Reklama

Reklama

Asterix dobývá Ameriku

  • Německo Asterix in Amerika (více)

VOD (1)

Asterix a Obelix se vydají zachránit mága Getafixe, který byl Římany vystřelen na kraj světa. Potřebují totiž jeho medicínu, ve které je ukryta jejich síla. Na své pouti se dostanou do Ameriky, kde bojují s Indiány, zachrání náčelníkovu dceru před splašenými bizony, porazí největšího bojovníka kmene a osvobodí dva přátele od mučednického kůlu. Najdou také Getafixe, o jehož medicínu usiluje místní kouzelník, aby dosáhl neomezené moci. Po všech strastech se dostanou všichni domů, kde zachrání vesničany a Caesara pošlou tam, kam patří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

qwxyz 

všechny recenze uživatele

Takřka totální zničení Asterixe. Ve filmu se vyskytují stokrát už známé pasáže bez nějakého nového nápadu a navíc snížené na nižší úroveň než se vyskytovala u předchozích(narozdíl od tohoto filmu vtipných) dílů. Vše podtrhuje katastrofální dabing uváděný na TV Prima. Objektivních 35%(možná-autoři, teda vlastně ničitelé asterixe by zasluhovali daleko méně). ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Můj první animovanej Asterix. Podle mě animace ještě docela ušla, ale humor německýho Asterixe je poněkud křečovitej a dobrodružství v Americe se změnilo v tupou slaďárnu o Pocahontas. Navíc to co funguje u Římanů vyznívá u jednoho nebohýho indiána, kterýho Obelix pořád mlátí, dost trapně. Děj je klasiskej a bez pořádnýho nápadu, takže jsem měl po prvním hraném Asterixovi dojem, že už jsem většinu scén viděl nejmíň stokrát. Navíc tomu všemu nasazuje korunu otřesnej dabing, kde dokonce zapomněli přeložit pár jmen. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že i předškolák se podiví, proč "to" mluví jinak a proč se tam často objevují jiná jména, než v předchozích filmech, stalo se v dabingovém studiu zjevně něco dost zlého. Tato skutečnost mi ale nedává pádný důvod ke slabšímu hodnocení. Beru tenhle díl ze série kreslených příběhů Asterixe jako srovnatelný s jeho předchůdci i následovníkem. Je zde vše, včetně pirátů a hádky o ryby a konečně Asterixova dobrodružství s jinými kulturami nejsou nic novátorsky nevhodného. Někdy bych chtěla vidět ve filmu také jeho cestu do Hispánie, například. Celkově tedy nemám problém s tímto "problematickým" dílem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,5miliónaTržby USA $768,488Tržby Celosvetovo $5,600,000║ Základná kostra príbehu je opäť omieľaná aj v tomto prípade ale ja si nepomôžem ale aj tak som sa na tom zabával ako keby som si odbil s postavičkou Asterixa a Obelixa premiéru. /80%/ ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Rimania vymyslia plán hodný najväčších. Využijú plochú zemeguľu a na samom okraji z nej znesú zo sveta nesmrteľného Getafixa. Pýtate sa koho? Ja tiež, ale "Asterix dobýva Ameriku“ už nepočíta s pôvodnými menami, teda s výnimkou ústrednej dvojice a Julka Cézara. Prečo? Netuším. Možno Francúzi pustili svoje dietko z rúk až príliš čo germánske klany využili po svojom. Na druhú stranu toľko opomínanú animáciu vnímam v pozitívnom svetle. Najlepší moment asi búrka na mori. Zápletka sa viac menej opakuje, Galovia bojujú s dotieravými vojskami s obmedzeným množstvom zázračného nápoja, súčasne druhý boj, z druhého kontinentu zvádzajú hlavní hrdinovia s Indiánmi. Tieto strety sa líšia, zakiaľ čo Rimania bojujú o moc a slávu, Indiánsky kmeň v mene prežitia. Aj preto, že medzi riadkami nebolo len vzduchoprázdno neberiem kapitolu z Ameriky ako vyslovený prúser. Len neponúka toho moc nového, znovu sa tu vyskytuje pevecké číslo, znovu poblúznenie Obelixa tento krát krásnou Indiánkou. Bitky a humor sú stále prítomné, sfajčený Obe dokonca rozosmial, ale to prekrstenie bola podpásovka cez akú sa nedá preniesť. Avšak ak zistím, že v tom má prsty špatný dabing možno sa zamyslím nad prehodnotením. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Když Asterixe unesou Indiáni a Obelix po něm najde v táboře jen onu helmu s pověstnými křidýlky, povídá: „Asterix si helmu nikdy nesundává, ani když si myje vlasy." Ale například večer předtím, kdy Asterix večeří krocana a uléhá u ohně ke spánku, má ji položenou vedle sebe na zemi. (mrx.friend)
  • Film je podle komiksu s názvem „Asterix a velká zámořská plavba“ od scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)
  • V roce 2021 ve 30 frankofonních školách v kanadském Ontariu vyřadili a spálili na 5 tisíc knih, kdy tímto měl být pohřben popel rasismu, diskriminace a stereotypů v naději, že Kanada vyroste v inkluzivní zemi, kde všichni mohou žít v prosperitě a bezpečí. Mezi spálenými knihami byla i komiksová předloha tohoto filmu „Asterix a zámořská plavba“, jelikož pokrokářům vadilo zobrazení domorodé ženy a její údajná sexualizace. (VN85)

Reklama

Reklama