Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

Jino 

všechny recenze uživatele

Výborné vypravování o Merlinovi. Kvalitní herci v čele se Samem Neillem dokázali udělat z televizního filmu krásnou podívanou pro celou rodinu. Hodně se mi líbil Martin Short v roli zlého skřeta, či co to bylo. Triky sice nebyly bůhví jak dobré, ale jde o televizní produkci, takže jsem tohle Merlinovi odpustil a nechal se jen unášet nádhernou atmosférou. Trvá to sice 3 hodiny, ale pro ten krásný konec bych si na to v klidu počkal znovu. 85% ()

Erinye 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejzdařilejších adaptací o době krále Artuše. I přesto, že to bylo točeno pro TV, tak známými herci se to tu jen hemží, a co se přírodních scenérií a kulis týče, vše je přímo v dárkovém balení, rozhodně bych se tam jela s chutí podívat. Celý film je kouzelný a kouzel plný. Objevují se tu snad všechny známé postavy, včetně Merlina v podání Sama Neila, který je na celém filmu tím nejlepším. Jednoduše tvůrcům se do 2 dílů podařilo vtěsnat, snad vše, co je o této době známo (mám na mysli legendy), Merlinův boj s královnou Mab, objevuje se zde i Lancelot a jeho láska ke krásné Genevievre. Hodnotím jako velice vydařený televizní film, i když bych řekla, že by se s přehledem mohl promítat i v kinech. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Fantasy s televizním rozměrem o čaroději Merlinovi a dalších postavách nemá nijak větší dopad pro diváka přivyklého kino snímkům na podobné téma. Je to sice vesměs dobře udělané, s druhosledovým hereckým obsazením, ale užije si to jen ten, kdo od toho vlastně ani moc neočekává. Tomu se dostane nějaká ta porce působivě fantazijní atmosféry, nějaký ten průměrně zvládnutý souboj a nějaký ty další "kejkle" se zaobalí tak, aby se i přes úmornou stopáž, na to dalo vydržet dívat. A ono to na jeden zátah i jde, ale pak si uvědomíte, že Barron není Jackson a počkáte si na žánrovou pochoutku od mistra fantasy kuchyně než od jeho snaživého učně, který stvořil dobrý televizní film plný dobrých televizních speciálních efektů. K parametrům kinofilmu se ani na okamžik nepřiblížil, ale na vyhazov z pomyslné fantasy kuchyně to není. 50% ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Magický príbeh s pomerne slušnou výpravou a hviezdnym hereckým obsadením,v ktorom dominuje excelentné herecké umenie Mirandy Richardson.Hoci triky chvíľami pôsobia umelo až lacno(najmä v prvej časti),ide o vskutku vydarený a pútavo vyrozprávaný televízny počin,ktorý sa v mnohom vyrovná oveľa perspektívnejším projektom. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Kvalitní televizní film, i když efekty byly občas opravdu až směšné a stopáž také nebyla ideální. Navíc mě nějaké části nebavily, ale celkově se jedná o dobrý film. Miranda velmi přesvědčivá, jen škoda, že tam neměla také větší prostor Helena Bonham Carter, ale i za tu malou chvíli, co tam byla, si dokázala ukrást prostor pro sebe. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Steve Barron soutěžil o cenu Director Guild of Amerika v kategorii význačný režijní úspěch. (Terva)
  • V průběhu filmu můžeme názorně sledovat ubývající síly dvou magických postav (obě ztvárnila Miranda Richardson) – zatímco Jezerní paní postupně přichází o ryby v jejím náhrdelníku, vlasy královny Mab postupem času pozbývají na barvě a šednou. (Stanislaus)

Reklama

Reklama