Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (777)

tron 

všechny recenze uživatele

“"Večeře!“ – "No jo, jenom dostříkám.“ – "Umyj si potom ruce." Väčšina divákov si vydarených SNOWBOARĎÁKOV pozrie z troch dôvodov. Prvý: nahá Lucia Vondráčková. Druhý: budú sa chcieť na vlastné oči presvedčiť, ako sa dokázali Česi (ne)vyrovnať americkým tínedžerským komédiám á la PRCI, PRCI, PRCIČKY. Tretí: sex. Vezmime to heslovite a postupne: áno (je tu jedna pekná scéna so saunou a Luciou), dokázali (mama jedného z hrdinov si v úvodnej štvrťhodinke prejde peklom, s akým by mal morálne problémy i Stifler) a áno (o sex ide vážne až v prvom rade). Prekvapivo sympatické, s krásnou horskou zasneženou výpravou, fajn ústrednou pesničkou Dana Bártu a vynikajúcimi hláškami („Si povídejte s veverkami.“; „Ať si trhne rovnátkama.“; „Být váma tak s tim moc nepočítáme, jedeme je totiž VOŠUKAT.“; „Odtěd mi budete říkat pane.“) a dialógmi („Napovídala mímo fotrovi, že tady fetuju.“ – „Co je to za blbost, to ti dosvědčím, že nefetuješ!“ – „No jo, jenomže ty prí fetuješ taky.“). ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaká slušnější (ve významu kvalitnější) komedie. Kam se na ni hrabou americké, nebo německé rádoby vtipné filmy? Takže těmi kladnými body jsou určitě vtipné situace a hlášky, navíc dobrá hudba. On the other hand jsou tu chyby a herecké výkony nejsou zrovna oslnivé. Ale na ty 3* bych to viděl. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Nic moc komedie, která se vzdává dobrého českého filmového kumštu a bere si to nejtrapnější z amerických stupid komedií, jako například Prcičky. Sněženkám a machrům to nesahá ani po kotníky. Přes všechny tyto negativa, mě film chvílemi bavil, a nejvíce se mi líbili ty buchty (Vondráčkovou nemyslím), za ně dávám 1* navíc. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo okolo tohto snímku bol taký ošiaľ. Klasická komédia, z ktorej sa dokonca vytrácajú prvky klasickej dobrej českej komédie a snaží sa hrať na americkú teenagerskú komédiu, čo ale zmiešaním českej mi to voláko nešlo. Pár milých a niekedy aj nečakane cool momentov, ale inak nič moc. 60%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Trošku iné oživenie Českej komédie ale škoda že po vzore Amerických teen-komedii. Ústredná dvojica Kotek - Madl v celku fajn obstáli ale ináč nič nové dej neponúka, zopár zábavných scén sa tu nájde ale hlavná vec že to pobaví široká a hlavne mladé publikum. ║Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,760,427(Česká republika a Slovensko)║ ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Film navštívilo v kinech 635 450 diváků a vydělal 61 455 120 Kč. (Pumiiix)
  • Krátce po natáčení se chata Inka zbourala a na jejím místě vyrostl luxusní apartmánový dům. (jenik71)
  • Ve filmu můžeme vidět i režiséra Karla Janáka. V prvním záběru zařve s prskavkou v ruce: "Silvestr!", v dalším pak zachraňuje záběr při scéně, když Vojtěch Kotek při útěku z nemocnice spadne na silnici před auto, které se mu vyhne. (TheNine)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama