Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (470)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Samotný film sice nenaplnil míru mého očekávání, ale opět mě uchvátil šarmantní ďábel s ďáblem v těle pan Nicholson, jeho gesta, výraz... to jsou všechno vítězná esa, která vysypal z rukávu. Věčná škoda, že snímek neobsahuje více humorných scén, pak bych zřejmě neměl žádné výtky a mnul bych si ruce při pomyšlení na další projekci. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Teda ta ženská je vážně cvok. Doktore, pořád nosí roláky, i když je léto......Romantická komédia, v ktorej sú veľmi dôležití herci a hlavná dvojka je tak šarmantná a charizmatická, že si na ich mieste nedokážem nikoho iného predstaviť. Film je priamo šitý na mieru Jackovi Nicholsonovi a Diane Keatonovej, ktorá sa v hlavnej úlohe objavila po niekoľkých dlhých rokoch. Za svoj živočíšny výkon byla nominována na Oscara. Dobre napísané a zahraté. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Před víc než deseti lety mi to moc nechutnalo. I proto jsem dal jen tři hvězdy. Nyní jsem si po hodince sledování říkal, sakra, vždyť je to dialogově solidně napsané, výborně zahrané, milé, spontánní. Jenže pak to přišlo. Polovina je totiž fajn, ale jakmile se hlavní hrdina vrací do velkoměsta, nastupuje bezradnost a zoufalé posouvání figurek na šachovnici. Celé je to krkolomné a tvůrci jen hledají cestičky, jak dva nečekaně zamilované lidi v důchodcovském věku zase spojit. To bylo asi tak. Hlavní hrdina je bohatý a okouzlující. Jen je mu třiašedesát. Pro romantickou komedii možná ztracený případ, nikoliv však v případě solidní autorky Nancy Meyers. Na jedné straně vystylovaný vzhled a pevná těla mladých dívek, na té druhé náruč stárnoucí neurotické spisovatelky. Náš hrdina měl vždycky radši mladé maso. Jenže právě divadelní autorka Diane Keaton stále okouzlujícího svůdníka Jacka Nicholsona dostane. A naopak to bude stejné. Vůbec nevadí, že používáme šablonu nenávidí se-zamilují-přijde odloučení-a happy-end. Meyers na to jde mazaně, těží ze šarmu ústřední dvojice, která je poměrně věrohodná a zajímavá. Trochu moc sice tlačíme na situační komiku, ale jak říkám, první hodinka je fajn. Keaton občas připomene allenovské herectví (místy je to spíš na škodu), občas jsou ona i ostatní zbytečně křečovití, což jim předepisuje scénáristka. Druhá půlka se měla výrazněji prostříhat, existence některých postav je spíš účelová (Keanu Reeves, Frances McDormand) a potenciál jde strmě dolů. Lepší tři hvězdy.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok stojí na obrovskej charizme ústrednej dvojice, hlavne J. Nicholson bol excelentný. So šarmom a humorom sebe vlastným tu diváka prevedie všetkými slasťami a starosťami starnúceho bonvivána a záletníka (to asi ani nemusel veľmi hrať). D. Keaton zase zahrala pôvabnú staršiu dámu, ktorá zistí, že na lásku nie je nikdy neskoro. Bolo to milé, bolo to zábavné a hlavne relaxačné. Na nadpriemer s odretými ušami to hádam stačí. 70/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelé obsadenie sa nie vždy rovná skvelej zábave, no v tomto prípade to platí dvojnásobne. Mnou už takmer odpisovaný Nicholson tu podáva spolu s Diane krásny výkon, podporený ich vzájomnou dokonalou súhrou, jeho charizma je tu tak prenikavá, že som sa smial dokonca aj na scénach, ktoré vtipné byť nemali. Dokonalé hlášky, perfektný príbeh, scenáristi majú byť na čo hrdí. Navyše aj záver je spracovaný tak, aby ste si až po skončení uvedomili, že to bol vlastne hollywoodsky koniec. 85%. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Dva roky po natáčení přišel Diane Keaton (Erica Barry) šek na několik set tisíc dolarů coby podíl ze zisku. Diane byla zmatená, protože ve smlouvě podíl na zisku neměla. Pak si vzpomněla, že při loučení se Jack Nicholson (Harry Sanborn) zmínil o malém kousku něčeho. Věnoval jí část svého podílu. (kenny.h)

Reklama

Reklama