Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2139 a lidé se po globální ekologické katastrofě uzavřeli do obrovských měst. Ta jsou sužována nesmírně vysokou kriminalitou, kterou se snaží dostat pod kontrolu ochránci zákona, kteří jsou současně soudci a také katy. V Mega City One patří k nejobávanějším soudce Dredd. Ten pomůže svým dvěma kolegům v boji proti přesile a všechny členy gangu postřílí. Přestože násilí dosáhlo nezvládnutelné síly a věznice jsou přeplněné, odmítá vrchní soudce popravy za drobné přestupky a Dredd se mu musí za postřílený gang zodpovídat. Zatímco Dredd učí na Akademii budoucí soudce zacházet se speciálním vybavením a připravuje je na těžký úděl služby, uteče z vězení vrah Rico a podaří se mu proniknout do Mega City One. Tady už má připravenu supermoderní zbraň Lawgiver, kterou před časem ztratil během nebezpečného akce Dredd. Přestože je zbraň kódovaná na jeho DNA, funguje i v Ricových rukou... (TV Nova)

(více)

Recenze (385)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ešte pred piatimi rokmi by som bol ochotný vďaka slabosti pre sci-fi dať tomuto prepadáku 3 hviezdy. Lenže už nevládzem. Stallone sa snaží naviazať na relatívny komerčný a kritický úspech Demolition man, ako námetom, tak výpravou. Lenže po rokoch si jeho scény spájam skôr s ďalším prepadákom, ktorý ho ešte prekonal, a to Lovcami dinosaurov. Dredd je morálny policajt, ale collateral damages ho nezaujímajú. Film sa berie maximálne vážne, preto nechápem, načo je tu vtipná Schneiderova postavička, ktorá nemá šancu tento film urobiť vtipnejším. ()

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Tenle film je svatokrádež. Nelze zkrátka natočit ultra násilnou komiksovou předlohu tak, aby byla mládeži přístupná. ... ... ... A to jsem v hodnocení nebral v potaz idiotský scénář s neméně idiotskými dialogy a herecké výkony na úrovni ochotníků ze Sagvanova Ústí. To už bych tomu musel dát mínusové body. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

No, je to béčko, to zase né, že ne. Na druhou stranu bych film vůbec nezatracoval, jelikož jsem se u něj solidně bavil a navíc má i odpovídající stopáž. S komiksovou předlohou bohužel dosud obeznámen nejsem, tudíž nemohu porovnávat. Musím ale uznat, že svět Mega-City a Soudců mě rozhodně zaujal, stejně jako jeho vykreslení a ztvárnění v tomto snímku. Vše navíc dokonale dobarvuje přesně padnoucí hudba Alana Silvestriho. Sly se zde v hlavní roli tváří snad nejvíce zarputile, za celou svou kariéru, Diane Lane tu je opravdu kočka, Armand Assante klasický padouch a Rob Schneider polovinu filmu otravně ječí, aby tu druhou obstojně hláškoval. Soudce Dredda si tak zařazuji do škatulky neprávem opomíjená a podceňovaná komiksovka. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Sci-fi B-čkový Akčňák podle komixové předlohy, dobré kostými a efekty. Občas i vtipné, jak již napsal Shit. Komixová klasika se Stallonem v hlavní roli Soudce Dredda. Stallone je na tento film jako dělaný a už jen hlášky, které Sly rozhodně umí, jsou toho důkazem. Soud je u konce. & Já jsem zákon. 65 % ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Už ve věku, kdy jsem hltal každý Arnieho akčňák a Timecop mi přišel jako super sci-fi, jsem si říkal, jaký je ten Soudce Dredd hrozně blbý film. S odstupem času, kdy mé divácké já prošlo nepopiratelným vývojem (rozuměj: s Arniem už jen zpátky do minulosti za Connorem anebo do džungle za Predátorem a Timecop=průměr), jsem se v tom nadobro utvrdil. Stallone se na Dredda sice dost hodí, ale v tomto filmu ze strážce zákona udělali nehoráznou měkkotu, které by ten pravý – komiksový – Dredd hned v prvních minutách rozsekal kebuli obuškem pro podrývání policejní autority. Vždyť snad jen Lobo je v komikosvém universu větším drsňákem než Dredd a v Hollywoodu z něho udělají hrdinu akčního filmu pro celou rodinu! Kulisy a celkové vizuální ztvárnění nejsou sice nejhorší, ale zbytek je děs a bída…a proč se takovému filmu, sakra, upsal Max von Sydow? ()

Galerie (64)

Zajímavosti (19)

  • Kostým, který nosí Soudce Dredd (Sylvester Stallone), navrh známý módní návrhář Giani Versace. (StevenW.)

Související novinky

Dredd – věčný potížista?

Dredd – věčný potížista?

10.10.2011

Dotáčky, přetáčky, producentský sestřih, naštvaný režisér, zmatený výsledný produkt. Vzpomínáte? Tohle všechno provázelo vznik Stalloneovy komiksové adaptace Soudce Dredd z poloviny 90. let. Osud má… (více)

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Komiksové reparáty

Komiksové reparáty

24.12.2008

Těžko říct, jestli za to může Nolan a jeho veleúspěšný restart Batmana. Každopádně Hollywood se teď vrhl na spoustu komiksů, jejichž filmové verze vznikly ani ne před dvěmi dekádami. A slibuje nové,… (více)

Reklama

Reklama