Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto dílu se během vyšetřování vraždy lichváře Karla Beránka otevírá i případ vyloupené pošty. Kapitánu Dítěti se podaří obě kauzy spojit, ale hlavně usvědčit vraha těsně před promlčením. (Česká televize)

Recenze (73)

janececek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem jednou usedl k TV a zhlédl podzimní novinku, kterou přinesla Česká televize. Cením vizuál a relativně dobré herecké výkony (jen Šoposké to né vždy úplně věřím), ale zbytek splňuje prakticky všechna žánrová klišé. Celkové vyprávění je takové nemastné neslané, chybí tomu spád. Špatné to není, ale pilot mě nijak zvlášť nemotivoval vyhlížel další díly. 50 % ()

suffragium 

všechny recenze uživatele

Bohužel, první díl velmi, velmi slabý. Žánrově neujasněný. Tváří se to jako krimi, a přitom jsou to jen plytké dialogy nemluvných (sic!) a vesměs nesympatických postav: počítaje v to hlavně slizkého Kryštofa Hádka a protivnou Mariku Šoposkou. Ani pomalý brumla Krobot to tentokrát moc nevytrhnul. Hanzlík vyloženě trapný. Pejsek je nejmilejší postavou, a zřejmě proto se mu pomstili blbým jménem Krvesaj. Napětí veškeré žádné, děj prostoduchý a snadno odhadnutelný. Atmosféra nikde. Celkově tedy hodně nepovedený rozjezd. Jestli další díly budou pokračovat v podobném duchu, máme tu podobně odpadový průser jako Zločiny Velké Prahy. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení první epizody seriálu otvírám svým tradičním neutrálním trojhvězdím, kterým nevyjadřuji nic jiného než fakt, že jsem se občas bavil, občas trochu nudil a že v podstatě vyčkávám, jak se série dále vyvrbí, protože zatím nemám dostatek informací. Miroslav Krobot každopádně hraje svého typického mlčenlivého mrzouta, což jsem očekával, o to víc mě překvapilo zjištění, že Marika Šoposká hraje v podstatě jeho ženskou verzi. Z podobných projektů jsem zvyklý spíše na kontrast protikladů a tady máme dva introverty. Nezvyklé. / Poučení: Důkladně si archivuj svá alibi na dobu minimálně dvacet let nazpět. Zejména jsi-li heterosexuálním bělochem. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šoposká jako osina (Nebo je to záměr?), Krobot odříkává text jako elév (Nebo je to záměr?) a celé je to jako z produkce Primy nebo Novy. Tak aby to byl schopen jejich vyspělý divák sledovat a pochopit. Aha! On je na tom divák ČT vlastně už stejně. Pár dobrých průpovídek, sem tam gag, jinak galaretka. Třetí hvězda jen kvůli autorství. Jinak 40%. Zatím ten seriál vypadá opravdu jako ztracený případ. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem ke zmince v pripadech 1. oddeleni jsem si predstavoval, aby hlavni polda byl KOrejs pana Hanuše. No, Dítě od pana Krobota mu neni az tak vzdalen, trosku strihnuty Pliskem a docentem. Ale tech detektivu neridici auto a nenosici zbran uz je trochu moc.  Co se tyce zapletky, no, cislo bankovky si mohli overit uz predchozi vysetrovatele, tudiz za mne hvezdicka dolu - od tohoto serialu cekam spise neuzavrenych vyreseni pripadu, ktere byly setreny predchozimi poldy bez chyby. Hlaska: "Ja nejsem fizl, ja jsem od policie" zabodovala. 5/10. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • V 17. minutě projíždí policejní auto přes Nuselský most v Praze. (Winster)
  • Bývalý vyšetřovatel Plachta (Jaromír Hanzlík) přebývá v sanatoriu ve Svatém Janu pod Skalou. Ve skutečnosti se jedná o bývalý klášter, později zde sídlila škola. (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno