Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

tron 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia dostali o 98 (!) miliónov nižší rozpočet oproti jednotke. Pravdupovediac sa čudujem, že dvojka vznikla, jednotka je v dnešnej dobe vnímaná ako svojrázny kult, ale v dobe premiéry to bol regulárna kinoprepadák, reč čísel neklame, overte si to. Okresanie rozpočtu na trápnych 7 (sedem!) miliónov dolárov ale vôbec to nevadí a takmer to na výsledku nie je vidieť, pretože z vojnového CGI veľkofilmu (jednotka) sa rafinovane stal komorný, odporný infekčný sci-fi horor á la Votrelec resp. Votrelci resp. Vec. jasné, na Scotta, Cameronom a Carpentera trikár Phil Tippett nemá ani náhodou. Napriek tomu sa mi temná dvojka páčila svojím spôsobom viac, ako jednotka, pretože som práveže fanúšikom temných komorných hororov, takže mi koncept druhej časti sadol. Vôbec mi nevadilo, že je tu menej bojových scén s chrobákmi - skôr naopak. Masky a efekty sú nechutné a odporné, ale tak už to v tomto žánri chodí, to je pochvala. Páčil sa mi i kasting - Richard Burgi je sympaťák, plešatý generál Ed Lauter si to poriadne dáva a seržantku v podaní Brendy Strong (hrala už v jednotke, ale inú postavu) by ste určite nechceli stretnúť, dvojnásobne ak by v ruke práve držala sekáčik. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Tento film rozhodně neměl vzniknout...Je znát, že jde o nízkorozpočtovou, televizní produkci a tudíž asi nikoho nepřekvapí, že postrádá všechny klady jedničky. Co se dalo, to scénáristé, herci, trikaři pokazili a výsledek je dost hrozný. Komu se líbila první Hvězdná pěchota, měl by se tomuto sh*tu vyhnout obloukem.... ()

Reklama

adams89 

všechny recenze uživatele

Inu, sešlo se pár nadšenců původního Verhoevenova trháku a řeklo si, že by nebylo marné natočit něco obdobného. Dali dohromady pochybný scénář, získali od sponzorů "pár babek", přemluvili několik odepsaných herců a hurá, začlo se natáčet. Kdyby výsledek pojmenovali jako Starship Troopers Fans a po částech ho hodili na server youtube.com, ještě bych to bral. Ale ne, oni z něj udělají pokračování s trapným podtitulem Hrdinové Federace a pošlou ho do celosvětové distribuce (ještě že ne do kin)! Dvojce chybí naprosto všechno, čím se mohla pyšnit jednička - pohledná akce, vizuální efekty na úrovni, chytlavá hudba, kupa charismatických postav a co je nejdůležitější, obrovská porce zábavy! Vojenská základna, kde se tu většina filmu odehrává se podobá spíše napůl rozpadlé kůlně, počítačové hmyzáky v efektech trumfne i o dvacet let starší Terminátor a dialogy jsou na tak špatné úrovni, že by je každý středoškolák o hodině slohu napsal lépe. A vrcholem všeho je, že vesmírný brouk se tady dá zabít pomalu jednou pistolí, což bylo u Verhoevena také naprosto nemyslitelné. Snad Hvězdné pěchotě spraví trochu reputaci chystaný třetí díl. Zázraky po jeho traileru určitě nečekám, alespoň se ale vrátí Johny Rico a propagandistické televizní reportáže, tedy věci, které jsme na jedničce tak milovali.10% ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Od dvojky Hvězdné pěchoty jsem nečekal naprosto nic, vlastně čekal jsem sračku a nudu. Světe, div se, tenhle film vůbec není špatný. Se sedmi miliony se režisérovi podařilo natočit mimořádně dobrý film, přičemž většinu tohoto rozpočtu sežrali brouci:-). Je hodně vidět, že měl málo peněz, ale zachraňuje to vcelku slušný scénář, film má spád a celkem dobře se (pokud si zvyknete, že některé pasáže působí skutečně jako natáčené na video a ne na film) na něj dívá. Co působí suverénně nějhůř, je zpracování televizních spotů "chcete vědět víc?," které se vážně nepovedly. S původním filmem to nemá nic společného, a s příběhem knihy taky ne, ale do Heinleinova světa tenhle příběh celkem pasuje. Hvězdná pěchota své lidi neopouští... Při plném stavu má totiž dohromady jen deset tisíc mužu a žen... ()

RHK odpad!

všechny recenze uživatele

Zlatá jednička, zlatý Verhoeven (geniální režisér původního filmu Hvězdná pěchota). Bohužel, Hvězdná pěchota 2 v nerežii Philla Tippetta je tak ubohá a amatérská, herci se neumějí pohybovat a hrát, že to celé vypadá spíše jako nějaký prolog k počítačové hře než jako film. Nejlepší na celém snímku je asi úvodní logo pegase společnosti Tristar, pak už nic. Vřele nedoporučuji, zvláště ne fanouškům Hvězdné pěchoty... Trailer (pro představu): http://www.youtube.com/watch?v=LIANjJwsDuo ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • Postava kapitánky vesmírnej lode, ktorú v predchádzajúcom filme Hviezdna pechota (1997) stvárnila Brenda Strong, zomrela. Napriek tomu sa herečka objavila aj v tejto snímke, ale v inej úlohe. (AxelWers)
  • Generál mluví přes rádio s postavou Carmen Ibanez, kterou v předchozím díle ztvárnila Denise Richards. (HellFire)

Reklama

Reklama