Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďábelský plán na zatopení Silicon Valley má jen jednu vadu. Nepočítá s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Sotva se James Bond vrátí z úspěšné mise v Sovětském svazu, dostane další úkol: prověřit aktivity francouzsko-anglického průmyslníka Maxe Zorina, který vyrábí a dodává mikročipy pro anglickou armádu. Jedna z těchto tajných součástek se totiž ocitla právě v nepřátelském Rusku. Zorin provozuje i chov dostihových koní, kteří v závodech pravidelně vyhrávají. Bond na dražbě Zorinových hřebců zjistí, že muž ve spolupráci s bývalým nacistickým lékařem Mortnerem dopuje koně steroidy přímo během závodů, a to pomocí dálkově ovládaných mikročipů. Ostatně samotný Zorin je vlastně Mortnerovým dílem: narodil se za války jako výsledek Mortnerových steroidových pokusů na těhotných ženách. Je nadprůměrně inteligentní, ale také psychopatický. Už se vymkl z rukou KGB a připravuje šílený plán: pomocí obří exploze hodlá zatopit Silicon Valley (Křemíkové údolí) u San Francisca, tím zničit osmdesát procent světové produkce počítačových čipů a převzít v tomto oboru světový monopol. Že to bude stát životy milionů lidí, jej vůbec nezajímá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (340)

Rominator 

všechny recenze uživatele

14. Bondovka - Roger Moore ve věku 58 let ve svém posledním sedmém filmu s agentem 007. Nedopadlo to nejhůř, ale hlavní zásluhu na tom mají kaskadéři a kvalitní záporák Max Zorin (Christopher Walken). Dolph Lundgren je ve své první nemluvené roličce bodyguarda generála Gogola a agenta KGB lehce přehlédnutelný, ale opravdu tam svých dvacet vteřin na pozadí odehraje. K vydařeným kaskaderským scénám patří ta s hasičským autem, které má samostaně ovladatelný návěs s výsuvným žebříkem. Bondova pronásledovací jízda od Eiffelovky končící jízdou s přepůleným autem byla spíše do komediálního žánru. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Moore už tady sotva leze, ale jeho loučení s agentem 007 je důstojné. Výrazně mu pomáhá démonický Walken. Osvěžujícím prvkem je i Bondovo gentlemanství, které je o to působivější, když má k dispozici jednu z nejkrásnějších bond girl. Dává tak zapomenout na přerod v brutální macho, které přišlo po Conneryho odchodu. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Díky bohu poslední bondovka značně přesluhujícího Moorea kupodivu není tak strašná jak by se z počátečního popíkového hopsání na snowboardu a příšerné úvodní písni mohlo zdát. Pořád je to sice v rámci serie spíše průměr, ale když už nevyčnívá akcí, vtipem či švihem který předvádí nejlepší části, tak aspoň předvedla ty jednoznačně nejlepší záporáky ze všech - na dokonale charismatického Christophera Walkena a skvostně odpudivou androgynní evilgirl Grace Jones je přímo radost pohledět. 7/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přepálený "supermoderní" Bond, plný šílené estetiky (barvité kulisy, crazy účesy, ulítlá hudba) a téměř šedesátníka Moorea, který si musí v každé třetí scéně otravně pomáhat střihem, či dokonce zadní projekcí. Věc, která v osmdesátých letech prakticky vymizela. Nečekal bych ji ve vysokorozpočťáku s takovým renomé, jaké si v tu chvíli celkem zdatně vytvářel příběh agenta 007. Glen, ač se snažil v posledním příběhu Rogera Moorea vsadit vše na divokou akci a nákladné pyrotechnické kousky, úspěch se dostavil jen na půl, tedy technicky je View to a Kill do té doby nejnadupanější bondovkou, Walkem je brilantní, ale chybí kouzlo "klasiky", chybí vychytávky a typické trademarky. Tváří se to spíše jako čistokrevný akční thriller, který ale kapacitně nestačí a dýchavičný hlavní protagonista už tuplem ne. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že už tady byl Roger Moore tak ehm, "viditelně zkušený". Přesto tuhle rozlučku zvládl v rámci možností se ctí a ironickou noblesou sobě vlastní. Co tuhle Bondovku táhne vzhůru je pak samozřejmě skvělý padouch v podání Christophera Walkena. Potěší i fakt, že pro tentokrát jsou zvolené lokace vcelku běžné a nestrhávají tolik pozornost od samotného děje a příběhové linky (samozřejmě s výjimkou skvělé úvodní lyžařsko/snowboardové sic! sekvence na Sibiři). Mimochodem song od Duran Duran má i po těch letech pořád něco do sebe. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Starostkou San Francisca byla v době natáčení Dianne Feinsteinová a protože byl Roger Moore jejím nejoblíbenějším představitelem Bonda, poskytla filmovému štábu všechna nutná povolení k natáčení. (Conspi)
  • Smrtící rybářská návnada - muška - pocházela z nevyužitého materiálu pro film Moonraker (1979), kde byla zamýšlena jako smrtelně jedovatá brož. Režisér John Glen tak záměrně pozměnil koncept na rybářskou návnadu. (Conspi)
  • Skok z Eiffelovy věže se měl natáčet nadvakrát s dvěma různými kaskadéry. Po prvním skoku byly ale získány všechny záběry, a tak druhý skok nebyl potřeba. Zklamaný druhý kaskadér skočil z věže na vlastní pěst bez potřebných povolení od pařížských zastupitelů. Aby nebylo ohroženo další natáčení, dostal tento skokan okamžitou výpověď. (Colonist)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (více)

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

20.12.2011

Je to docela překvapení. Během nejrůznějších průtahů mezi rozpačitě přijatým Quantum of Solace a právě natáčeným Skyfall se objevily spekulace, že třetím dílem Craigova služba Jejímu Veličenstvu… (více)

Reklama

Reklama