Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dlouho trvajících válkách se Federace a Klingonská říše připravují na mírový summit. Je to možná poslední šance na mír mezi odvěkými rivaly. Kapitán Kirk a jeho posádka jsou pověřeni uvítáním nejvyššího kancléře Klingonů. Poté, co je vesmírná loď Klingonů záhadně zničena a kancléř zavražděn, je to Kirk, kdo se stává hlavním podezřelým. Každý ví, že ta "zviřata" nenáviděl a že jim nikdy neodpustil smrt svého syna. Kapitán Kirk a posádka lodi Enterprise čelí prozatím své největší hrozbě. Musí očistit své jméno, najít opravdové viníky a zabránit tak všezničující válce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

Radiq 

všechny recenze uživatele

No jo, prostě klasika, která nijak moc nevybočuje z předchozích filmů = nezaujalo mě to. Nebylo mi po tom o nic líp, jak teď když jsem právě požral smaženicu z hub a začinám se obávat, jestli sme tam nepřimíchali aji něco jedovatýho. Buď to přežiju, nebo se pobliju/zeseru. A to jsem si říkal aji u sledování tohoto filmu... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec silnější 3*. Dosud jsem viděl z filmové série jen první tři snímky a o všech jsem uvažoval v mezích průměru, až podprůměru. Předešlé dva díly mi unikly, ale tento se mi, dá se říct, konečně zavděčil. Konflikt týkající se sabotované mírové dohody s Klingony byl ze začátku extrémně zajímavý a napínavý, až po polovině polevil a sklouzl k očekávanému zvratu. Postavy byly charismatičtější než kdy předtím, nechyběly cynické hlášky a hlavně lidskost, s jakou přišly i charaktery z řad Vulkánců. Jestli tohle mělo být rozloučení se starou partou, za mě to celkem fungovalo. Nuda se tentokrát nekonala. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

3* při čekání na seriál o Picardovi jsem si pustil starší StarTrekovský film a byl jsem zvědav jak bude na mě skoro po třiceti letech působit. Výprava i triky byly asi zastaralé i v době vzniku, tak ty by kvalitu filmu moc nevytáhli. Ale naštěstí aspoň příběh to zachraňoval, protože nebyl úplně hloupý a slušná atmosféra držela v napětí do konce. Sice to není film, který bych si s chutí někdy zopakoval, ale není mi líto, že jsem ho viděl a navíc potěšila netradiční role Samanthy ze Sexu ve městě .... takže za tři ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nicholas Meyer udělal z umíráčků první generace docela slušnou detekticku, zasazenou do doby, kdy jsou Klingoni donuceni okolnostmi jednat o míru s Federací. A že se do toho nijak zvlášť nehrnou netřeba zasvěceným zdůrazňovat... Vůle však chybí i na druhé straně – sám kapitán Kirk má s Klingony velmi bolestnou zkušenost, která se neopouští. Obětí pletich a manipulací se nakonec stává Klingonský vyjednavač Gorkon, za jehož vraždu jsou klingonskými úřady odsouzeni kapitán Kirk a palubní lékař McCoy. Všechno svědčí proti nim a Enterprise a klíčem jsou dvě ztracené uniformy a dva páry magnetických bot. Roli pána s lulkou zaujímá pan Spock, zatímco odsouzenci se pokoušejí uniknout z nelítostného vězení. Podívaná to není vůbec špatná, jen už trochu důchodcovsky natáhlá a místy nadměrně sdílná. Přesto všechno však napínavá a v závěru správně dojemná i typicky vtipná (zejména Spockova finální hláška stojí za to). Na Khanův hněv to nemá, přesto patří Neobjevená hranice k tomu lepšímu z filmové produkce pod hlavičkou Star Treku. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příběh samotný je nic moc, takový moc uslintaně pozitivní, ale film mě v mnoha ohledech překvapil. Je neuvěřitelné, jak všichni za ty dva roky od posledního filmu zestárli (a nebo to je schválně jako příprava na obměnu posádky?). Zřejmě první str trekovský film, jehož děj se odehrává v hodně lokacích a na hodně místech, ne jen na obligátních třech čtyřech (enterprise, jiný případná loď, povrch planety). Hodně mě potěšila skvělá (a nádherná) Kim Cattrall a když tam vykoukl benjamínský Christian Slater, vybuchl jsem v záchvat smíchu. Více povedených triků, více masek (ta měnička vzhledu byla parádní), více postav. Na šestou část série slušný výkon. Za ten strašný dabing by měli někoho zastřelit. 3,5* ()

Galerie (66)

Zajímavosti (25)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. prosince 1991 v Hollywoodu. (Varan)
  • Ve filmu Klingoni citují větu "být, či nebýt" ze Shakespearova Hamleta v klingonštitě: "taH pagh taHbe'". Posléze Hamlet opravdu vyšel přeložený do tohoto umělého jazyka a to i v českém duálním překladu. (Tom_Lachtan)
  • Herec Christopher Plummer, představitel klingonského generála Changa, je autorem nápadu, že jeho postava má ve filmu pleš. (WolfR)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Seriálový Star Trek má první hvězdu

Seriálový Star Trek má první hvězdu

28.11.2016

Možná si pamatujete, že se na leden 2017 chystal nový startrekovský seriál, jemuž měl šéfovat Bryan Fuller (seriálový Hannibal). Třináctidílná první série Star Trek: Discovery nakonec odstartuje až v… (více)

Reklama

Reklama