Reklama

Reklama

Podivínský student rekonstruuje veterána Plymouth Fury z roku 1958 – ale jakmile sedne za volant, jeho sebevědomí se promění v šílenou bezohlednost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Z lásky k motoru zkrátka člověk klidně odpustí své dvoustopé oplechované krásce i nějakou tu vraždičku… Symbióza Carpenter & King ukázala se býti velice šťastnou. Tempo i atmoška šlapou na jedničku a hercům přesvědčivě kraluje Keith Gordon coby lehce mizantropní fetišista, jenž se díky svému autíčku postupně zbavuje nejen nálepky uťápnutého školního ňoumy, ale také darebných spoluobčanů, se kterými má nevyřízené účty. Zkrátka parádní popkulturní zářez, který lze vnímat jako reklamu na povinné ručení stejně dobře jako staronovou noční můru dnes již bývalých šéfů General Motors :-) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak trochu Carpenterův "hitchcock". Hodně důkladná režie, skvělá kamera, dobrá atmosféra. Carpenter měl v rukou béčkový materiál /ďáblem posedlé vraždící auto/, ale podařilo se mu zněj udělat ačkový materiál. Nějakých 15-20 minut navíc by ale nebylo na škodu - například postava Arnieho by podle mě potřebovala ještě pár minut k vykreslení jeho drastické charakterní proměny, ale budiž. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Výstižným šlágrem „Bad to the Bone“ ohraničené pojednání o ďábelsky autonomním Plymouthu Fury a bez ohledu na průměr chromovaného ústí výfuku i o nezdravé fixaci mužů na jejich čtyřkolové miláčky. Za Jamesem Brolinem krotícím černé Auto v '77 se to drží v těsném závěsu. Trošku stočit tachometr stopáže, dolít víceoktanové hororové palivo a přidat nápaditých scén jako třeba sebeklempířství za doprovodu varhan a mohlo by se začít i předjíždět.. Apropo, když k likvidaci Christine nestačí ani buldozer, co ji vzít na D1 a zlomit ji po psychické stránce..? ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pustite na mňa bernardína, CHRISTINE sa mi ako knižka nikdy príliš nepáčila. No a podľa nudnej knihy vznikol nudný film. Obohatený snáď len zaujímavou hudbou. John Carpenter (HALLOWEEN, VEC) v tom čase už začínal nezadržateľne starnúť a mená ako Elexandra Paul a Harry Dean Stanton mu veru áčkarský imidž príliš nevylepšili :-)) Ale, to hlavne, snímka neoplýva silnou hororovou atmosférou, ani ktovieako zaujímavým scenárom. Ale King napísal aj oveľa slabšie knižky. A boli podľa neho nakrútené ešte stokrát horšie filmy. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/775/ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi ultramasakrozny horor od rezisera Carpentera /The Thing, Mestecko prokletych/ o starom autaku, ktory vrazdi. Hoci dej je pomaly, rozhodne nie je ospaly, takze divaka urcite neuspi. Naopak, su tu vyborne dialogy, super sceny s autakom a mne osobne sa videla aj hororova atmosfera aj ked Carpenter mal mensi rozpocet /vyhovarat sa v Carpenterovych filmoch na mensi rozhocet je blbost, lebo natocil fajne filmy - Mlha 1980 - aj s mensim rozpoctom/. Herci ako Harry Dean Stanton /Alien/ a vyborna Alexandra paul slapu naplno. I ked vrazdy sli mimo kamery - to je dobre, nejsem upir a nevyzivam sa v potokoch krvi - Carpenter vsak natocil plnohodnotny horor s vybornou hudbou Alana Howartha. 89 % ()

Galerie (51)

Zajímavosti (31)

  • Úvodní scéna z montážní linky se natáčela v opuštěné továrně na nábytek, přetvořené na pásovou výrobu automobilů. (DaveM)
  • V řadě dokončovaných vozů je správně ukázána jediná barva, ve které se model dodával, a sice „Buckshine Beige". Červenobílou kombinaci koncern běžně nenabízel. (DaveM)
  • Will Darnell (Robert Prosky) má ve filmu zbraň Stevens 12 Gauge Double Barreled Hammerless. (dc125)

Související novinky

Horor Christine se dočká remaku

Horor Christine se dočká remaku

10.06.2021

Režisér a televizní tvůrce Bryan Fuller (Hannibal, Američtí bohové) si chystá svůj celovečerní debut. Místo spekulovaného Star Treku jím však nakonec bude adaptace kultovního hororu Stephena Kinga… (více)

Reklama

Reklama