Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

curunir 

všechny recenze uživatele

Tento film mám trocha problém ohodnotiť, je to niekde medzi 3* - 4*, avšak skôr by som prihoršil pretože po veľmi slušnom začiatku nasledoval skôr obyčajný animovaný film s inak veľmi dobrým námetom. Poňatie slepačej farmy ako zajateckého tábora s časti budiaci tiež dojem koncentráku je za podpory slušného scenára vskutku veľmi nevšedné a originálne, avšak dosť mi vadilo, že takmer všetko jeho osadenstvo okrem kaprála (jedna z najlepších postáv) je ženského rodu, čiže spracovanie sliepok bolo celkom na mieste - a tiež netreba čakať, že slepačia farma sa bude hemžiť kohútmi. Inak má film celkom príjemné tempo hodina a štvrť viac-menej ubehne, len v závere potom nijak neohromí. Za pochvalu ešte stojí skvelý soundtrack Johna Powella a Harryho Gregosona-Williamsa, ktorý by zvládol prirovnanie k hocktorej inej hudbe z vojnovej epopeje. Do záveru potom tvorcovia nezabudli vsunúť večnú tému: čo bolo skorej, sliepka či vajce? ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Musím s ľútosťou povedať, že kedysi ma to bavilo viacej. Z odstupom času tam nie je pre mňa takmer nič, čo by som odvtedy nevidel prevedené lepšie, pôsobivejšie a vtipnejšie. A hoci Chicken Run má svoje silné scény ( útek z prístroja na výrobu koláčov) a príbehovo funguje bez akýchkoľvek hluchých miest, nemohol som sa zbaviť pocitu, že som na takýto film až príliš dospelý. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl animovaného filmu mi sakramentsky sedí! Slepičí Úlet neberte jako vyjímku. Berte jej jako normální konkurenci pro hrané celovečerní filmy. Mnohdy je snímek lepší než většina Hollywoodské produkce, ale na pět hvězdiček to zase není. Něco tomu chybí. Originální nadabování je ucházející, hlavně Mel Gibson. Místy film předvádí humor ve stylu Wallace a Gromit. Tyto epizody jsou všechny krátké a s radostí je sleduji pořád dokola - před spaním, když venku prší, když nemám na co koukat... Slepičí Úlet je zkrátka perfektně odvedená práce. Velmi zábavný a vysoce inovativní snímek. Takhle by měly vypadat celovečerní animáky. ()

wader 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím. I větší ptákoviny hodnotím více. Navzdory tomu, že "úlet" je z r. 2000, skoro 10 let jsem o něm jen slyšel a četl a až teď na začátku roku 2010 jsem si plný očekávání splnil přání vidět tenhle legendární animák. A bohužel jsem byl zklamán. Popravdě, já se směju kde čemu, ale tady jsem opravdu mnoho humoru nenašel. A kromě závěrečné části s plánem postavit "Mašinu" to bylo hodně nudné... To je vůbec nejhorší co se vám u filmu může stát: ode všech slyšíte jak je to skvělé a mimořádné atp., a když se na to pak díváte, říkate si jestli jste opravdu tak omezení, nebo jestli je to opravdová blbost.... Bohužel. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Jestli bych měl jmenovat jednoho tvůrce, který je pro mě zosobněním jistoty že film dopadne skvěle, je to Nick Park. Čeho se jeho geniální ruka dotkne, to se promění v neskutečně krásný briliant, který nejen špičkově zabaví, ale zároveň nadchne dokonalým technickým zpracováním. Slepičí úlet není vyjímkou. Takový gejzír nápadů, fantastických fórů, hlášek, to se jen tak nevidí. Srdeční záležitost! A teď mě napadá, už jsem si film dlouho nepustil, jdu udělat nápravu. Přidejte se taky, neprohloupíte! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • V ruštině nese film název Únik z kurníku. (Valsadora)
  • Ve filmu se několikrát objeví záběr na kurník označený číslem 17, který odkazuje na válečný film Stalag 17 (1953), odehrávající se v zajateckém táboře. (Indy_Brabino)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (JADIM)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama