Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

meave 

všechny recenze uživatele

Čo všetko sa môže stať keď nezávislej a úspešnej 50-tničke skolabuje doma dcérin priateľ - šovinistický 60-tnik zaujatý mladými dievčatami? Scenáristka namiešala fantastický koktail humoru a dobrej nálady. Smiala som sa aj tam, kde herci plakali. Diane Keaton hrala aj viečkami a Jack Nicholson je v komediálnych roliach fantastický – ešte nikoho som nevidela sa tak neuveriteľne zľaknúť – jeho schopnosť prehrať pohyby bez štipky násilia je geniálna. K tomu všetkému výborná hudba a príjemná atmosféra. Neviem si predstaviť pohodovejšie nedeľné odpoludnie – aj keď je to pravdepodobne spôsobené mojím vekom, ktorý mi dáva pocit, že tomu, samozrejme, rozumiem. :o) Nie absolútne plných, ale predsa len 5* ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Teda ta ženská je vážně cvok. Doktore, pořád nosí roláky, i když je léto......Romantická komédia, v ktorej sú veľmi dôležití herci a hlavná dvojka je tak šarmantná a charizmatická, že si na ich mieste nedokážem nikoho iného predstaviť. Film je priamo šitý na mieru Jackovi Nicholsonovi a Diane Keatonovej, ktorá sa v hlavnej úlohe objavila po niekoľkých dlhých rokoch. Za svoj živočíšny výkon byla nominována na Oscara. Dobre napísané a zahraté. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Osobně si nemám na co stěžovat a čtyři hvězdičky dávám s nejlepším svědomím. Ono s Jackem a Diane se dá asi hodně blbě natočit něco špatnýho a tenhle film to jen potvrzuje. První polovina, kde se oba protagonisté spíš seznamují (jedná se přece o romantickou komedii), je bezkonkurenční a dodnes mám několik scén v živé paměti. Zvlášť tu, kdy Jack dostane infarkt, protože... přiznejme si, tohle se ve filmech často hlavním protagonistům nestává. Když nad tím tak uvažuju, celý tenhle film zachycuje život v pozdním věku tak, jak pravděpodobně skutečně probíhá (nemůžu soudit, sama jsem spíš teenager). Jack a Diane občas plácnou nějakou volovinu a ani jeden z nich není tím dokonalým romantickým hrdinou. Škoda tý druhý půlky, kde právě techhle momentů ubývá a pomalu nad vším převažuje právě ta krásná romantika. Jinak by to bylo za 5* ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. La Vie En Rose - Louis Armstrong [3:25] ,2. I've Got A Crush On You - Steve Tyrell [2:33] ,3. I Only Have Eyes For You - The Flamingos [3:21] ,4. Summer Samba (So Nice) - Astrud Gilberto [2:39] ,5. Fibre De Verre - Paris Combo [1:53] ,6. Samba De Mon Coeur Que Bat - Coralie Clement [3:55] ,7. Que Reste - T'il De Nos Amour - Charles Trenet [3:13] ,8. Assedic - Les Escrocs [4:24] ,9. Je Cherche Un Homme - Eartha Kitt [2:51] ,10. C'est Si Bon - Eartha Kitt [3:00] ,11. Brazil - Django Reinhardt [2:49] ,12. Sweet Lorraine - Stephane Grappelli [3:08] ,13. Love Makes The World Go Round - Deon Jackson [2:29] ,14. La Vie En Rose - Jack Nicholson [2:56], ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak já se na Jacka a Diane těšila..... so much..... a oni nebyli vůbec špatní, ale možná proto, že zmlsaná jejich kreditem a životními hereckými kousky, jsem čekala trochu víc. Ne snad, že by starej kocour nemohl chodit s mladou kočkou. Ne snad, že by se nemohl vyspat se starou nicméně zachovalou.... ehm, její matkou. Ne snad, že by se do starý větve nemohl zamilovat mladej, perspektivní, atraktivní doktůrek...... všechno beru. Ale: v návalu rauše jít měřit tlak? Protlemit (a pláč to teda nebyl) půl filmu, když to s Jackem nedopadne? Kdyby tak scénář trochu ubral ( to počáteční pošťuchování bylo milé, ale jak šel čas .......) , kdyby ho aspoň trochu ovanul "allenovský" duch, byla by to, ať nežeru, pětihvězdičková lahůdka ........ ach jo, přes ten tlakoměr se nepřenesu, ale slušné tři protentokrát dám. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Když režisérka Nancy Meyers při společném obědě navrhla Diane Keaton roli Ericy a zmínila Jacka Nicholsona jako Harryho, Diane celý plán označila za nesmyslný sen. Nevěřila, že by Nicholson hrál jejího přítele, natož v romantické komedii. (kenny.h)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 124,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 265,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama