Reklama

Reklama

Pošťák vždy zvoní dvakrát

  • Česko Pošťák vždycky zvoní dvakrát (více)
Trailer

Mladý tulák Frank Chambers (Jack Nicholson) si najde práci pomocníka v zapadlém motorestu, který patří dobráckému Nicku Papadakisovi (John Colicos). Tam také pozná Nickovu mladší přitažlivou a neuspokojenou manželku Coru (Jessica Langeová). Po krátké době se z obou stanou vášniví milenci. Až tak vášniví, že se rozhodnou Nicka zabít a získat peníze z jeho životní pojistky. Jenže kvůli banálním drobnostem se první pokus o vraždu nezdaří. A navíc se na scéně objeví zástupce pojišťovny, který není žádný hlupák... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Bob Rafelson se do tisku chvástal, že půjde o nejerotičtější film, jaký kdy natočil. Vše mu hrálo do karet: skvělí herci, scénárista David Mamet, mistr náladové hry stínu a světla Sven Nykvist.. Jenže to tak úplně nevyšlo. Tak trochu do prázdna působící drama, které vyplňují kromě několika vydařených sekvencí jen hádky a následné udobřování, překážky, které brání jejich místy tak trochu umělé vášni, musí z kola ven, jenže nakonec toho příliš nezbývá. Remake o svůdné, ale hlavně zrádné servírce a tulákovi z období velké krize (silná žena a slabý muž) byl v očekávání spíš proto, že všechny zajímalo, jak se přiblížil laťce původní verze. Kritici nebyli úplně milosrdní. Spíš naopak. Tentokrát s nimi nelze než souhlasit. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Když se ptali J. Lange, jak že se jí s Jackem Nicholsonem hrálo, odpověděla s úsměvem, že Jack nikdy nehraje. Tím narážím na jednu z nejslavnějších filmových erotických scén, která zdobí tento film. Překvapená zjišťuji, že se tady nesetkává s takovou přízní diváků, jakou bych čekala, ale možná je to způsobeno tím, že snímek ze čtyřicátých let oslovil publikum lépe. Však já ho pokládám za velmi dobrý. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson je perfektní, ostatně jako skoro vždy. Má charizma a je to pan herec. To se o Jessice Lange říct rozhodně nedá. Nicméně Rafelson z počátku určil zajímavé tempo, které se ale nepodařilo udržet až do konce, děj se stal předvídatelný a nezajímavý. Na vině je scénárista, který si ohranou písničku moc nepřizpůsobil. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Originál jsem viděl někde před 9 lety, takže jsem si na wiki musel připomenou o co šlo. Milostný trojúhelník na benzínce - starý manžel, mladá žena a mladý milenec. Velká láska, vražda a cynická pointa, to vše roztažené na dvě hodiny nudy. Remake je ale ještě horší. Benzínka je ušmudlaná, stejně tak jako Langeová (v originále krásná Lana Turner). Ten starý chlap je sice buran, ale jinak vlastně sympaťák. A hrdina? Nicholsona miluju, ale tady byl castingový omyl, protože jeho hrdina je jen o fous mladší a míň ošklivý než ten manžel, navíc hraje většinu filmu prostě zmetka a ne osudového milence. Romantika tu není, jen trošku erotiky (za něco stojí jen první scéna). Trošku se to zvedne u vraždy a soudu, ale jinak je to pekelná nuda. SPOILER!!! A ten krásně cynický konec originálu, kdy hrdina nešťastnou náhodou zabije při autonehodě ženu a zatímco vražda mu prošla, za nehodu skončí v cele smrti tak ten tu úplně chybí! KONEC SPOILERU! Žádný klasický thriller, ale nudný remake na 2*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený tak nízkym hodnotením. Ľudia, čo by ste ešte chceli? Aby tam herci nahí poletovali? Veď to bolo po dramatickej stránke luxusne spracované. Netvrdím, chybičky by sa našli a dejová linka tiež obsahuje zopár hluchých, menej záživných miest, no tento nedostatok z väčšej časti dorovnáva J. Nicholson, ktorý to tu teda rozbalil vo veľkom štýle. Podľa môjho názoru ide o jeho jednu z najvýraznejších a najlepšie zahraných postáv vôbec. To je skrátka o ňom a jeho hereckom majstrovstve. Staršiu verziu z r. 1946 som síce nevidel, no pochybujem že by to bolo nejak radikálne lepšie od tejto. Skrátka ďalší film s týmto hercom, kde ma svojou postavou dokonale pobavil. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Výkon Jacka Nicholsona (Frank Chambers) vo filme bol údajne čiastočne inšpirovaný skutočným vrahom Gary Gilmorom, ktorý bol za dve brutálne vraždy popravený v 70 rokoch. (Raccoon.city)
  • Film bol často nesprávne uvádzaný pod názvom The Postman Always Knocks Twice, teda Poštár klope vždy dvakrát. (sudruh sustruh)

Reklama

Reklama