Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (18)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 124,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 265,3 mil. (NIRO)
  • Původně byla ve filmu scéna, ve které Harry (Jack Nicholson) zpívá pro Ericu (Diane Keaton) v karaoke baru píseň „La Vie En Rose“. Do snímku se nakonec nedostala, ale píseň v Nicholsonově podání můžeme slyšet při závěrečných titulcích. (jezurka42)
  • Studio 20th Century Fox film odmítlo s tím, že hlavní dvojice je příliš stará. (jezurka42)
  • Dva roky po natáčení přišel Diane Keaton (Erica Barry) šek na několik set tisíc dolarů coby podíl ze zisku. Diane byla zmatená, protože ve smlouvě podíl na zisku neměla. Pak si vzpomněla, že při loučení se Jack Nicholson (Harry Sanborn) zmínil o malém kousku něčeho. Věnoval jí část svého podílu. (kenny.h)
  • Při natáčení scény v plážovém domě, kdy se Erica (Diane Keaton) a Harry (Jack Nicholson) poprvé políbí, Diane Keaton nechtěně opakovaně kazila záběr chybnou replikou. Jak sama později přiznala, bylo tak vzrušující líbat Jacka Nicholsona, až zapomněla, že točí film. (kenny.h)
  • Když režisérka Nancy Meyers při společném obědě navrhla Diane Keaton roli Ericy a zmínila Jacka Nicholsona jako Harryho, Diane celý plán označila za nesmyslný sen. Nevěřila, že by Nicholson hrál jejího přítele, natož v romantické komedii. (kenny.h)
  • První (i když krátká) čelní nahota Diane Keaton (Erica Barry) před kamerou. (Kulmon)
  • Keď Harry Sanborn (Jack Nicholson) v závere prichádza do Paríža, povie vetu "It's showtime", ktorá je odkazom na Burtonovho Batmana (1989), kde presne rovnakú vetu Nicholson povedal v úlohe Jokera. (ČSFD)

Reklama

Reklama