Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(26)

Recenze uživatele ilemas k tomuto seriálu (18)

Od pólu k pólu (2006) (S01E01) 

Možná je to tím že jsem prvně sledoval druhou řadu, která se mě líbila mnohem víc než první, ale to neubírá na kvalitě. Velice poutavý dokument o životě zvířat v různých končinách leckdy nepřístupných a nemožných pro život na naší planetě. Zde hned na začátku zaujmou první krůčky mláďat ledního medvěda, dále vlci honící mláďata, tančící rajky při namlouvání, 40x zpomalený záběr žraloka lidožravého při lovu,záběry plavajících slonů pod vodou apod. Opět velká nádhera pr milovníky přírody. ()

Hory (2006) (S01E02) 

Nádherné scenérie hor doslova vyráží dech. Kam všude se dostanou zvířata. Medvědi hledající pod kameny výživné motýly, dželady v Etiopii, opět bravurně vše natočené. ()

Sladkovodní svět (2006) (S01E03) 

Velkolepé záběry na Andělský vodopád, Grand Canyon, obrovští mloci,podvodní záběry na grizzly chytající lososy, vydry lovící ryby, drsné záběry krokodýlů číhající na pakoně, nosatí sladkovodní delfíni, potápějící se opice, každá epizoda velmi uchvátí. ()

Jeskyně (2006) (S01E04) 

Neřekl bych, že tato epizoda dle některých komentářů je slabší než předchozí, mě opět velice uchvátila, protože mám jeskyně rád. Podíváme se do nejhlubší jeskyně na světě v Mexiku, nebezpečné klaustrofobické potápění v plazivkách, uvidíme velkou hromadu netopýřího trusu plném švábů a nádhernou jedinečnou krystalovou jeskyni. ()

Pouště (2006) (S01E05) 

Fascinující záběry na písečné bouře, těžký život klokanů vyhýbajícím se přehřátí, skákající ploskoještěři chytající mušničky neměli chybu. Detailní záběry na roje sarančat, každá epizoda dokáže přikovat k židli. ()

Království ledu (2006) (S01E06) 

Ty samé záběry mláďat ledních medvědů jsem viděl už v prvním díle, což mě trochu zarazilo, ale souboj s mroži osamoceného medvěda byl dech beroucí. Bylo mě líto mačkajících se tučňáků kvůli teplu v -60 C k sobě, holt příroda je velmi krutá. Závěrečné záběry na roztomilá mláďata tučňáků byla dojemná a vzápětí s emocemi zamává oddělená a ztracená skupina mláďat ve vánici hledající své rodiče předurčená k jisté záhubě. ()

Travnaté pláně (2006) (S01E07) 

Této epizody jsem se trochu obával, že mě nezaujme, ale opak byl pravdou. Obrovská hejna sarančat, liška okrádající husy, děsivá scéna smečky lvů lovící slona , opět to stálo za to. Každá epizoda něčím překvapí. ()

Džungle (2006) (S01E08) 

Poněkud slabší epizoda, samé rostlinky , předvádějící se rajka, stejný záběr jsem viděl v Zázračná planeta 2, zde mě zaujali houby cordiceps vyrůstající mravencům z hlavy a pohlcující jiné živočichy , masožravé květiny a závěrečný boj opic. ()

Mělká moře (2006) (S01E09) 

Tato epizoda mnohokrát předčila předchozí džungli, na kterou jsem se velmi těšil, ale trochu mě zklamala. Zde naprosto úchvatné záběry korálů a jejich živočichů jak z jiné planety, osminožky a ježovky, keporkaci, zpomalené záběry žraloka lidožravého lovícího lachtany a lachtani zase lovící opět tučňáky. ()

Lesy mírného pásma (2006) (S01E10) 

Trochu jiná epizoda zaměřená více spíše na stromy a květenu než na zvířata, ale těch si také užijeme dost. ()

Hlubiny oceánu (2006) (S01E11) 

Škoda, že je to poslední epizoda této skvělé série, ale druhá řada, kterou jsem viděl dříve než první hned od prvního dílu nasadí vysokou laťku. Zdá se mě, že je oproti první dramatičtěji a lépe natočená. Zde mě uchvátili roztodivní mořští živočichové, člověk by ani nevěřil, že jsou z naší planety. ()

Ostrovy (2016) (S02E01) 

Tak nádherně zpracovaný dokument se hned tak nevidí. Naprosto dech beroucí záběry, nejvíce mě dostali mořští leguáni a hadi, jako bych se díval na nějaký thriller nebo horor. Rovněž tak nezávidění hodný těžký život tučňáků na ostrově Zavodovski. Snad budou další epizody Zázračné planety II stejně velkolepé jako tato. ()

Pohoří (2016) (S02E02) 

Nádherné záběry nejrůznějších světových pohoří. Drbající medvědi mě rozesmáli, pochod plameňáků rovněž. Nahánění núbijských kozorožců pouštní liškou bylo opět dech beroucí. Úžasná podívaná jako předchozí díl. ()

Džungle (2016) (S02E03) 

Třetí epizoda opět s neuvěřitelnými záběry na průhlednou žábu, létající ještěrku, nejkrásnější ptačí námluvy - já jsem jediný zelený list !!! :), sladkovodní delfíni, mečozubec, který má zobák větší než vlastní tělo, svítící housenka a houby, divák čumí s otevřenou hubou. ()

Pouště (2016) (S02E04) 

Perfektně natočený souboj hřebců mě naprosto uchvátil. Kousance, kopy, to se hned tak nevidí. Netopýří lov byl jak z mimozemského hororu. Jeden z nejúžasnějších dokumentů Davida Attenborougha. ()

Pláně (2016) (S02E05) 

Netrvá dlouho a každý pštros má jednoho cestujícího, kterého se jako černého pasažéra zbavuje. A záběr na spoustu pštrosů a na každém jeden pasažér, to mě dostalo. Napínavě i vtipně natočený dokument. Skákající ptáci mě rozesmáli. Celá sídliště termitů, která jim spořádá mravenečník. Lovící liška skákající šipky do sněhu, kterou pozorují závistiví bizoni. Vtipně sestříháno. ()

Města (2016) (S02E06) 

Nádherný Singapur kam jsem se kvůli začínajícímu covidu nedostal. Sokolové v New Yorku, levharti v Bombaji,- největší koncentrace levhartů ve městě, posraný celý Řím od špačků - za jediný den tuna výkalů, mývalové v Torontu ( já za celý pobyt neviděl ani jednoho ), krádeže drzých makaků v Džajpuru, opět naprosto perfektní. ()

Jak vznikala Zázračná planeta II (2016) (S02E07) 

Velmi náročné, vzrušující a nebezpečné natáčení v různých nehostinných částech této dokumentární série stojí také za shlédnutí. ()

Reklama

Reklama