Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V základním táboře pod K2, druhou nejvyšší horou světa, která si vyžádala nejvíc lidských životů, se chystá k výstupu výprava financovaná miliardářem Elliotem Vaughnem. Ten chce akci využít k reklamní kampani na svou leteckou společnost. Do tábora přichází Peter Garrett, který pracuje pro časopis National Geographic a fotografoval nedaleko sněžné leopardy. Ke svému překvapení se v táboře setká se svou sestrou Annie, která sice patří k nejuznávanějším horolezkyním, s bratrem však už tři roky nemluví. Nedokáže mu totiž odpustit, že poslechl otcův rozkaz a odřízl ho z lana, na němž viseli po nehodě dvou horolezců. Další den se Annie vydá s Vaughnem a zkušeným horolezcem Tomem McLarenem k vrcholu. Během cesty se začne zhoršovat počasí a horský vůdce Skip Taylor žádá Vaughna, aby sestoupili zpět do tábora. Ten však odmítne. Počasí ho nakonec přinutí výstup přerušit. Během sestupu strhne prudká bouře lavinu, která srazí část výpravy. Přežije pouze Vaughn, Annie a zraněný Tom, kteří se zřítí do ledové jeskyně, kde je lavina uvězní. Peter okamžitě zorganizuje záchrannou výpravu. Ví, že má pouhých šestatřicet hodin, jinak sestra i ostatní zahynou na vysokohorskou nemoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (375)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výborný dobrodružný film. Nenašiel sem okrem nitroglycerínu vo filme nič čo by sa vymykalo zdravému rozumu. Naopak si myslím, že výborné sú tu stvárnené obzvlášť charaktery rôznych ľudí a pud sebazáchovy. Chceš žiť tak zabi. Lenže tu to neplatí. Chceš žiť tak vydrž čo najdlhšie a nepodliehaj panike a navyše si kryte chrbát, pretože ten kto chce prežiť s tebou ťa pokojne zabije. Trocha psychológie, veľa dobrodružstva a odvahy a jedna obrovská zrada s velikánskou chuťou na pomstu. A čo ešte? Koniec. Pre niekoho spravodlivý pre niekoho šialený ale pre mňa skôr očakávaný. Herecké výkony sú veľmi dobré, ja si dovolím vyzdvihnúť hlavne Robin Tunney a Billa Paxtona. ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Tak.... první možnost - Je to sci-fi protože to co tam horolezci předvádějí se na naší hodné zemi nemůže odehrávat. Druhá možnost, aktéři jsou vybaveni zázračným oblečením které většinu času lepí na skály, pusobí antigravitačně atd. Třetí možnost, režisér nebyl přítomen ve škole když se bral vrh vodorovný (mimo jiné) a domnívá se že když se muž s težkou horolezeckou výbavou rozběhne a skočí z jedné skály na druhou, letí po přímce v úhlu asi takových 45 stupňů, nehledě nato že se vzduchem pohybuje po dobu za kterou překonal vzdálenost násobně převyšující světový rekord ve skoku dalekém. Oproti tomu všemu to není naprostá nuda, za to sou dvě * ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

Rozuměj, není to K2, že? Byla jsem na tom tenkrát v kině. Když hned v úvodní scéně po hned hrozné ztrátě a dramatické hudbě proletěl nahoře orel, který vypadal skoro jako sup s bílou hlavou a řval jako káně, řvala jsem já (smíchy) a vysloužila si tak nenávistné: pšššššt! No pak to focení zvířatek ve sněhu, dramatické odmítání lan, injekce do srdce, zavalení do proláklin, párty v prvním výškovém a já nevim, co všechno. To teda ne. Na jeden film prostě na mě hodně. Hvězda za chlápka starého horala a za ty dva bráchy, co byli aspoň vtipný. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Tam nahoře neumíráte. Tam jste mrtvej." CLIFFHANGER se potkává se MZDOU STRACHU v teenagerském balení. Absolutně nerealistické, ale se sakra dobře rozvrženými postavami, napínavým dějem a úchvatnými akčními scénami. Kvalitně napsaná, zrežírovaná i odehraná adrenalinová vysokohorská jízda, kde stále někdo efektně padá nebo něco vybuchuje a přitom se bojíte o postavy. Perfektní popcorn. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Je to hodně slabé. A nejhorší je, že „Vertical Limit“ prostě není adrenalinová hardcore velehorská akce. Pár scén je sice „velkolepých“, ale na druhou stranu naprosto neuvěřitelných a studiovost z nich jen čiší. Další a mnohem větší problém mám se žánrem – chvílemi jsem si připadal jako bych se díval na parodii. Ať už na začátku filmu, kdy po emocionálně vypjaté scéně s přeříznutím lana následuje záběr na zem a okolní skály, aby se po třech vteřinách přímo před kamerou s dutým zvukem rozpláclo tělo otce hlavních hrdinů. Nebo „setkání“ Scotta Glenna s manželkou – škoda slov, tady se dá jen hlasitě smát...Sečteno a podtrženo - pár záběrů na krásnou přírodu a hlášky dvojice bratrů-horolezců nemohou hodnocení „Vertical Limitu“ vytáhnout ani do základního tábora. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Jako pozadí pro horské scenérie posloužila hora Mt. Cook (3754 m) na Novém Zélandu a její štít taky ve filmu představoval štít K2. Skutečná hora K2 (8611 m), druhá nejvyšší hora světa, se nachází v pohoří Karákoram na hranici Pákistánu a Číny. (džanik)
  • V scéne, kedy sa otec Petra Garretta (Stuart Wilson) odreže v strachu o ich život, sa nemal čoho báť. Všetky frendy (istenie, na ktorom viseli) majú podľa normy udržať v ťahu 2,2 tony. V konečnom dôsledku by však toto istenie pri tak veľkom páde dvoch ľudí nevydržalo za žiadnych okolností a zabili by sa všetci. (Jumar)
  • Předlohou pro bratry Benchovy byla dvojčata Burgessovi, Alan a Adrian, horolezci z anglického Yorkshiru. (džanik)

Reklama

Reklama