foto

Larry Miller

  • nar. 15.10.1953 (64 let)
    Valley Stream, Long Island, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lawrence J. "Larry" Miller je americký herec, dabér, komik, podcaster a sloupkař.

Miller se narodil ve Valley Stream v New Yorku na Long Islandu. Je židovského původu a ve svazku manželském žije s televizní scénáristkou Eileen Conn. Spolu mají dvě děti. V dubnu 2012 prodělal Miller několik traumatických poškozeních mozku, kdy upadl na hlavu na chodníku. Naštěstí se od té doby plně zotavil.

Mezi jeho nejznámější role můžeme zařadit postavu mstivého vrátného ze sitcomu SEINFELD /1989-1998/, roli Waltera Stratforda v teenagerské romantické komedii s mladým Heathem Ledgerem 10 THINGS I HATE ABOUT YOU /1999/, stejně jako několik rolí v " mockumentárních filmech"  Christophera Guesta.

Účinkoval taktéž ve filmu Geralda Thomase CARRY ON COLUMBUS /1992/, v bláznivé komedii Eddie Murphyho THE NUTTY PROFESSOR /1996/, v pokračování této komedie NUTTY PROFESSOR II: THE KLUMPS /2000/, kde v obou filmech hrál postavu Deana Richmonda.

Postavu ředitele Elliota T. Jindrakeho ztvárnil v komedii MAX KEEBLE'S BIG MOVIE /2001/ a v romantické snímku PRETTY WOMAN /1999/ s Richardem Gerem a Julií Roberts si zahrál roli pana Hollistera – prodavače značkového oblečení. V roce 2005 účinkoval v roli Dabneyho Shawa v akční komedii KISS KISS BANG BANG spolu s Valem Kilmerem a Robertem Downeym Jr.

V "dramedii"  BOSTON LEGAL /1994-1998/ hrál postavu Edwina Poolea. V krimi seriálu LAW & ORDER /1990-2010/ ztvárnil postavu majitele nočního klubu Michaela Dobsona v epizodách "Coma" a "Encore". Sám sebe pak hrál v episodě "Smoke". V sitcomu 8 SIMPLE RULES FOR DATING MY TEENAGE DAUGHTER /2002-2005/ hrál nesnesitelného otce Tommyho hlavní postavě Kylea. Později hrál opět sám sebe v několika epizodách tohoto seriálu.

Jako scénárista se podílel na TV pořadech UNCOMMON SENSE /2005/, JUST WORDS /1992/ a PROS & CONS /1999/. Každý týden uvádí Miller své podcasty na Carolla Digital Network pod názvem THIS WEEK WITH LARRY MILLER. Na U.S.Comedy Arts Festival v roce 2000 vyhrál cenu Film Discovery Jury Award pro nejlepšího herce za komedii PROS & CONS /1999/.

V roce 2004 vyhrál cenu FFCC Award na Florida Film Critics Circle Awards spolu se členy hereckého štábu hudební komedie A MIGHTY WIND /2003/. Ten samý rok byl nominován na cenu PFCS Award na Phoenix Film Critics Society Awards za stejný snímek a stejnou kategorii.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2018 Rock Steady Row
The Man Who Killed Hitler and then The Bigfoot
Znovu ve hře
2016 Hot Bot
2015 Pearly Gates
Road Hard
2014 Night Vet
2013 The Mystery Cruise (TV film)
2012 Maturita s překážkami
2011 Bůh žehnej Americe
Unesený detektiv (TV film)
2010 Alfa a Omega
Na sv. Valentýna
2008 Dostaňte agenty Bruce a Lloyda
Láska na druhém konci
Velký maturitní mejdan
2007 Ambiciózní blondýnka
Bag Boy
Chasing Robert
Pan Včelka
2006 Lance Is a Jerk
Mravenčí polepšovna
Nominace na Oscara
2005 Kiss Kiss Bang Bang
Mladý pilot
Sněhulák Frosty
Zábavný společník
2004 Vánoční koleda pana Karrolla (TV film)
2003 Mužská záležitost
Vichřice
2002 Teddy Bears' Picnic
2001 Co horšího se může stát?
Deník princezny
Velké průšvihy Maxe Kyblíka
2000 Buzz Lightyear of Star Command: The Adventure Begins
Nejlepší show
Zamilovaný profesor 2: Klumpovi
1999 Deset důvodů, proč tě nenávidím
Nevěsta na útěku
Pros and Cons
The Minus Man
Velký šprým
1998 Bláznivý boss
Karneval duší
1997 Vidláci
1996 Božská lest
Zamilovaný profesor
Čekání na Guffmana
1995 Computer Wore Tennis Shoes, The (TV film)
1994 Corrina, Corrina
Favorit
Vraždy v Radiolandu
1993 Ideální milenka
Semtex Blues
1992 Plnými plachtami vpřed, Kolumbe!
První rodinná spermabanka
1991 Frankenstein: The College Years (TV film)
Nezbytná tvrdost
Příběh z Los Angeles
Vesmírné komando
1990 Jako anděl
Pretty Woman
1989 Tři uprchlíci
Zmrzlý na kost

TV seriály

2016 High School Cupid, a Cupid Inc. Story (TV seriál)
2013 Devious Maids (TV seriál)
Cleaning Out the Closet (S01E11)
Liv a Maddie (TV seriál)
2011 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Dědic (S09E11)
Larry, kroť se (TV seriál)
Palestinian Chicken (S08E03)
2010 Gravity (TV seriál)
Nouzové přistání (TV seriál)
2009 Deset důvodů, proč tě nenávidím (TV seriál)
2008 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Parťáci (S02E04)
2007 Médium (TV seriál)
Joe Day Afternoon (S03E17)
2005 Zoufalé manželky (TV seriál)
Odvrácená strana (S02E07)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk v dopravní zácpě (S03E13)
2003 The Brotherhood of Poland, New Hampshire (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Smoke (S13E24)
2002 8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter (TV seriál)
Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
Lawyers, Guns and Money (S01E19)
2000 Buzz Lightyear of Star Command (TV seriál)
1999 Dilbert (TV seriál)
1998 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Hlava nebo orel (S06E16)
1997 Michael Hayes (TV seriál)
1996 Life's Work (TV seriál)
Jsem do tebe blázen (TV seriál) - a.z.
Mozaika (S05E04) - a.z.
Právo a pořádek (TV seriál)
Encore (S06E15)
1995 The Pursuit of Happiness (TV seriál)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Doorman (S06E17)
1994 Právo a pořádek (TV seriál)
Coma (S05E02)
1993 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Dej se do toho (S02E10)
Neplánované dítě (S02E06)
Oženil jsem se s postrachem účesů (S02E05)
další epizody (4)
1989 One Night Stand (TV seriál)

Dokumentární

2001 New Princess, A

TV pořady

2010 Green Room with Paul Provenza, The (TV pořad)
2009 Surviving the Holidays with Lewis Black (TV pořad)
2003 Real Time with Bill Maher (TV pořad)
1998 Jerry Seinfeld: 'I'm Telling You for the Last Time' (TV pořad)
1987 Jerry Seinfeld: Stand-Up Confidential (TV pořad)
1978 Big Laff Off, The (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace