Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(26)

Recenze uživatele kirmakX6on k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2006) (S01) 

nejhorší je, že ani ona 48GB verze (kde každý díl má cca 4,5 GB) není dostatečující - na obrazu je tolik věcí a života k vidění, že aby byl ve všech záběrech ostrý, bez artefaktů a šumu, byla by zřejmě potřeba ona 84 GB verze... (samozřejmě, záleží na jakém monitoru se budete dívat..). V každém díle byly zhruba 1-3 jedinečné záběry, u nichž můžu říct, že jsem v žádném jiném dokumentu nic podobného neviděl (např. šimpanz pojídající jiného šimpanze, žralok bílý skákající při lovu lachtanů do výšky jak delfín atd.), ovšem i ten nejedinečný zbytek byl dostatečně úchvatný na to, abych si užíval každou vteřinu. Pět hvězdiček však dát nemohu, neboť dokument poskytuje jen základní informace a neposkytuje jich nijak moc, jde v něm především o obrazovou dokumentaci. Chápu ten úmysl nerozptylovat divákovu pozornost fakty, které by beztak brzy zapomněl, a spíš mu připravit záběry, které se mu vryjí do pamněti, ale mně toto prostě nevyhovuje -- je doba počítačů, takže když člověk nevstřebá vše napoprvé, může si film přehrát kolikrát chce. Větší informační hustota by proto podle mého názoru nemohla uškodit... Celkově 88%. ()

Série 2 (2016) (S02) 

v této nové sérii je důraz na estetičnost záběrů, jejich uměleckou kvalitu. Hudební pozadí je vyloženě famózní. Nejde tedy jen o snahu natočit něco zajímavého a nevídaného, byť i to se dost dobře podařilo. Nejslabší je asi druhý díl (kde nic až tak zajímavého není), jinak byla v každém alespoň jedna wow věc. (v prvním desítky hadů lovící ve smečce rychlé leguány, ve třetím opička uvízlá na svém ocasu a jaguár lovící kajmany, ve čtvrtém lvice skákající po krku žirafě a miliardové hejno kobylek v akci, v pátém buvol, který odmítl utéct před pěti lvy a ustál jejich útok, myška drobná, žijící na stéblech trav ...a poslední díl byl wow skoro celý). Ve srovnání s minulým Planet Earth z r. 2006 je zde především vtipnější komentář a esteticky je to větší zážitek. Rozhodně se vyplatí tomu věnovat čas a stahovat verze 18 GB / díl. 90% ()

Ostrovy (2016) (S02E01) 

já jsem toho asi už viděl moc, tak nejsem až tak nadšený. Ale jak ty užovky ve smečce naháněly ty leguány, to byl opravdu masakr. Na druhé straně, nemůžu přece hodinový díl hodnotit jen podle osmi minut, ne? Čtyři hvězdičky jsou taky dost :-) (a možná trochu nadržuju, protože mi přišlo, že možná ještě víc než to, co jsem viděl, mě bavilo hudební pozadí). ()

Reklama

Reklama