Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V základním táboře pod K2, druhou nejvyšší horou světa, která si vyžádala nejvíc lidských životů, se chystá k výstupu výprava financovaná miliardářem Elliotem Vaughnem. Ten chce akci využít k reklamní kampani na svou leteckou společnost. Do tábora přichází Peter Garrett, který pracuje pro časopis National Geographic a fotografoval nedaleko sněžné leopardy. Ke svému překvapení se v táboře setká se svou sestrou Annie, která sice patří k nejuznávanějším horolezkyním, s bratrem však už tři roky nemluví. Nedokáže mu totiž odpustit, že poslechl otcův rozkaz a odřízl ho z lana, na němž viseli po nehodě dvou horolezců. Další den se Annie vydá s Vaughnem a zkušeným horolezcem Tomem McLarenem k vrcholu. Během cesty se začne zhoršovat počasí a horský vůdce Skip Taylor žádá Vaughna, aby sestoupili zpět do tábora. Ten však odmítne. Počasí ho nakonec přinutí výstup přerušit. Během sestupu strhne prudká bouře lavinu, která srazí část výpravy. Přežije pouze Vaughn, Annie a zraněný Tom, kteří se zřítí do ledové jeskyně, kde je lavina uvězní. Peter okamžitě zorganizuje záchrannou výpravu. Ví, že má pouhých šestatřicet hodin, jinak sestra i ostatní zahynou na vysokohorskou nemoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (375)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní srovnání například s Cliffhangerem se nabízí a kdekdo by na mě mohl házet vyčítavé pohledy, proč jsem jej hodnotil za plnej a tohle za směšnou dvojku. Vysvětlení je jednoduché. Cliffhanger je čistokrevný akční thriller s vydíráním, vypočítavostí a pistolkama hned od začátku. Vertical Limit se bohužel tváří jako kovaný horolezecký survival, bohužel postupem času ztrácí veškerou věrohodnost, a to se daném žánru neodpouští. Kdo dokáže Vertical Limit pobrat jako akční film (čti krávovinu), good for him, na mě tak nepůsobí a tím u mě padá do podprůměru. Ale uznávám, že pár scén je výborných. 49% ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Tam nahoře neumíráte. Tam jste mrtvej." CLIFFHANGER se potkává se MZDOU STRACHU v teenagerském balení. Absolutně nerealistické, ale se sakra dobře rozvrženými postavami, napínavým dějem a úchvatnými akčními scénami. Kvalitně napsaná, zrežírovaná i odehraná adrenalinová vysokohorská jízda, kde stále někdo efektně padá nebo něco vybuchuje a přitom se bojíte o postavy. Perfektní popcorn. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

(Vertical) nad limit aneb jak necharismatický Ch.O´Donnell předvedl nejdelší skok (s cepínem) v dějinách (pro nepovolený vítr však budete hledat zápis ve svět. tabulkách marně) a M. Cambell si došel resp. dosprintoval pro nálepku nejfantasmagoričtější (horo)lezecký snímek. Budˇ jsou všichni horolezci naprostí chcípáčci s nulovou fyzičkou popř. trestuhodně podceňují aklimatizaci :-) nebo zdejší (anti)herecká partička má (nad)životní formu. Neuvěřitelné, k jakým výkonům se dotyční v těch více než osmitisících metrech vybičovali. Jeden by čekal „chroptící zombie“ a ono to spíše vypadá na atletický trénink olympijského běžeckého pardon pyrotechnického týmu pod názvem „sereme na kyslík, běžíme nalehko“ resp. „rychle- hlučně-dementně“. Traduje se, že Emil Zátopek byl zastáncem tvrdých tréninkových metod, které následně přinášely ovoce. Ve srovnání s touto družinou však vychází jako línej fracek, co musel nutně těžit pouze ze svého talentu. Jako (nechtěná) parodie však (téměř) bez výhrad a jak už tady někdo (Lima) trefně poznamenal, jako „(anti)instruktážní“ video sloužící horolezcům v Base campech před útokem na vrchol k potřebnému odreagování a ukrácení volné chvíle, naprosto ideální záležitost. Já si to nakonec i užil, ikdyž poněkud jinak, než jsem čekal. Oprava, přesně tak, jak jsem čekal! :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Utah ,2. Three Years Later ,3. I Need One More ,4. Base Camp ,5. You Wanna Do This? ,6. Spindrift ,7. Avalanche ,8. Your Father Was A Smart Man ,9. Don't Touch Her ,10. Maybe You Should Turn Back ,11. Nitro ,12. Vaughn Decides ,13. Annie And Peter ,14. Peter's Jump/Tom's Heart ,15. It's A Good Song , ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Filmů z prostředí hor moc není a kvalitních už vůbec ne. Tím pádem má jakýkoliv film s touto tématikou šanci uspět. Jen to chce dobrého režiséra. Martin Campbell určitě dobrý režisér je ale tentokrát bohužel celkem pohořel. Záčatek je perfektní poté se ve filmu nic neděje a divák musí čekat, kdy už to konečně přijde. Nakonec něco přijde ale určitě toho mohlo být více. Ať už akce nebo napětí. Kdyby bylo více kvalitních filmů z prostředí hor tento by dostal tak 2* ale jelikož jich je jako šafránu rozhodl jsem se pro 3*. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Jako pozadí pro horské scenérie posloužila hora Mt. Cook (3754 m) na Novém Zélandu a její štít taky ve filmu představoval štít K2. Skutečná hora K2 (8611 m), druhá nejvyšší hora světa, se nachází v pohoří Karákoram na hranici Pákistánu a Číny. (džanik)
  • Režisér Martin Campbell točil poprvé ve své domovině (Nový Zéland). (džanik)
  • Jméno Montgomeryho Wicka je odkazem na Thomase Montgomerieho a Jima Wickwirea. Montgomerie objevil K2 a Jim Wickwire byl prvním Američanem na jejím vrcholu (1978). Wickwire, podobně jako Wick ve filmu, přišel na hoře taky o několik prstů. (džanik)

Reklama

Reklama