Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Buď v klidu se John Travolta vrací jako Chili Palmer z filmu Chyťte ho! Tentokrát Chili opouští nevyzpytatelný filmový průmysl a vrhne se do hudební branže, zaplete se s ruskou mafií, s různými gangsterskými skupinami a ještě vezme pod ochranu mladou talentovanou zpěvačku Lindu Moonovou. Barry Sonnenfeld, který režíroval Chyťte ho!, nedávno prohlásil, že když John Travolta přijal roli Chiliho Palmera, chtěl ji hrát jako "pouličního Jamese Bonda." Travolta říká, " Chili je gangster, ale má image příjemného gangstera, jakoby Jamese Bonda. A jeden z mých oblíbených filmových idolů byl Sean Connery, zejména v roli Bonda, tak se stal mou inspirací mého pojetí Chiliho Palmera.

Travolta se nadchnul v okamžiku, kdy roli Edie Athens přijala Uma Thurmanová. "Uma a já si na plátně ohromně rozumíme," říká, "a ve filmu Buď v klidu jsme hráli úplně jiné postavy než ve filmu Pulp Fiction - historky z podsvětí, i když spolu opět tančíme. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Film vlastne zesmesnuje novodobe hvezdy popu. Hvezdicky, ktere, producenti vystreli nahoru rychleji nez rusove Lajku. Pote take mivaji silnejsi a bolestivejsi dopad. Skrze odlehceny, komedialni pribeh poukazuje na pozadi showbusinessu. Role Travolty se mi neobycejne libila. "Be cool" zahral presvedcive. Dalsi plus, ktereho se nemuzu v hollywoodskych filmech nabazit, je velky pocet prednich hereckych star. Na kazdy takovy film se tesim, at uz dopadne jakkoliv. Tento snimek nepatri k buhvi jak povedenym, ale svym "be cool" me docela chytil a ja se bavil, at uz vyjednavacskym umenim Chiliho Palmera ci nadrzenosti André Benjamina. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Promrhaný potenciál plný celebrit, který se svými absurdními dialogy a hereckým obsazením zoufale snaží napodobovat jistou pecku z roku ´94. Bohužel se mu to nedaří ani v jednotlivých rovinách, natož pak v kompaktním celku, po kterém srdce filmového fanouška touží už od nahození několika narážek v úvodu. Lačný divák může být poněkud zmaten a zaskočen, kam tento výlisek zařadit, protože na komedii je to celé málo komediální, na drama zase krutě nedramatické a osobitý styl či režijní dotek by v tom hledal jen úplný primitiv, zvlášť když přihlédneme k tomu, jaká nula seděla na režisérské stoličce.U postav jedna karikatura vedle druhé zastiňuje mysl tak, že si do této skupiny můžete přihodit i osoby, které by jste v rámci snímku měli brát vážně a ne nad nimi ohrnovat nos. Ale možná to celé příliš rozebírám a hlavním problémem je, že při natáčení se všichni na place výborně bavili... ()

Reklama

Rockwood 

všechny recenze uživatele

V jeden den jsem viděl hned dvě verze toho filmu. Jednu na DVD (na to se dívala matka protože večer nemohla) a večer v TV. Hned první věc co sem si všiml. Na tom DVD ten dabing není tak hlídaný jako v TV a to by jste někteří, co to neviděli na DVD nevěřili kolik sprostých slov tam je. Toho by si všiml snad i hluchej toho rozdílu :-). Ale tady se nehodnotí dabing, takže když se na to tak podívám tak sem si zcela jist že stejně silný slovník je původní znění. No ale jinak jako taková komedie se mi to trochu i líbilo. Tři hvězdičky dávám za to, že mě to občas pobavilo a že na konci byli "Aerosmith" :-) ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

nemusime si klamat - travolta nevie hrat. jeho krkolomny vyraz sa osvedcil iba vo filmoch reziserov, ktori tuto jeho herecku crtu pochopili a dokazali spracovat pre svoje ucely. z holandska sa navrativsi vincent vega, ci uprdeny anjel michael su povedla chilliho palmera z get shorty a z be cool najlepsie travoltove postavy vobec. a aj ked filmu be cool chyba smrc pulp fiction stale je to jeden z tych lepsich filmov, kde travolta hra. na be cool a potiazmo aj na get shorty je vidno, kam este slovensky ci cesky divak nedorastol. pomaly plynuci dej, v ktorom nikdy nevieme co pride po dalsej krkolomnej zakrute naprogramovanej predlohou elmora leonarda nie je to, co slovenska natura oblubuje. zvlastne, ved podobne sa vlecucich kriminaliek aspon vo francuzku v 70. rokov vzniklo habakuk. ak sa k tomu prirata silna potrebu vyznania sa v insiderskych dialogoch, mame film, ktory u nas nebude a ani nemoze fungovat. co je skoda. po rychlej smrti vincenta vegu si totiz travolta s umou thurman nestihli vela dopovedat. plus drsniak the rock v ulohe tepleho bodyguarda, hip hopovi posukovia, a nejaky ten aikido uder travoltu, akokeby sa na stare kolena rozhodol suplovat do haja ubjehajucu karieru stevena segala a nadhlad na filmovy a hudobny priemysel za to viac nez stoja. iste, v ziadnom pripade tu nehrozi rozkyvanie divakovej branice skor pochechtavanie sa az do konca. a to vari nestaci? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednohvězdičkových filmů mám podle statistiky nejméně, ale občas se některý urodí, u něhož nelze říct jiného než, že koukat na to kvůli jednomu vtipu ze sta nebo jeden herec je tam dobrý až celý film stojí za zmínku rozhodně nedokáže donutit diváka, aby se na něj podíval. Buď v klidu je hvězdami napráskaná komedie, u který si člověk musí říct, že špatná prostě být nemůže. Jediný kdo se tohoto pravidla vcelku drží je Vince Vaughn. Tak trapný a nudný film, který příběhově uvadá jak nafouknutá žížala pro mě není film, který by dokázal bavit a utišit nejedno divákovo oko. Režisér ty možnosti měl a tak vytáhl takových Hollywoodských jmen, že to ani nešlo, aby to dopadlo tak špatně. Opak je nejspíš pravdou a i ve filmovém průmyslu se ději zázraky i když nechtěné. Být v klidu u této komedie skutečně být nemůžu. --- Kdy mi zavoláš? - Až ti zazvoní telefon. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku filmu Chili (John Travolta) mluví o tom, že film potřebuje na získání nejvyššího ratingu přístupnosti R víc než jedno použití slůvka f*ck. A hned ho řekne. Tím, že toto slovo v celém filmu zazní jen jednou, dostal mírnější rating PG-13. (imro)
  • John Travolta chtěl do role Edie výhradně Umu Thurman, aby si zopakovali svůj tandem z Pulp Fiction (1994). (imro)
  • Scény na zápase NBA se natáčely v Staples Center během zápasu L.A. Lakers a Sacramento Kings. (imro)

Související novinky

Durst míří do Hollywoodu

Durst míří do Hollywoodu

13.04.2006

Frontman rap-metalové formace Limp Bizkit, zpěvák Fred Durst, natočí svůj režijní debut. Nezávislý snímek THE EDUCATION OF CHARLIE BANKS bude hudebníkovým prvním regulérním filmovým počinem, přičemž… (více)

Reklama

Reklama