Les Misérables in Concert (TV film)
Muzikál
Velká Británie, 1995
Gavin TaylorHrají:
Philip Quast, Alun Armstrong, Jérôme Pradon, Tommy KörbergObsah
Muzikál Les Miserables (Bídníci) zpracovává téma klasického románu Viktora Huga. Jean Valjean je odsouzen na galeje za krádež chleba, kde kvůli pokusům o útěk zůstává devatenáct let. Po propuštění se ho ujme biskup Myrial, kterému Jean ukradne zlaté svícny. Když je ale dopaden, biskup se jej i přes jeho přečin za něj postaví. Toto Jeanovi změní celý život a stane se z něj poctivý a dobrý člověk. Policejní prefekt Javert ale stále nevěří v Valjanovu proměnu a neustále ho pronásleduje... (olinka2)
hans500
Možná nejlepší muzikál vůbec s nejlepším možným obsazením. Colm Wiklinson je jako Valjean takřka dokonalý, výtečný je Philip Quast jako Javert a výborný Michael Ball jako Marius, ostatní jsou samozřejmě taky perfektní, ale tito tři jsou nejlepší. A v závěru tohoto koncertu se 17 Valjeany z různých zemí nechybí ani jeho český představitel Jan Ježek.(15.7.2009)
Košoun
Les Miserébles - Bídníci. Nejdokonalejší muzikál pod sluncem. Je jedno kdo ho zpívá, v jakém jazyce, při jaké příležitosti. Vždy to je pro mě sváteční událost. A tento koncert je opravdu famózí. Nadpozemský zážitek.(2.4.2006)
Haide
Jaká slast pro mé uši! Naprosto skvělé obsazení! Nejlepší verze, jakou jsem kdy slyšela.(15.1.2011)
IrisB
Naprosto perfektní koncert. Michael Maguire je moc pěkný Enjorlas (promluvila fanynka českého Enjorlase Tomáše Trapla) Není tam nikdo, kdo by byl slabý. Jedná se skutečně o dream team. Mé oblíbené písně Look Down, ABC café, Do you hear the people sing a hlavně One day more vynikají a běhá z nich mráz po celém těle. Přiznávám ale, že k slzám mě dohnal až závěrečný výstup 17 Jeanu Valjeanu z celého světa. Neubránila jsem se dojetí ve chvíli, kdy se v závalu hatmatilky najednou ozvalo "Chcem´ tady žít! Už máme bídy dost i běd a svévolí!" Jan Ježek se hlasově neztratil. Dokonce bych řekla, že naopak. Skutečná lahůdka.(13.3.2011)
Thorian
Nemám muzikály nějak zvlášť v oblibě, ale tenhle mě zatraceně mile překvapil. Nemůžu nic než chválit výborné zpěváky a přenádhernou hudbu - někdy dojemná a pomalá, jindy svižná a rázná. Ze skladeb Look down a Work song zpívaných celým sborem až běhal mráz po zádech, píseň samotářky by snad rozplakala i mrtvého. Jasných pět hvězd.(17.10.2007)