Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jednu sobotu večer se mi nějak nechtělo spát a do oka mi padla romantická komedie se Sigourney Weaver. A protože mám Sigourney hodně ráda, rozhodla jsem se, že se budu dívat. Nelituju. Ano, je to pohádka, strašně nepravděpodobný děj, sem tam klišé, ale na druhou stranu byly některé zvraty zajímavé a scénář docela propracovaný. Hodně rozporuplný děj, když o tom tak přemýšlím. Ale co, Kevin Kline byl sympaťák, Sigourney ani nic zkazit neumí, ve výsledku to byla příjemná oddechová podívaná. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni pulhodinka je celkem otrava, kde se nic moc nedeje, pak nastesti Dave prilitne do Bilyho domu a zadne delat bordel a od ty doby az do konce filmu uz to je pohodova zabava, kde je akorat Dave misty uz otravne velkej dobrak a cely je to lehce predvidatelny. Nicmene i ty hluchy mista zachranujou skvely herci v cele s supersympatickym Klinem. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Nepříliš výrazná romantická a politická komedie o záměně dvojníků. Romantická bohužel mnohem víc než politická, a byť ústřední herecká dvojka Kline s Weaverovou to táhne dobře, stejně je vidět že Reitman už se pomalu propadal do svého slabšího období. Za zmínku stojí že "cameo" Arnolda Schwarzeneggera tu ve skutečnosti není ani tak jako vtipné cameo, ale naopak reálně nejpřesněji obsazená role - Arnold už tou dobou několik let dělal poradce prezidenta Bushe. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Inteligentná zábava s jemným nádychom romantiky pri ktorej nezaspia muži. Toto by bola asi definícia tohto filmu. Narodila som sa iba rok pred tým ako ho natáčali, a myslím, že urobili dobre. Videla som ho asi pred desiatimi rokmi a spomenula som si naň pred nedávnom. Opätovné videnie ma ešte viac presvedčilo o tom, že staré dobré komédie a romanťáky budú asi vždy krajšie ako ti e novodobé. Neviem prečo ale je to tak. Pre niekoho trápne vyznania lásky(ktoré v tomto filme neboli), pre mňa krásne vyzúrenie talentovaného scenáristu a perfektné stvárnenie úžasnými hercami. 100% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Učebnice chytrého humoru a lehké politické satiry. Nevídaná plejáda patřičně využitých hereckých hvězd v nereálném, avšak stoprocentně účinném a inteligentně vypointovaném příběhu ze zákulisí vysoké, korupcí a přetvářkou prolezlé politiky. Úlisně šmejdský Frank Langella versus tradičně dokonalý Kevin Kline spolu s přesně zabudovanou romantikou a silným finále tvoří mega příjemný zážitek, který v součtu nemá výrazně slabších míst (snad jen předfinální část pod tíhou nahromaděných konfliktů trochu drhne). Při závěrečném loučení s šéfem ochranky Vingem Rhamesem jsem měl fakt na krajíčku... 85% a ta pátá * za čiré názorové i pocitové sympatie. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrce filmu Gary Ross hraje policistu č. 2. (D3VIL)
  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)

Reklama

Reklama