Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snímek programově staví na přítomnosti dvou velkých hereckých jmen americké kinematografie. Což o to, Nicholson ještě pořád dokáže rozdávat charisma a Diane Keaton předvádí, že se dá stárnout s vkusem, bez přemrštěných zásahů plastických chirurgů a přitom má stále jiskru a šarm. Potíž je v tom, že sami přece jen film neutáhnou a potřebovali by scénář předepisující kvalitní dialogy a chytrý dobře cílený humor. Skutečně vtipných scén je pomálu a svůj potenciál vyčerpají poměrně záhy, nejdéle v polovině snímku. Korunu všemu nasazuje ten nejbanálnější happyend v duchu klasického Hollywoodu. Celkový dojem: 45 %. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna z přepychových ukázek toho, proč mám mnohem radši ženy před kamerou, než za ní. Totální rozbředlost, která negraduje, ale jenom se motá od jedné zdi (životní realita lidí na prahu důchodu) ke druhé (romantická klišé, Jackova fyzická komika), všechny její hvězdy hrají „na autopilota“ a rozhodně by potřebovala řádně prostříhat (když už ne přepsat). Vždycky jsem si myslel, že dramaturga si vymysleli komunisti, aby za ně prudil filmové tvůrce, ale na Meyersovou bych poslal hned tři. ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Milovať je síce zábavné v každom veku, no v tomto prípade by som si radšej pozrel Jacka a Diane aspoň o 20 rokov skôr. Niežeby Diane stratila niečo zo svojho mladíckeho šarmu alebo nebodaj Jack kus zo svojho hereckého umenia, to rozhodne nie. Škrípe to v scenári, ktorý baví len na pol plynu. Nebyť spomínanej dvojice, bolo by to ešte o poznanie horšie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson má hip-hopový label (nenávidím hip-hop proto mi to příjde tak nesmyslné, ale je to dále pro průběh filmu vcelku důležité...budiž) dále Keenu Reeves hraje nepředstavitelně vlézavého doktora a ta role se k němu vůbec nehodí (chvilkama jsem z něj měl i dokonce strach) a možná bych našel ještě pár dalších záporů z mé strany, ale celkově vzato se mi to jeví jako příjemně ubíhající sympatická komedie, která si nezaslouží nižší hodnocení. Možná by k dokonalosti stačila trochu kratší stopáž. Toť vše. --- Říkal že odjede jen co se rozední – On nemá na autě světla? ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ach jo, proč nemohl celý film vypadat jako první půl hodina, kdy jsem scénu co scénu padala pod stůl v záchvatu nezadržitelného smíchu? Problém tohoto dobře zahraného snímku tkví v tom, že se postavy snadno okoukají a jejich uštěpačné, ale díky bohu inteligentní poznámky (na kterých to vlastně všechno stojí) rychle ztrácejí původní kouzlo. A film se začíná vléct... Je tu však ještě horší věc. Zprvu sympatická a soběstačná Diane Keaton se postupem času mění v tuctovou ženu, která neví, koho dřív, a když to konečně zjistí, ublíží tomu druhému. Ano, narážím na závěr, který se mi vůbec, ale vůbec nelíbil. Proč musel nakonec ostrouhat JEDINÝ člověk, který si to ničím nezasloužil?!?:-(( No, a sexuální scéna je také spíše trapná než vtipná... Tři a víc ani náhodou.:-( ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Dva roky po natáčení přišel Diane Keaton (Erica Barry) šek na několik set tisíc dolarů coby podíl ze zisku. Diane byla zmatená, protože ve smlouvě podíl na zisku neměla. Pak si vzpomněla, že při loučení se Jack Nicholson (Harry Sanborn) zmínil o malém kousku něčeho. Věnoval jí část svého podílu. (kenny.h)
  • První (i když krátká) čelní nahota Diane Keaton (Erica Barry) před kamerou. (Kulmon)

Reklama

Reklama