Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit dojmu, že Eddie Murphy už v poslední době bere všechno, co mu jeho agent dohodí. Tenhle film si sice kladl vyšší ambice, ale nakonec se jim moc nepřiblížil. Jediné co mi připadalo skutečně vtipné, byly ty dvě ukecané myši. Každá z nich dostala jednu hvězdičku, což znamená pro celý film dvě hvězdičky. :) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Na filmu Dr. Dolittle je vidět, že jen jeden nápad (doktor umí mluvit se zvířaty) a komika Eddieho Murphyho (jde pořád nějak dolů) nestačí. Občas mě zaráží, jak si tvůrci myslí, že děti jsou hloupější než dospělí a lze jim naservírovat "jednodušší" zábavu. Tak to není a pár vtipných situací to nezachrání. Dobrý film pro děti dá mnohdy více práce než film pro dospělé. Sám jsem nebavil ani v mladším věku a jako dospělého mě to znovu neláká už vůbec. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1998 sa afro-americký herec Eddie Murphy predstavil v úlohe doktora Dolittla, ktorý rozumie reči zvierat. Dokáže s nimi verbálne komunikovať. Z toho pramení mnoho viac či menej vtipných príhod, čo s nimi prežije. Veľmi jednoduchý nápad z ktorého vznikla veľmi jednoduchá, detská komédia. Na jedno pozretie je to celkom fajn. Tento titul sa dočkal i ďalších pokračovaní, ktorých kvalita však značne upadala. Pôvodný film z roku 1998 však za dve hviezdičky stojí. ** ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pre mňa už staršia rodinná komédia o človekovi, ktorý sa rozpráva so zvieratami a v ktorej nájdem sem tam zábavné momenty, no okrem toho je povrchná a trápna až odporná. Príde mi to však dosť aj ako odraz svojej doby. Eddie Murphy sa zabáva, no niečím takýmto pre mňa nikdy nebude dobrým hercom. Tento film si mohli odpustiť alebo ho nejak spojiť s filmami o Ace Venturovi, aby zbytočne nevytvorili, ako sa tu stalo, toľko filmov s touto témou. Komerčné to viditeľne bolo, no otrasné. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nostalgie je pěknej kanec, Dolittle si pamatuju ze svýho dětství a tenkrát se mi určitě hodně líbil. Teď už mu plusy přidávám jen právě za tu nostalgii a taky za to, že je tady mluvící morče. To se navíc jmenuje stejně jako to naše, teda Rodney :) Tím to ale končí, Eddie Murphy má nejlepší role dávno za sebou. Pořád ho budu mít rád coby Policajta z Beverly Hills, ale na jeho novější filmy se dívat nebudu. Je to škoda času. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Reni Santoni, který namluvil jednu z krys, se také na krátkou dobu ve filmu objeví jako majitel cirkusu, který mluví s policisty poté, co Dolittle (Eddie Murphy) odveze tygra na operaci. Má na sobě dlouhou bělovlasou paruku. (HappySmile)

Reklama

Reklama