvuková postprodukcia). Dosť rušivé, či divné (alebo artové) bolo, keď herci začali hovoriť priamo do kamery. Scény sa vždy skončia ešte pred tým, než by začali nudiť, čo funguje vždy. Zasmial som sa v pravidelných  dvadsaťminútových intervaloch (na komédiu je to určite málo), ale pár krát som sa aj zamyslel nad nejakou zmysluplnou vetou. Napriek všetkým kladom sa tu toho veľa neudeje, nič viac, čo by ste nezažili, alebo čo by ste nepočuli z rozprávania každý deň doma, vonku, v práci, z tohto pohľadu je to taký obyčajný, všedný film. Ak čakáte, že to (podľa obsahu) bude niečo na spôsob Po čom ženy túžia, tak možno budete (mierne) sklamaní.  Ale dnes som mimochodom videl aj jeden oscarový film a bolo celkom pozoruhodné, že tento (Muž se zaječíma ušima) ma bavil viac. Aj preto dávam štyri (teda tri a pol). ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kvalitní šulíkovina. 1)  Hutné dialogy, špičkoví herci._____ 2)  A přesto se mi film příliš do mysli nepropsal. Nevím proč. .                             .                            .                          .                                                                                   . ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Miroslav Krobot o své roli řekl: „To je role, která se těžko odmítá, náročností, velikostí i tématem. Možná si vzpomenu na roli Aloise Nebela (2011), která je rozsahem srovnatelná.“ (SONY_)
  • Jeden pár zaječích uší měl na hlavě Miroslav Krobot při natáčení v přeplněném pražském centru. Zajímavé bylo, že přestože se jednalo o tajné natáčení, tvůrci ani Mirek Krobot se nesetkali s žádnými překvapenými reakcemi či pohledy. Našel se pouze jeden asijský turista, který si herce při natáčení této scény vyfotil. (Bioscop)
  • Filmový štáb měl 42 členů. (Bioscop)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

17.01.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila kompletní seznam nominací pro 29. ročník udělování cen Český lev. Mimo to byly během dnešní tiskové konference oznámeny i dvě nestatutární… (více)

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Reklama

Reklama