Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (912)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Často jsem si říkala jaká je škoda, že takové filmy nebyly točeny i v době mého dětství. V době, kdy jsem si šetřila desetník k desetníku a pětník k pětníku, abych si mohla koupit hru Malý kouzelník. Nakonec mi máma ty našetřené peníze vzala a že je přepočítá v práci a když se vrátila, měla tu hru v tašce. Byla jsem přešťastná a hned se vrhla do učení kouzlení. Člověk příběhy o tajemném hradu, čarodějích všech kategorií, o zlu a dobru prožívá silněji a určitě by mi nevadilo, kdyby příběhy o Bradavicích pokračovaly dál klidně i s jinými herci. Tajemná komnata ani tenkrát, když jsem ji viděla poprvé, nezklamala mé očekávání. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší díl Harryho Pottera. Columbus opět dokazuje, že Harryho má ze všech tří Potterovských režisérů zmáknutého nejlíp, scénář se pořád ještě nemusí potýkat s encyklopedickou délkou dalších knih a nedochází tak k násilnému krácení děje a atmosféra filmu navíc notně ztemněla. Herecké výkony jsou opět na velmi dobré úrovni a snad jedinou "chybičku", kterou můžu filmu vytknout je, že Emma Watson ještě nevypadá tak proklatě sexy jako v dalších dílech;). ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám pro Columbusovy adaptace HP v srdci měkké místečko. Protože nesnáším škrtání v ději, a u takového Ohnivého poháru jsem opravdu trpěl. Columbus nic neškrtá. Vlastně jede prakticky scénu od scény a nedává do toho nic víc, než jen poctivé řemeslo. A mně to docela dost vyhovuje. Aspoň u prvních dvou (kratičkých) dílů. Fakt, že je to zbytečně dětské, se lehce zapomíná, když je na plátně Zlatoslav Lockhart. Vynikající casting. Nesmíme zapomínat ani na Skřítka "přivřu si uši do dvířek u trouby" Dobbyho. Láska. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pořád si to drží pohádkový styl, i když byl o poznání drsnější než v Kameni mudrců. Je tu podobná zápletka jako z předchozího dílu, která je doplněná o nové postavy, ať z dobré, tak ze špatné strany a příšery baví. Škoda, že Chris Columbus natočil jen první dva Herráky. Další díly už nejsou pro rodiné sledování to pravé ořechové, jsou moc krvavé. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Po roce jsme zpět. Školní rok se blíží a Harry se nemůže dočkat. Znovu pláchne svým odporným pěstounům a ve škole v Bradavicích potkává dobráckého obra Hagrida, velkého soka Malfoye a především šibalského kamaráda Rona a bystrou knihomolku Hermionu. Nově na něj čeká i nebezpečný učitel obrany proti černé magii, a aby toho nebylo málo, slyší výhružné hlasy. I dvojka je věrná předloze. Potíž je v tom, že mnozí byli okouzleni jedničkou, protože byla nová a velmi očekávaná, v pokračování to nicméně chtělo víc invence a rafinovanosti. Prostě Chris Columbus, který byl pro své vydařené rodinné kousky tak trochu logickou volbou, nastolil nějaký standard a moc se nesnaží, aby jej někam posunul. Ale ať nerýpu, famfrpál vypadá lépe, obecně se triky vydařily víc než napoprvé, z dospělých herců je znát, že si své role užívají, cukrovatost a infantilnost jsou taky lehce na ústupu. Prostě je to krapet dospělejší. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (134)

  • Ve scéně, kdy je Colin (Hugh Mitchell) přinesen na ošetřovnu a Brumbál (Richard Harris) se chce podívat, zda nevyfotografoval útočníka, film po otevření fotoaparátu vzplane. Na filmu z fotoaparátu Argus by však nemělo být nic vidět i bez vzplanutí, protože film nebyl vyvolán a navíc byl znehodnocen stykem se světlem. (Hannzig)
  • Ve scéně, kde se kouzelníci poprvé učili přeměňovat zvířata v pohár na vodu (kouzlo Fera Verto), je možné vidět chameleona jemenského. Lezl po větvi na stole před Hermionou (Emma Watson). (Inferion7)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama