Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Diskuze

jurajjanosik

jurajjanosik (hodnocení, recenze)

Nejvíc pitomé je to, že lektvar dodávající sílu degradovali na Hopsinkovou šťávu (působí pár minut), přitom normálně měl působit několik hodin.

KIT.HL

KIT.HL (hodnocení, recenze)

V českém znění: Pavel Trávníček (Asterix), Ota Jirák (Obelix), Ladislav Lakomý (Panoramix), Lucie Vondráčková (Abba), Filip Švarc (Zničehonix), Jiří Prager (Věstihlav), Daniel Dítě (Olaf), Zdeněk Dvořák (Majestatix), Ladislav Běhůnek (Trubadix), Zdeněk Junák (vikingský náčelník), Zdeněk Bureš (Alfabetix), Aleš Zbořil (Šprtus), Karel Mišurec (Grafomanix), Dita Kaplanová (Vikea), Milan Horský (Automatix), Vladimír Krátký (vypravěč, titulky), Vladimír Hauser, Zora Bösserlová

Překlad: Šárka Bartesová
Produkce: Eva Stožická
Dialogy: Radka Přibyslavská
Dialogy a režie: Jindřich Stožický


http://dabingforum.cz

Modráček

Modráček (hodnocení, recenze)

TQChose: Těch původních animovaných je 7: Asterix a Galové (1967), Asterix a Kleopatra (1968), Dvanáct úkolů pro Asterixe (1976), Asterix a překvapení pro Cézara (1985), Asterix v Británii (1986), Asterix a velký boj (1989), Asterix dobývá Ameriku (1994). Pak přišly 3 filmové počiny: Asterix a Obelix (1999), Asterix a Obelix: Mise Kleopatra (2002), Asterix a Olympijské hry (2008). Plus poslední animák: Asterix a Vikingové (2006). Tím se zastavujeme na čísle 11 - tedy za předpokladu, že jsem si nedovolila některého vynechat :)

TQChose

TQChose (hodnocení, recenze)

Zdravicko, jenom sem se chtel zeptat kolik vlastne je dilu Asterixe? Mam je moc rad a chtel bych abych mel komplet! :)

Jaxx84

Jaxx84 (hodnocení, recenze)

Docela mě to zklamalo, ačkoliv mám příběhy o Asterixovi fakt rád...nechápu proč se do filmu snaží zaimplementovat moderní prvky jako smsky a nějaký dance styl tancování...jestli děcka nezaujme příběh a humor tak tímhle to už nevylepší...taková tuctovka, na kterou se dá dívat ale moc nepobaví...těží z popularity předchozích dílů..

Horác

Horác (hodnocení, recenze)

Nemůžu si pomoct, pobavil jsem se příjemně. Dostal mě Obelix coby lodní šroub, a pochopitelně taky sličná vikingská dcerka:) Času stráveného s filmem rozhodně NELITUJIX. Klidně to dám ještě jednou.

HappyHippi

HappyHippi (hodnocení, recenze)

byla sem docela prekvapena, po letech sem si konecne zavzpominala na dettcvi, proste stary dobry asterix a obelix....bylo to docela fajn a zabava

ogilvy

ogilvy (hodnocení, recenze)

Pro mne, coby milovníka Asterixových příběhů, jsou "Vikingové" dalším zklamáním, nicméně oproti příšernému Asterixovi v Americe jsou zde alespoň zachována původní jména a v jakési podivně upravené podobě částečně i původní příběh. Film se ovšem od komiksu dosti odchyluje, hýří, jak už zde uvedli jiní, "modernostmi", které zřejmě tvůrci považovali za potřebné použít, aby se zavděčili dětským divákům. Nevím. Mám dojem, že i mým potomkům se líbí více starší díly Asterixe, končící, tuším, Překvapením pro Caesara. Po zhlédnutí Vikingů jsem se zařekl, že další zfilmované Asterixy už nemusím (a to hrané ani animované) a budu je zatvrzele ignorovat.

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama