Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Poté co přežila útok Godzilly na San Francisco Cate šokuje další skandální tajemství. Obklopená řadou hrozeb se vydává na dobrodružné pátrání po celém světě za pravdou o své rodině a tajuplné organizaci zvané Monarch. (Apple TV+)

Zajímavosti (15)

  • Hlavní natáčení začalo v červenci 2022 a probíhalo převážně v kanadské provincii Britská Kolumbie (město Vancouver). V srpnu téhož roku štáb na dva týdny zavítal i do Japonska. (fiLLthe3DD)

Monarch: Odkaz monster - Následky (2023) (epizoda) (S01E01)

  • Výkonný producent a showrunner Matt Fraction prozradil, že hmyzoidní monstra z této epizody byly vytvořené záměrně, aby lidem připomněli, že ne všechny monstra musí být přes 100 metrů vysoká. (NiWi)

Monarch: Odkaz monster - Odjezd (2023) (epizoda) (S01E02)

  • Vzhled Iónského draka byl inspirován mořským ďasem (tlama a tvar hlavy), jeho křídla pak připomínají křídla létajících ryb. (NiWi)

Monarch: Odkaz monster - Odjezd (2023) (epizoda) (S01E02)

  • Titán v této epizodě, zvaný Iónský drak, je založen na bájném stvoření zvaném Minokawa, což je podle filipínských legend ohromný pták, jenž je schopen zastínit Slunce (čímž se vysvětlovalo zatmění slunce). Nejčastěji se tento tvor objevuje v legendách kmene Bagobo. (NiWi)

Monarch: Odkaz monster - Tajemství a lži (2023) (epizoda) (S01E03)

  • Monstrum z této epizody dostalo název „Frost Vark Titan“ a jde o titána, jehož vzhled byl inspirován luskouny a krtkem hvězdonosým. Jeho unikátní schopností je rapidní snížení teploty za pomoci svých ústních výrůstků, kdy dokáže nechat cokoliv ve vteřině zmrznout na kost. (NiWi)

Monarch: Odkaz monster - Paralely a nitro (2023) (epizoda) (S01E04)

  • V čase 14:12 můžeme nahlédnou do bytu Kentara Randy (Ren Watabe). Jde o odkaz na budovu Nakagin Capsule Tower. Je to unikátní dílo navržené architektem Kisho Kurokawou. Budova je složená ze 140 betonových kapslí s kruhovým oknem. Každá kapsle o 10² má vlastní koupelnu, televizor Sony Trinitron, magnetofonový přehrávač a telefon s otočným číselníkem. V roce 2022 byla budova rozebrána cca po 50 letech a 23 betonových kapslí bylo zachováno pro budoucí generace. (DJMaroko)

Reklama

Reklama