Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Rozhárané děvče, které neví, co vlastně chce, takže se nechá (lehce nedobrovolně) zavřít do blázince, aby zjistila, že její problémy vlastně nejsou žádné problémy. Nicméně se jí tam zalíbí tak, že tam stráví celý rok a pak "uzdravena" se může vrhnout do života. Winona Ryder dobrá, sedmnáctiletou naivku zahrála i ve třiceti bez problémů, ovšem co předvedla Anželína, to nemá obdoby. Její fanynka určitě nejsem, spíš naopak, ale za tohle si toho plešouna fakt zasloužila. Nebo že by to nehrála? V tom případě chudák Brad... ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazené a následně i hvězdně zahrané drama z prostředí psychiatrické léčebny. A přestože Angelina Jolie zrovna není mým šálkem kávy, tak v tomto snímku mě dost zaujala a svého Oscara si těžce vybojovala. Ale i ostatní nezůstávají pozadu, Winona Ryder zde ze sebe také dostala maximum. Menší roli výborně a věrohodně zvládla i Whoopi Goldberg a Vanessa Redgrave. Nečekaným překvapením byla pro mě i Brittany Murphy. Snímek je vtipný, dojemný, dramatický a doplněný o velmi dobrou hudbu. Film na mě udělal velmi pozitivní dojem. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že to je chvílema nevyrovnanej film. Jeden moment se mi vtírala až 5ka, chvíli zase výpadek a přemejšlel sem o 3ce. Takže 4 hvězdičky budou asi oprávněný. To nic nemění na excelentních výkonech v podstatě všech hereček v popředí s Brittany Murphy, Whoopi Goldberg, Winonou Ryder a eště o lajnu napřed předevšema byla Angelina. Ta byla prostě fantastická. Radost mi udělal I Jared Leto v miniroli, takže s obsazením sem byl naprosto spokojenej. Co se týká děje, možná jinak bych si představoval konec. Furt a furt sem doufal, že Susanna dospěje k opačnýmu verdiktu, než s jakym skončila. Některý samotný scény byly naprosto fantastický, jako třeba scéna v cukrárně a scéna s kytarou. Takže prostě výbornej film, kterej chvilkama jede tak trochu na prázdno a chvilkama nás pěkně drtí. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie- tak zní jediný pádný důvod, proč jsem si snímek vůbec pouštěl a zároveň proč jsem od něj odcházel tak spokojený. Ta ženská to prostě má v sobě a zde se herecky vydala takovým způsobem, že pozvedá celý film jak emocionálně, tak i kvalitativně na mnohem vyšší úroveň. Pochvalu si ale určitě zaslouží i Winona, která hlavní roli unesla statečně a vzhledem ke svému talentu předvedla také výkon hodný obdivu. Ono je to vůbec celé postavené hlavně na hercích, čímž rozhodně nechci říci, že by to byl nějak špatný a nezajímavý film, ale zkrátka jak z Přeletu udělali herci filmový fenomén a legendu, tak Narušení se hlavně zásluhou věrohodných hereček stalo tak působivým dramatem, navíc ještě s oscarovým závojem. Na to, že jsem kromě Angeliny vážně nic dalšího neočekával, musím nakonec před kvalitami snímku uznale smeknout. 80% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

opět film,o kterým sem v podstatě nikdy neslyšel.jako správný filmový maniak jsem kontroloval veškerý vánoční program,veškerých tv stanic a ejhle,čt1,půl jedenáctý,angelina,winona,řikám si mrknu na to a ty brďo!dobrý!trošku lehčí variace formanova přeletu nad kukačím hnízdem,jen ne s tak fašistickým dozorem.všechny představitelky narušených chovanek jsou vynikají,v čele s nepřekonatelnou angelinou!zařazení do 60tých let ameriky dává filmu ten pravý šmrnc.james mangold natočil nenápadnou,však skvělou dramatickou podívanou! ()

Galerie (116)

Zajímavosti (29)

  • Daisy Randonová (Brittany Murphy) trpí mimo bulimie i OCD, Obsedantně kompulzivní poruchou. Člověk, který touto nemocí trpí, má pravidelné obcese, které ovládají mysl, má sklony k sebepožkozování a trpí neustálým strachem, že někomu ublíží. (Nancy...)
  • Valerie, kterou hraje Whoopi Goldberg, není v knížce Afroameričanka. (jarvis)
  • „S břitvou to bolí, řeky jsou špinavé, jed tě potřísní a prášky tě ochromí. Zbraně jsou nezákonné, oprátka může povolit, plyn smrdí, taky můžeš zůstat žít,“ je úryvek z básně Dorothy Parker zvané Resume. (HellFire)

Reklama

Reklama