Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (777)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Teenagerské komedie se po miléniu postupně dostaly i do našich končin a zatím co jinde to byl spíše provar např. Brak, tohle bylo slušné. Snad za to může duo Mádl s Kotkem či místy slušně vtipný scénář, já se u toho celkem bavil. Trochu mne tam prudil rockový Bárta s anglickými texty v písních s nezaměnitelným českým akcentem i různé ty rádoby drsné akční záběry na sjezdy vytuněnejch snowboardistů, kteří v tom roce 2004 ještě na sjezdovkách působili stále spíš jako UFO. Zkrátka, bylo to pubertálně ulítlé, lehce nablblé, dívky vnadné, sníh jiskřivý a hlavně celé to bylo velmi originální. Dávám tři balení vosku SKIVO ! * * * * ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jiří Mádl a Vojtěch Kotek. To vám bola svojho času velice populárna herecká dvojica pubertálnych mamľasov. V roku 2004 mali premieru ako "Snowboarďáci" a o dva roky neskôr, v roku 2006, sa objavili v spoločnom filme ako "Rafťáci" a tiež aj ako rockoví podvraťáci. Vždy to bolo v kostrbatej réžii bohovsky coolového trotla Karla Janák. No či už Mádla s koKotekom štylizoval do úlohy rafťákov, podvraťákov či ako v tomto prípade nadržaných snowboarďákov, vždy sa mi to zdalo trapné, nezábavné a blbé. * ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Při propírání skrz veškerá média ztratila tahle pohodová komedie velkou část svého kouzla, ale Janákovi už nikdy nikdo nevezme, že tehdy v pravý čas trefil do černého. Vlna, která které přišla po zimním bláznění, za sebou bohužel nechala poněkud hořkou pachuť a několikanásobná divácké škody, ale první sázka na buddy-chemii Kotka s Mádlem naštěstí jako jediná funguje dodnes. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem na to instinktivně zavlekl partu kámošů a to ještě předtím, než začalo to haló okolo. Sympaticky lehkonohé, přirozené a ultrapohodové, nevadící prvoplánovitostí, obehraností (i když by hrdinové nemuseli padat v každém druhém záběru) a bezradně působící zkratkovitostí, právě naopak. Janák odvedl dost dobrou práci od perfektního castingu, přes sexy soundtrack, až po efektní kameru a přesnou režii se skvělým timingem mnoha fórků. Škoda, že dál už se Janák jen rozmělňoval. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Průměrná teenkomedie, vyjímečná jedině tím, že je zasazená do českého prostředí. Pár povedených gagů ovšem najdete i tady (především Langmajer a jeho jízda through sněhuláci), což se o pozdějších českých klonech říct nedá. ***Věděli jste, že: Když se hlavní hrdinové vracejí ze svahu na chatu, oznámí jim Ester Geislerová, že neteče voda. A zatímco oni myjí nádobí v dřezu v kuchyni, ona se o parto výš sprchuje.*** ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Režisér a scénárista v jedné osobě snímkem debutoval na poli celovečerního filmu. Do té doby dělal jen reklamy a také kampaně pro filmové hity na TV Nova, kde má na svědomí například pověstný Titanic, který se plavil po Labi do Prahy. (imro)
  • Ve scéně, kdy Randy (Vojtěch Kotek) dává holkám babysiting do pokoje a na poslední chvíli ho stačí hodit na skříň, je vidět, že vysílačka leží. Když ji pak  holky objeví a sundávají ze skříně, vysílačka je postavena anténou nahoru. (JONYT)
  • Pavel Nový chodil po Špindlerově mlýnu na natáčení ve svých pověstných šortkách i v dvacetistupňových mrazech. (imro)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama