Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboman je hračka a velké přání milionů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší. Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromek, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a přečkat přehršel nástrah, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (415)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tato vánoční komedie vůbec neuráží mé umělecké cítění a to buď proto, že žádné nemám, nebo že se v ní vidím. Každý rok si říkám, že začnu nakupovat dárky včas, ale skončím v předvánočním týdnu stejně jako Arnold. Jeho herecký výkon není sice na Oscara, ale to nikdo od něho nečeká. Jeho jednoduchý herecký rejstřík je dostatečně známý, ale pro tuto roli zcela postačující. Film se mi líbí, je veselý, svižný, plný barev, má spád a pobaví každého, kdo se pobavit chce. Tak mi napadá, že jsem dnes v prodejně viděla malé růžové rádio. To by byl pěkný dárek pro vnučku na příští vánoce. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se i zdálo, že taškařice o zaměstnaném otci, který se snaží koupit synovu lásku sehnáním vyprodané hračky, konzumní vánoční běsnění spíše vědomě odsuzuje, jak by naznačovaly třeba ironicky použité písničky. Jenže prozření „důležité je dodržování slibů, nikoliv drahé dárky“ hodili tvůrci za hlavu už dlouho před ujetým "superhrdinským" finále na opulentní přehlídce. Banálními rodinnými hodnotami (a KLIŠÉ) by se pak zalknul i jinačí herecký kalibr, než toporně šaškující Arnie. A bohužel jeho humory mi v 90% přišly přinejmenším trapné, s krátkodobým zlepšením po nástupu Belushiho Santovské mafie. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Asi mám pro Arnieho komedie slabost, nebo jsem možná klasický americký rodinněvánoční čumilský balík, nebo prostě tahle komedie až tak špatná není. Každopádně kdykoliv jsem to viděl, tak se mi to líbilo. Pravda, nepadal jsem před humorností na zadek, ale příběh má tu správnou špetku vánoční atmosféry, humoru i akce, jakej podle mě má mít. Možná, že konec tu je trošku odfláknutej a příliš absurdní, ale to neznamená, že mě to sakra nedojalo. Vztahy otců a synů jsou pro mě ve filmu hodně důležité, ať už to je milující otec, který nemá čas, přestože pro syna by udělal cokoliv, nebo otec, který nikdy nebyl milující, ale přesto se na něj jeho děti mohly spolehnout, nebo prostě jen otec, který nikdy nebyl dobrým otcem, ani jím už nikdy nebude, ale mohl by jím bejt. Takže když se na konci objevil Arnie v obleku Turbomana a stanul před svým klukem a potom se odmaskoval, vyrovnalo to pro mě spoustu předchozích drobných chybiček, jako je třeba občasná přílišná ztřeštěnost. Arnie má obrovský charisma, i když není dramatický herec, je herec a vždycky byl. Ani akční role nejsou tak jednoduché, aby je zvládlo každý béčko. A za otce by ho chtěl každej (a kdo říká ne, tomu nevěřím ani dobrý den). ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Slabé, slabé, velmi slabé. Námět na film je typicky americký a bohužel i kýčovitý. Arnold předvádějící různé škleby v čímdál šílenějším vánočním honu na jakousi debilní figurky je toho typickým důkazem. A když pominu stejně ztřeštěný a přihlouplý konec kde Arnold rozgebí svou držku a chce nás bobavit tím že zapomněl koupit něco své ženě by se možná hodilo do nějaké epizody přátel ale rozhodně ne do tohohle filmu. Arnie je můj oblíbený herec ale já jsem na něj v tomhle směru taky dotst přísný a proto tuhle vánoční taškařici označím slovem : UBOHOST!! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Howard (Arnold Schwarzenegger) je typický americký otec - příliš zaměstnaný, aby se dokázal pořádně věnovat svému synovi. Tak alespoň na vánoce mu slíbí ten nejúžasnější dárek - postavičku Turbomena, po které všichni kluci šílí. Ale Howard netuší, že kupovat tuto hračku na Štědrý den dopoledne nebude příliš dobrý nápad, protože tato je několik týdnů beznadějně vyprodána - a když se někde objeví nový kus, je o něj pořádná bitka. A tak se musí Howard pořádně otáčet, aby svému synovi dokázal, že i on může být dobrým otcem ... Každý herec si musí občas střihnout nějaký ten vánoční film, aby ani o vánočních svátcích nevyšel z povědomí diváků (kdo by se chtěl dívat na Štědrý den na Terminátora, že?). A tak se to nevyhnulo ani Arnoldovi, který ve svém komediálním období se pustil i do této "taškařice". Nemůžu říct, že bych se vůbec nebavil, ale žádný extra vodvaz to taky nebyl - Arnold je prostě Arnold, a nikdo z ostatních v paměti zdaleka ani neuvízl. Určitě ale mě ale pobavila scéna se Santou - pašerákem Turbomenů :) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Příběh je založen na nákupním šílenství panenky Cabbage Patch v roce 1980. (JORDY)
  • Syn Howarda Langstona (Arnold Schwarzenegger) obdrží fialový pásek v karate, vzhledem k jeho věku je nepravděpodobné, aby obdržel 5. výkonnostní stupeň. (sator)
  • Arnold Schwarzenegger (Howard) za film dostal honorář ve výši 20 milionů amerických dolarů. Zhruba třetina rozpočtu tedy padla na plat hlavní hvězdy. (DavePave)

Reklama

Reklama