Reklama

Reklama

Reggie Dunlop je hrajícím trenérem týmu Náčelníků z Charlestownu z nižší hokejové ligy. Jeho hokejová kariéra se pomalu blíží ke svému konci a jeho tým na ledě kráčí od porážky k porážce, proto kolují zvěsti o jeho definitivním zániku. Reggie k tomu všemu ještě musí čelit porážce i ve svém osobním životě, protože se mu hroutí manželství. Když se dozví, že řeči o zániku Náčelníků jsou pravdivé kvůli zrušení továrny ve městě, rozhodne se existenci svého týmu zachránit. Rozšíří falešnou zprávu o prodeji Náčelníků floridské důchodové společnosti a snaží se změnit názor jejich utajovaného hokejového sponzora tím, že přitáhne pozornost diváků ve městě. Toho se mu podaří docílit díky nové koncepci, která spočívá v brutální hře a nespočtu šarvátek. Jeho tým vyniká v provokacích, bitkách a tvrdosti. Podceňované mužstvo začíná překvapivě vítězit, ale zároveň drží v lize rekordní počet trestných minut. Návštěvnost se sice podaří zčtyřnásobit, nicméně osud hokejových Náčelníků stále visí na vlásku… Americký snímek Nakládačka patří mezi populární komedie ze sportovního prostředí a v roce 1977 ho natočil slavný režisér George Roy Hill, držitel Oscara za slavný snímek Podraz. V hlavní roli temperamentního trenéra Reggieho vyniká Paul Newman, který se zde představí ve své poněkud drsnější podobě. Snímek je totiž založený na velmi černém a drsném humoru, který zábavně reflektuje prostředí nižších soutěží zámořského hokeje. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tvrdá hra, nebo-li na originálním obalu uváděný film pod názvem Nakládačka. Ale nevím, nevím. Sice obsazení Paula Newmana svádí k tomu, že bude předvátět nějaké extra výkony. Ale co může v tomto filmu předvést. Máchat více hokejkou? Po přemýšlení snižuji hodnocení ze tří hvězd na dva. Čekal jsem mnohem více. První polovinu filmu budete napjati, co že se to vlastně bude dít a pak následuje strašně natahovaná mezera, která vás nutí neustále sledovat hodiny. Ještě teď mě bolí za krkem:-). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

George Roy Hill a Paul Newman znělo jako sázka na jistotu, ale tahle střela mířila hodně mimo. Jako komedie je to občas sranda, jako film spíše celkem o ničem. Dvě hodiny motání se od ničeho k ničemu, pár povrchních vztahů. Newman nemá co hrát a v 52 letech je na hokejistu příšerně starej. Ocenit se dá jen, že Hill jako jeden z mála režisérů v roce 1977 zařadil dobové hity. Titulní Right Back Where We Started From od Maxine Nightingale, dále třeba hity od Eltona Johna, Leo Sayera či Fleetwood Mac. Jako první slavnější film o hokeji je to skoro na odpad a popravdě mě to uráží. Já hokej miluju, málo co ve mě zvedlo tolik emocí jako Nagano či první titul Komety... a tady sledujeme bandu kašparů, co umí úplný hovno, tak začnou prasit. Ale jak! Hromadné bitky, útoky na střídačku, trefený moderátor, sražený rozhodčí, dokonce útok na diváky. V které době a lize by tohle bylo možné? S touhle hrou by půlka týmu byla ve špitále a druhá půlka měla doživotní zákaz. Zkrátka antisportovní film, který mě jako fandu hokeje úplně znechutil, 2* jen za dílčí filmařské věci. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Spousta hrdinů začínala jako zločinci." Bratři Hansonové jsou prostě boží. Oni jsou jediným důvodem ke zhlédnutí tohoto snímku. Oni masakrují soupeře, diváky, prodavače buráků, varhaníka i rozhodčí a jsou přitom neskutečně zábavní. To ostatní tak zábavné zdaleka není, i když nahé zadky v okýnkách autobusu jako pozdrav pro fanoušky soupeře taky stály za to. Já jsem se tedy fanouškem Charlestown Chiefs nestal, ale když vidím vyjíždět bratry Hansony na led, tak nikdy nepřepínám a bavím se. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Se poseru, co to jako bylo? Snad ani delikátní násilný pornáče z tý úžasný dekády nejsou tak WTF jako tahle pro mnohé kultovní hokejová ujetost. Je taková škoda, že je z 80% rozpitá do podivnýho a nijakýho dění kolem vztahů a prodeje klubu na Floridu, protože když přijde na ten hokej (respektive tu nejpokleslejší zábavu bez pravidel), je to bezduchá brutální sranda v čele s odzbrojujícím Paulem Newmanem. Film, co mohl vzniknout pouze a jedině v sedmdesátkové Americe. Taková škoda.... Byla by to stejná pecka jako starý LONGEST YARD. / Jo a tady si bez problému dokážu představit dnešní verzi s Willem Ferrellem. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Primitivní americká komedie se snaží vytvořit na plátně humor z krvavých bitek během hokejových zápasů a mimo hokejové zápasy pak ještě zejména trénerovým slovníkem plným různých vulgarismů. Ani v jedném případě se to samozřejmě nedaří. Občas se to ještě snaží o jakousi nevýraznou kritiku, chvílemi taky o sociální linku, ale nepříliš výrazným způsobem, který spíše brzdí původní záměr natočit komedii a který na žádné drama nevydá. Občas je to hodně trapné (zejména striptýz exhibicionisty na ledě), po většinu času nudné a otravné, celkově pro mě snesitelné jenom díky šarmu Paula Newmana nebo nějakého toho dobového songu v pozadí. George Roy Hill tentokrát zklamal na celé čáře a po dvou velkolepých filmech z r. 1969 a 1973 s Newmanem se mu do třetice už dle mého názoru další skvost stvořit ani náhodou nepovedlo. Záhadou pro mě zůstává, proč je tento nepodarek označen na zdejším DVD plakátu jako kultovní film. 25% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (17)

  • Pod filmom je podpísaná scenáristka Nancy Dowd, ktorej vzťah k hokeju bol veľmi úzky, pretože jej brat Ned profesionálne hrával. Pôvodne zamýšľala pojať film ako dokumentárny, ale režisér George Roy Hill ju prehovoril, aby z neho urobila hranú komédiu. (classic)
  • V tomto filmu si role útoku bratří Hansonů střihli opravdoví hokejisté. Jeff Carlson (Jeff Hanson) byl ze všech nejméně úspěšný, v profesionálním hokeji to dotáhl nejvýš k sedmizápasovému intermezzu za Minnesotu Fighting Saints ve WHA (obdoba NHL v letech 1972-79). Jinak hrál spíše v nižších nebo poloprofesionálních soutěžích. (MarekT)
  • Postava Ogieho Ogilthorpa (Ned Dowd) byla založena na skutečném hráči Billovi "Goldie" Goldthorpeovi. (Mol)

Reklama

Reklama