Reklama

Reklama

Pošťák vždy zvoní dvakrát

  • Česko Pošťák vždycky zvoní dvakrát (více)
Trailer

Mladý tulák Frank Chambers (Jack Nicholson) si najde práci pomocníka v zapadlém motorestu, který patří dobráckému Nicku Papadakisovi (John Colicos). Tam také pozná Nickovu mladší přitažlivou a neuspokojenou manželku Coru (Jessica Langeová). Po krátké době se z obou stanou vášniví milenci. Až tak vášniví, že se rozhodnou Nicka zabít a získat peníze z jeho životní pojistky. Jenže kvůli banálním drobnostem se první pokus o vraždu nezdaří. A navíc se na scéně objeví zástupce pojišťovny, který není žádný hlupák... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Han22 

všechny recenze uživatele

Originál jsem viděl někde před 9 lety, takže jsem si na wiki musel připomenou o co šlo. Milostný trojúhelník na benzínce - starý manžel, mladá žena a mladý milenec. Velká láska, vražda a cynická pointa, to vše roztažené na dvě hodiny nudy. Remake je ale ještě horší. Benzínka je ušmudlaná, stejně tak jako Langeová (v originále krásná Lana Turner). Ten starý chlap je sice buran, ale jinak vlastně sympaťák. A hrdina? Nicholsona miluju, ale tady byl castingový omyl, protože jeho hrdina je jen o fous mladší a míň ošklivý než ten manžel, navíc hraje většinu filmu prostě zmetka a ne osudového milence. Romantika tu není, jen trošku erotiky (za něco stojí jen první scéna). Trošku se to zvedne u vraždy a soudu, ale jinak je to pekelná nuda. SPOILER!!! A ten krásně cynický konec originálu, kdy hrdina nešťastnou náhodou zabije při autonehodě ženu a zatímco vražda mu prošla, za nehodu skončí v cele smrti tak ten tu úplně chybí! KONEC SPOILERU! Žádný klasický thriller, ale nudný remake na 2*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

To sa im to točili v osemdesiatkách erotické trilery, keď mali k dispozícii živočíšne herečky typu Langošky, Russelky alebo Turnerky. Len trochu nechápem, prečo, keď už tu máme dve veleznáme adaptácie románu, tak aj táto verzia sa odohráva v pôvodnej ére. Taká modernizácia a aktualizácia do osemdesiatych rokov s týmto istým osadenstvom by bol čerstvým vetrom do klasickej látky. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Tato adaptace Cainova románu je o dost svižnější než ta z roku 1946 a proto ji mám radši. Bohužel mi tam vůbec nesedí Jessica Lange, kterou jsem nikdy zrovna dvakrát nemusel. Tvůrci tohoto filmu nejspíš předpokládali znalost literární předlohy nebo aspoň starší adaptace, protože divák se zde nedozví, proč zrovna tento docela podivný název. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Herecké mistrovství pana Nicholsona nezná mezí a je zde opět předvedeno v míře nepřeberné. Jessica Langeová také předvádí jednu ze svých lepších rolí a pomáhá tak "dotvořit" to, co nestihl Nicholson. Celkově se jedná o zdařilou adaptaci s jednou opravdu odvážnou eroticky nabitou scénkou a dramatickou zápletkou. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že "Pošťák, který vždy zvoní dvakrát" nehraje v knize Jamese M. Caina - a v následných čtyřech fimových adaptacích - žádnou roli. Když ale pošťáka zaměníme za nějakou nehmotnou instancí, třeba osud, pak objevíme několik paralel. Nicka Papadakise bylo třeba zabít nadvakrát, a Nicka Chamberse odsoudili až za "druhou" vraždu, které se ovšem nedopustil. (A taky kočka se vrátila, byť převlečená za pumu). Šance je ovšem jen jedna, to jen pošťák vždy zvoní dvakrát.... A jen jednou se lze dostat do jedné vody či na vrcholek hory. V knize to hodnotí Cora následovně (překl. Jaroslav Kořán): "Žádní dva lidé nedosáhli toho, co my. A pak jsme se zřítili dolů. Nejdřív ty a pak já. Ano, jsme si kvit. Jsme tady dole spolu..." A později to potvrzuje i Frank: "Myslel jsem si, že jsme na vrcholku hory. Ale ta hora leží na náš, leží na nás od tý noci." Pozn. 1: Hlavní představitelé Jack Nicholson a Jessica Langová byli o 10 starší než románoví protagonisté, jejich charakteristiky odpovídají spíš mladším povahám, u tuláka Franka je to patrnější. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Film bol často nesprávne uvádzaný pod názvom The Postman Always Knocks Twice, teda Poštár klope vždy dvakrát. (sudruh sustruh)
  • Výkon Jacka Nicholsona (Frank Chambers) vo filme bol údajne čiastočne inšpirovaný skutočným vrahom Gary Gilmorom, ktorý bol za dve brutálne vraždy popravený v 70 rokoch. (Raccoon.city)
  • Jedná sa o štvrtý film, v ktorom si Jack Nicholson zahral pod režisérskym dohľadom Boba Rafelsona. (sudruh sustruh)

Reklama

Reklama