Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

choze 

všechny recenze uživatele

Áčková duchařina opájející se počítačovými efekty a monumentálním titulním barákem - zřejmě nejparádnějším a nejpropracovanějším strašidelným barákem, jaký kdy byl ve filmu k vidění.  A díky němu a příjemné Lili Taylor se to až do nudného pobíhacího digi finále docela dá. Bohužel, de Bont má cit pro akčňáky, ale ne pro horory a hrůzu ani výraznější napětí to fakt nebudí (škoda, že nerežíroval původně zamýšlený Wes Craven). A Owen Wilson je tu jak pěst na oko. Ve stejném roce byl natočen i vypečený DůM HRůZY, remake zase jiné klasické domovní duchařiny s Geoffrey Rushem, plus lahodně gotická Burtonova Ospalá dira, která to vyhrála na celé čáře. ()

movie 

všechny recenze uživatele

De Bont je vynikající akční režisér, ovšem s emocemi jako je strach neumí vůbec pracovat a tak jsem se u filmu vůbec nebál tak jak jsem očekával nebo jak mě slova domovní ("Večer tu nejsme. Kdyby se vám něco stalo, nikdo vám nepomůže. Ani nueslyšíme křik. Nejbližší domy jsou na míle daleko") navnadila. Škoda, ale ta hudba je výborná! ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokus o maximálně strašidelný horor se vyvedl jen zčásti. Na filmu jsou bezkonkurenčně nejstrašidelnější kulisy. Samotný dům už zvenku působí takřka bizarním dojmem, a když divák spatří i interiéry, je mu jasné, že tenhle dům stvořil šílenec. Celý vnitřek "zámku hrůzy" působí děsivě už od pohledu, ale tou svou děsivostí je zároveň i tak nějak krásný. Podíl těchto kulis na případném divákově strachu je nepopíratelný, ovšem ne každému dokáže nahnat strach jen vzhled domu. No a právě tato divácká skupina má u Zámku hrůzy tak trochu smůlu. Protože kromě pečlivě propracovaných kulis tento horor mnoho nenabízí. Herecké obsazení je sice velmi slušné, ale žádná ze známých tváří se ani náhodou nepřetrhla, aby dokázala své roli dát trochu více, než nakonec dala. Nejlépe zapůsobila nejméně známá Lili Taylor, která se pro roli Nell opravdu hodila. Ale ani ona nedokázala trochu "vybudit" atmosféru, takže se může stát, že někteří lidé u tohoto filmu usnou nudou. Ale snad jich nebude mnoho, protože zase takový propadák (moc nechybělo a dostal i Zlatou malinu za nejhorší film roku) to zase není. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slušný duchařský film s několika velice vypjatými a napínavými scénami, v atraktivním prostředí. Možná pro tento žánr filmu až příliš dlouhá stopáž. Zajímavé je velmi dobré obsazení. Každopádně se jedná o jeden z filmů, kde zavřete lidi do baráku (zde ale krásně vyvedeného) a necháte je tam strašit. Ale prostředí tajemného domu je opravdu fantastické a strašidelné...tam bych se bál i bez podivných událostí, které postihnou naše hrdiny. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slibuji, že příště už své přátele poslechnu, až mi budou radit něco jako "Na Haunting se ani nedívej, to je děsná blbina, ztráta času". Bože, to ale BYLA blbina. Až mě to samotného překvapilo. Horor, který není strašidelný... záhady, které nejsou záhadné... herci, kteří skoro vůbec nehrají... no hnůj. Jedna hvězda za návrh onoho (ne)strašidelného sídla, druhá za Goldsmithovu hudbu, která z nulové atmosféry tu a tam něco přece jenom vykřeše. Ale moc toho není. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (13)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 29. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Rozpočet filmu činil 80 milionů dolarů, celosvětově pak vydělal 177,3 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Kyvadlo ve tvaru lví hlavy bylo dotvořeno digitálně. Během natáčení byla použita velká zelená koule. (Tereza666)

Reklama

Reklama