Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (777)

Fr 

všechny recenze uživatele

Nemusím americký teen komedie, páč spršky vulgarit ze mě už dávno záchvat smíchu nevylouděj. Vskutku dobrej nápad využít fajnový prostředí hor a snowboardu, doprovázený padnoucí muzikou. Jestli se mám u takovýhle komedie bavit zrovna já, není důležitý. Z reakce svýho okolí vidím, že film se líbí nejen náctiletejm. A na sobě postupně pozoruju, že čím hůř umím jezdit na snowboardu, tím víc mě bavěj Kotek s Mádlem. ()

maxi6 odpad!

všechny recenze uživatele

........Největší běs a hrůza v české komediální tvorbě roku 2004. Neštěstí, na které dokonce přispěl ze své portmonky i Státní fond ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie. Nevím, jak se k tomuto veledílu mohla připlést i Markéta Zinnerová. Janák se zde pustil do parodie na teenegerské téma: Jedeme si do Špindlu zašukat. S tím, že nasadí známé herce "neherce", svižnou muziku, to vše skloubí s jízdou na prknech, skútry, vrtulníky, Horskou službou a já nevím co ještě. Jediné pro jeho obhajobu je jeho prohlášení o tom, že nebýt producentských zásahů, vypadaly by Snowboarďáci zcela jinak...! Po zásluze by potřeboval ztrestat A. Dvořák za chyby v nevhodném a nelogickém střihu. Jako další je naprostý amatérismus u hudebních střihů, následných postsynchronů, úděsné seriálové dialogy, nenávaznost děje, silně pokulhávající kvalita celého scénáře. Přestaňte se zajímat o dějovou linii a sledujte jen klip z horského prostředí. Bohužel vznikl z toho bezduchý, laciný, nic neříkající paskvil, který vás na 1,5 hodiny povozí v kanalizační, smrduté filmové stoce a pak vyplivne naprosto vygumované. Směs trapných a předem předvídatelných gagů, kterým bychom se měli smát.... guláš, který se někteří nestydí přirovnat ke klasice Sněženky a machři. Takže další díly: Snowboarďáci 2, Rafťáci, Podvraťáci, nebude nic jiného, než další odvar této nastavované kaše. A že je čeká velký Hollywood ? Vždyť to tam také patří........ ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádná česká komedie při který se zasměje snad každý(i když hlavně teenageři).Jsou zde skvělý hlášky,bezva herci,cool muzika a hlavně to má šmrnc.Karel Janákje prostě pro český film živou vodou a musíme s ním počítat.Prostě a jednoduše:jestli se chcete pořádně zasmát u českého (možná i světového) filmu tak jedině Snowboarďáci ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jiří Mádl a Vojtěch Kotek. To vám bola svojho času velice populárna herecká dvojica pubertálnych mamľasov. V roku 2004 mali premieru ako "Snowboarďáci" a o dva roky neskôr, v roku 2006, sa objavili v spoločnom filme ako "Rafťáci" a tiež aj ako rockoví podvraťáci. Vždy to bolo v kostrbatej réžii bohovsky coolového trotla Karla Janák. No či už Mádla s koKotekom štylizoval do úlohy rafťákov, podvraťákov či ako v tomto prípade nadržaných snowboarďákov, vždy sa mi to zdalo trapné, nezábavné a blbé. * ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ze začátku skvělé, má to tah na branku a je to vtipné, ale od druhé třetiny se to dosti rozmělní. Sem tam vykoukne podařená scéna, ale tak nějak to uplyne až do konce a ... A nic. Snesitelné to v každém případě je, a vzhledem k tomu na jakou cílovou skupinu je to zaměřeno, tak jde v rámci možností vlastně o úspěch. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • V jedné scéně (přeskakuje popelnici) se mihl i propagátor adrenalinových sportů a bývalý profesionální snowboardista David Horvát. O téměř dvacet let později v podcastu „SK8SHOP“ prozradil, že se nechal přemluvit, ale strašně mu vadilo, že film natáčí banda, která o snowboardu nevěděla vůbec nic. (Olík)
  • Ve scéně, jak Jáchym (Jiří Mádl) telefonuje přes vodní hladinu, je možné vidět, že ve skutečnosti nevolá. (Pepy)
  • Režisér a scénárista v jedné osobě snímkem debutoval na poli celovečerního filmu. Do té doby dělal jen reklamy a také kampaně pro filmové hity na TV Nova, kde má na svědomí například pověstný Titanic, který se plavil po Labi do Prahy. (imro)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama