Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (777)

Cival 

všechny recenze uživatele

U českého filmu jsem se takhle nenasmál už pěknejch pár let. Skvělý dialogy, konečně přirozený, ale snadno citovatelný hlášky podávaný výbornejma (a znovu zdůrazňuji přirozenejma) hercema, k tomu supr gagy. Padlo pár záchvatů smíchu, za což má u mě trio Janák - Kotek - Mádl hodně kladnejch bodů. Navíc Janák narozdíl od svých ssoukmenovců pochopil, že aby se na film dalo koukat a aby vypadal trochu moderně, není od věci (a navíc to je dost jednoduchý a účinný postup) stříhat častěji než jednou za čtvrt minuty a přitom hustit do repráků slušnou hudbu. V záplavě tak vtipných míst dvakrát škoda hlušiny a nudnější vaty (většina pasáží na prknech, obzvlášť při výuce), občasné rozbředlosti a kurevsky-velké-nelogičnosti scénáře (např. dodávkou přejetá prkna). Ale bavil jsem se fajnově, zasmál, držel palce Jáchymovi, aby smočil a k tomu litoval těch několika nedostatků, které zabránily tomu, aby u nás vznikla komedie formátu Sexbomby od vedle. 67,4%. Jen tak dál, Kájo :-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dnes už lze zpětně hodnotit, totiž, že Snowboarďáci spustili vlnu nových filmů pro teen diváky, což jejich existenci vcelku ospravedlňuje. Jako dějinný impuls či prvek, který musel tak či tak dorazit. Mládež narozená po listopadu už dávno nebyla zvědavá na nějaké Sněženky a machry a potřebovala svůj ryze aktuální počin, kterému bude rozumět. Bude rozumět hlavně všem těm moderním detailům, které normalizace neznala, bude rozumět novým tvářím a novému slangu. Což samozřejmě ale neznamená, že by Snowboarďáci byli jakkoli dobrým počinem, jen se stali suverénním králem v díře na trhu. Další dva tři roky se musela trpět díla odvozená. A dnes? Dnešní teeni co nemají nastreamované neznají, tak je možné je přivést zpět právě k tomuto zlomu a čekat, co bude určeno jako jejich nástupce. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

“"Večeře!“ – "No jo, jenom dostříkám.“ – "Umyj si potom ruce." Väčšina divákov si vydarených SNOWBOARĎÁKOV pozrie z troch dôvodov. Prvý: nahá Lucia Vondráčková. Druhý: budú sa chcieť na vlastné oči presvedčiť, ako sa dokázali Česi (ne)vyrovnať americkým tínedžerským komédiám á la PRCI, PRCI, PRCIČKY. Tretí: sex. Vezmime to heslovite a postupne: áno (je tu jedna pekná scéna so saunou a Luciou), dokázali (mama jedného z hrdinov si v úvodnej štvrťhodinke prejde peklom, s akým by mal morálne problémy i Stifler) a áno (o sex ide vážne až v prvom rade). Prekvapivo sympatické, s krásnou horskou zasneženou výpravou, fajn ústrednou pesničkou Dana Bártu a vynikajúcimi hláškami („Si povídejte s veverkami.“; „Ať si trhne rovnátkama.“; „Být váma tak s tim moc nepočítáme, jedeme je totiž VOŠUKAT.“; „Odtěd mi budete říkat pane.“) a dialógmi („Napovídala mímo fotrovi, že tady fetuju.“ – „Co je to za blbost, to ti dosvědčím, že nefetuješ!“ – „No jo, jenomže ty prí fetuješ taky.“). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem na to instinktivně zavlekl partu kámošů a to ještě předtím, než začalo to haló okolo. Sympaticky lehkonohé, přirozené a ultrapohodové, nevadící prvoplánovitostí, obehraností (i když by hrdinové nemuseli padat v každém druhém záběru) a bezradně působící zkratkovitostí, právě naopak. Janák odvedl dost dobrou práci od perfektního castingu, přes sexy soundtrack, až po efektní kameru a přesnou režii se skvělým timingem mnoha fórků. Škoda, že dál už se Janák jen rozmělňoval. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Do pohody, do pohody, ale zas ne moc:) Asi už stárnu, což je ve dvaceti celkem šok, ale Snowboarďáci podle mě rozhodně díru do světa neudělají a za pár let se o nich taky mluvit nebude, hlášky rozhodně nezlidoví, prostě na Samotáře nebo podobnou věc to nemá. Nepochybuju, že pro určitou skupinu se stanou velmi oblíbeným kouskem, já taky neříkám, že se mi nelíbili. Líbili, bylo to fajn, smál jsem se některým fórkům, nenáviděl jsem rodiče a Ester Geislerovou a při pohledu na Martinu Klírovou roztával jako ten sníh na jaře, ale tohle nebude můj šálek svařáku. BTW obdiv Lucce Vondráčkové a Báře Seidlové, že i přes svůj věk docela vypadají na typické lyžákové partnerky věkové kategorie Vojty Kotka (nic ve zlém, holky:)). Hudba Snowboarďáků je skvělá. Tedy ne skvělá jako super skvělá, ale k filmu skoro božská. Pan Chyška a všichni ti co do toho šli a k jeho hudbě promluvili (zpěvem), tomuhle filmu přidali slušnou hodnotu, takže to je ve výsledku zcela nenáročná šedesátka. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Braňo Polák o získání role: „Roli ve Snowboarďácích jsem získal asi po pátém kole kamerových zkoušek. Tak dlouho jsem prudil režiséra (Karel Janák), že se nade mnou slitoval a tu roli mi dal.“ (SONY_)
  • Při scéně, kdy spolu hlavní hrdinové jedou na hory autobusem, je možné z venku vidtě, že je okolo sníh. Záběry z interiéru autobusu tomu však nenasvědčují. (Pepy)
  • Scénu ze začátku snímku, kdy snowboardisté vyskakují z helikoptéry a odjíždějí pryč, natáčel bývalý profesionální snowboardista a zakladatel společnost DHC production, která se věnuje tvorbě videí a fotografií adrenalinových sportů, David Horvát. Točilo se v Nízkých Tatrách na Chopoku. (Olík)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama