Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Upíri sú priemerný akčný neo-western s upírskou tematikou. Na tom by nič nebolo zlé, ak by nešlo o film Johna Carpentera, ktorý sa vo svojich najlepších časoch dokázal vyjadrovať prostredníctvom hororu či sci-fi k nejakým tým zaujímavým spoločenským otázkam. Je potom otázne, či nie je lepší hit or miss prúser Útek z L.A., keďže ten je aspoň "previnilo zábavný, než vyslovene zameniteľný film". Problém je ale skôr v priemerných až podpriemerných dialógoch a v zle napísanom ústrednom due. Woods a Baldwin pôsobia v tomto prevedení dosť tupo, stále by všetko riešili najradšej násilím, ale potom sa vždy náhle preberú a prevládne rácio. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mistr Carpenter se zhostil upírské tematiky stylem jakým to dokáže pouze on. Složil si hudbu, nastavil svou specifickou old school béčkovou atmosféru, vzal si jednoho charismatického borce (James Woods) a jde se na věc. Film jakštakš zabaví a v režisérově filmografii bych jej ohodnotil jako mírně průměrný. 40% ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední dobrý film Johna Carpentera. Ghost Of Mars jsou už dost špatný. Má to spíše takovou westernou atmosféru (umocněnou ještě hudbou) s akčními prvky, než aby to byl úplný horor. James Woods je správný drsňák a hlavní upírský záporák Čech Jan Valek má charisma a nepůsobí směšně. Skvělý úvod s vymítáním domu a hned následný masakr v hotelu. Pak už to bohužel trochu klesne, což je zásluhou hlavně průměrného scénáře. 6/10 ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vatikán má pod svými křídly skupinu lidí, která vyhledává a likviduje upírská hnízda. Věřte, že katolická církev má k tomu velký důvod. Klidně můžu říct, že má máslo na hlavě, protože si jednoho upíra nezáměrně ve 14. století sama stvořila. Byl to první upír Jan Válek, pražský kněz. Takže se ve filmu nedočkáme žádného odkazu na Transylvánii a hraběte Drákulu. Carpenter vlastně vytvořil novou upírskou mytologii. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Masakrózní upíří punk aneb Jak by vypadal Twilight, kdyby místo Kristen Stewart hrál Edwardovu prcinu Danny Baldwin… Carpenter ozvláštnil krvesajnou tématiku katolickou mytologií, děj situoval na zaprášený americký středozápad a tahounem příběhu o hledání prvního upíra udělal hláškujícího rockera Woodse. Ano, je to až naivně blbé, ale zároveň nesmírně zábavné (nápad s navijákem super!). A pro poetiku à la Od Soumraku do Úsvitu jsem měl vždycky slabost. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Film je natočen na motiv knihy "Vampire$" od Johna Steakleyho. (Mr.Bulanek)

Reklama

Reklama