Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Asterix s Obelixem mě rozesmějí zaručeně pokaždé, sice to není nikdy tak dobré jako ty komiksy, ale stále je to velmi zábavné. Mě se na tom hlavně líbí jak každá, i úplně nepatrná postava, má svůj styl chování, a v příběhu nějaké své pevné místo. Navíc spousta vtipných narážek na historii, a spousta slovních hříček které často pochopí jen starší diváci, dělá z filmu podívanou pro různé věkové kategorie. Je to prostě taková oddechovka. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Asterix a veľký boj, v originále úder menhirom, je žiaľ groteskou v štýle Tom a Jerry, postavenou na bláznivých účinkoch rôznych nápojov pripravovaných Panoramixom po strate pamäti spôsobenej zásahom menhirom. Je tu samozrejme snaha Rimanov obsadiť galskú dedinu ale situáciu tu hlavne zamotáva samozvaný veštec balamútiaci dôverčivých Galov a najmä ich ženy, falošnými medovými motúzmi. Typickú odľahčenú atmosféru vystriedal disneyovský naratív zlovestného veštca aj keď je tu snaha naštrbiť ho humorom. Čudnou modernizáciou prešla aj Kakofonixova scéna, keď je obvyklá disharmoická kakofónia nahradená rockovou skladbou. Od začiatku som očakával, že prinavrátenie zmyslov Panoramixovi prinesie druhý úder menhirom, ale na moje prekvapenie sa druid vylieči nelogicky úplne spontánne. Úľavou je aspoň to, že mu ten druhý úder čistú myseľ aspoň znovu nevezme. ()

Reklama

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Opravdu zatím nejslabší ze všech animovaných astelixů, ani kvůli slabosti k tomuto animáku nemohu dát slušné hodnocení a zavřít oči. Nelíbí se mi ostrý styl malby, aby drsňáci vypadali drsnější. Ještě, že se film dal posouvat. Zblázněný druid mě nepobavil, spíš znechutil. Bylo to divný nikoli vtipný. Moc se tam nezasmějete. Opravdu věc, které jsem se zasmála byla scénka kdy se Římský špeh ukryl do pařezu stromu a dorážela na něj zvídavá sova, jinak nevím o vtipné scénce. Level humoru značně klesl, pro děti ano pro dospělé jako v dřívějších pokračováních nikoli. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej zvlastni Asterix. Na jednu stranu tu je porad ten starej dobrej humor, ale na druhou stranu je celej pribeh trochu temnejc ladenej, bitka tu je vlastne jen na zaver a obcas je to az takovy psychedelicky. Navic tu je jeden ultimatne udelanej barduv koncert. Celkove jsem se ale stejne perfektne bavil. Slabsich 5*. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Určitě nejtemnější Asterix. Atmosféra zkázy a zmaru je v některých chvílích možná až příliš reálná, když si uvědomím že by to měl být film spíše pro děti. O legraci (která ale patří k tomu nejlepšímu) se tady stará hlavně Panoramix, který po zásahu Obelixovým menhirem trpí amnézií. Pokud si dobře vzpomínám tak VELKÝ BOJ byl vlastně můj první filmový Asterix (jako komiks to pak byl vynikající ASTERIX A ZLATÝ SRP). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Reklama

Reklama