Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Silné Zklamání. Na Asterixovi sem vyrostl a "Asterix a Normani" je můj velmi oblíbený díl. Potenciál předlohy (a Asterixovský potenciál obecně) však zůstává zcela nevyužit. Trapné taneční scény (zlatá tancující zvířátka!!) a minimum vtipů činí Asterixe zcela nevýrazným, průměrným, a zaměnitelným aniovaným filmem. V záplavě Disneyovské produkce zcela splývajícím. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Jinak se to prostě nazvat nedá. Jediné slušné gagy jsou ve scénách výcviku (piráti nezklamali) a kdykoli se na plátně objeví syn vikingského mudrce. Jinak je to nuda. Skoro vůbec není vidět Panoramix a zápletka vůbec není postavena na hlavních hrdinech. Modernizace zas tolik filmu neuškodila, ale ani nepřidala. Jestli to však takto půjde dál, dopadne kreslený Asterix jako hraný Garfield. Dabing je povedený pouze v obsazení Oty Jiráka do Obelixe. Asterixe mluví Pavel Trávníček (nejspíš proto, že mluví i hraného), ale zbytek je (kromě tří dalších postav) namluven v Brně. A to už mluví samo o sobě. Nejlepší dabingy z Brna jsou totiž Smolíkovi a Bolek a Lolek na olympiádě, od té doby to jde z kopce. ()

Reklama

Rockwood 

všechny recenze uživatele

OMG lidičky. To snad není možný tohle. Říkám si Asterix, nový, kreslený... to musím vidět. Viděl jsem, byl sem udiven, zaskočen, uražen, rozhorčen, naštván. No jako příběh dobrý... kreslíři... přímo výborný... hudba... nádherná. Ale proboha co to techno, dance nebo co to bylo. Co ta smska... Bože tohle tam fakt neměli dávat. To se mi hrubě nelíbilo jak to zmodernizovali. Prostě FUJ. Tři hvězdičky a to za tu ústřední hudbu, za pěkně zpracovaný (myslím jako kreslený)... ale jinak prostě fuj. ()

bouchy 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu mi bylo dost smutno. Tvůrcům se podařilo zlikvidovat vše, co pro mě - a jsem si jist, že nejen pro mě, ale i pro spoustu dalších fandů, kteří v dětství hltali kresleného Asterixe - tyhle postavičky a příběhy kdy znamenaly. Vražda jedné velké legendy. Rozmašírovali původní nápad, vysekali veškeré kouzlo a charakterům odřezali jejich pravou tvář. A co teprve ta kvanta narážek na moderní dobu? Proč, proboha? Kdyby to bylo alespoň vtipné... takhle jsem měl pocit, že tvůrci nepočítají s tím, že na film se bude dívat také někdo od jedenácti výš. Z dospělého diváka odkojeného na původních příbězích dělají dementa. V porovnání se staršími filmy slabá jedna hvězdička (a to jen za to, že jsou si postavy alespoň podobné). V porovnání s původním příběhem - Asterix a Normané - jasný odpad! Už dlouho se mi nestalo, že bych měl chuť právě přehrávaný film vypnout a potřísnit kyselinou. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Mohl to být velice fajn animák pro mladší diváky s lehce klišé příběhem a spoustou dobrých vtípků. Jenže to by Zničehonix nesměl být takový trotl a hlavně kdyby se autoři nesnažili všude procpat spoustu moderních pseudocool kravin. Hudba ala to nejhorší z MTV, taneční kreace jako break dance na steroidech, pták esemeska,.............. bože, ušetřete mě toho :-( ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)
  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)
  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno