Reklama

Reklama

Deník princezny 2: Královské povinnosti

  • USA The Princess Diaries 2: Royal Engagement (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová ukončila studium diplomacie a politologie a odletí do Genovie, kde vládne její babička Clarissa. Během plesu pořádaného u příležitosti jejích jedenadvacátých narozenin ji královna oficiálně představí jako svou nástupkyni. Při zasedání parlamentu se však objeví nečekaný problém. Vikomt Mabrey by rád dosadil na trůn svého synovce Nicholase Devereuxe a chce k tomu využít zapomenutého, ale stále platného zákona, podle nějž musí být královna vdaná. Mia dostane třicet dnů na to, aby si našla manžela. Zprvu se odmítne provdat kvůli trůnu, ale večer přece jen probírá vhodné ženichy. Nakonec si vybere pohledného a vzdělaného anglického šlechtice Andrewa Jacobyho. Vikomt Mabrey však nehodlá čekat na svatební zvony, které by znamenaly konec jeho plánům na ovládnutí Genovie, a přesvědčí Nicholase, aby se vetřel do dívčiny přízně, svedl ji a tím sňatku zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem asi jednou pozbyl veškerých smyslů, pustil jsem si tohle velekurvadílo. Co jsem asi tak čekal? Už jednička byla něco otřesného, takže pokračování muselo nepochybně klesnout ještě o level níž. No, nakonec jsem to přežil bez trvalých následků (snad) a při sledování jsem si říkal, že na smrtelné posteli budu litovat každé vteřiny strávené touhle píčovinou. 5% ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ešte omnoho viac naivnejšie než jednotka, ale zároveň aj zábavnejšie (a kratšie). Pribudlo (prvoplánovo) vtipných postáv (slúžky, snaživý ochrankár Lionel), vrátila sa absolútna väčšina postáv z minulého dielu (hoci tá najdôležitejšia - frajer princeznej, nepochopiteľne zmizol) a samotná Anča už konečne vyzerá ako žena - jej veľké oči a úsmevy, tomu filmu pomáhajú omnoho viac než režisér idúci na neutrál. Stále je to len šablónovitá rozprávka, ale keby som si mal vybrať medzi jednotkou a dvojkou, siahnem po tomto filme. 5/10 ()

Reklama

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Nedávam filmom slabé hodnotenie len preto, že "to nie je môj obľúbený žáner". Denník princeznej je jednoduchý, ničím nevýrazný filmík určený pre oddych. Ľahký, romantický, klasický, normálny, s dobrým koncom. Priemer. Nie je úplne trápny, hoci by v tomto žánri mohol byť. Príbeh určený nielen pre vianočný čas, ale aj na nedeľné popoludnie alebo obdobie domáceho liečenia, samozrejme hlavne pre ženy a dievčatá :) V dvojke mi však všetky tie intrigy a neprajnosť začali liezť na nervy po 5 minútach. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že je ode mě nefér hodnotit typ filmu, který jde absolutně mimo mě. Ale když už jsem to viděl... Deník princezny je přesně takový ten typ romantické komedie, který nemá žádný přesah, táhne se odnikud nikam a během prvních 5 minut je Vám jasné, jak to skončí. Ale je tu jeden podstatný klad, a to moje milovaná Anne Hathaway, která film táhne dopředu a je vlastně jediným důvodem, proč jsem vydržel do konce. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Nějak dost dobře jsem nepochopil, proč tvůrci tohoto zbytečného pokračování obtěžují diváka politikou, zákony a dokonce i dnem nezávislosti fiktivní země kdesi v Evropě. Měli se spíše zaměřit na třeštění rozkošné Anne Hathaway a nějaký ten humor. Co se týče romantiky, tak tu jsem nezaznamenal. Ten mladý slizák mi nepřišel ani trochu jako vhodný partner do romantického filmu a nějaká ta chemie mezi zamilovanou dvojicí taky jaksi chyběla. Člověk už jen čeká, kdy se objeví zamilovaní upíři či vlkodlaci a kdy začnou dívčí srdce jihnout nad odhalenou hrudí mladého nagelovaného šupáka, který si hraje na to, že je herec. Ale pozor tohle nebylo Stmívání, ale pouze zbytečné pokračování už tak zbytečného filmu, který je vhodný leda tak pro mladé dívky toužící po tom stát se princeznou. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Čtyřicetimilionový sequel vylákal během úvodního víkendu (9.-11. 8. 2004) v severoamerických kinech z peněženek téměř 23 mil. amerických dolarů. Jelikož se promítal od středy, jeho první výdělek byl o 14 milionů vyšší. Celkem distributorovi druhý Deník princezny nasypal v Severní Americe 95,2 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb činil 134,7 mil. (imro)
  • Film se mohl natáčet v Praze, ale nakonec filmaři zůstali v Los Angeles. (Teres)

Reklama

Reklama