Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký muzikál Pomáda z roku 1978 patřil v době svého uvedení k nejnavštěvovanějším snímkům ve všech zemích. Vznikl podle úspěšné jevištní předlohy Jima Jacobse a Warrena Caseyho. Děj nás zavede do střední školy Rydell v padesátých letech. Danny Zucco, žák posledního ročníku, se po prázdninách opět setkává se svými kamarády. Ohromí je líčením svého milostného dobrodružství u moře. Mezi dívkami se objevuje nová žákyně Sandy. I ona se pochlubí svým prázdninovým setkáním s fantastickým chlapcem, s nímž prožila krásný milostný příběh. Když se "letní milenci" náhle setkají na Rydellu tváří v tvář, téměř ztratí dech. Jenomže láska v novém prostředí školy a spousty kamarádů má úplně jiná pravidla než na osamělé mořské pláži. V hlavní roli zpívá, hraje a tančí populární dvojice John Travolta a Olivia Newton-Johnová, kteří se tímto snímkem stali idoly mladé generace. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (707)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď si to človek pozrie po rokoch, tak mu príde, že nič lepšie ako pesničky v tom filme nie sú. A naozaj nie sú. A stále je to dobre pozerateľné. Tridsiatnička Olivia pôsobila ako nevinná študentka a Travolta bez plastiky ešte ako tak k svetu. Inak rok 1978 bol už taký západ slnka v dobrej morálke, ženy sa ešte obliekali ako dámy, pekne, decentne a napriek tomu príťažlivo. Bez toho, aby museli vystaviť tri štvrtiny cecky. Dnes už to je o inom. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

[6/10] (Paramount) (Metrocolor /// Produkce: Allan Carr, Neil A. Machlis, Robert Stigwood /// Scénář: Bronte Woodard, Allan Carr podle muzikálu Jima Jacobse a Warrena Caseyho /// Kamera: Bill Butler /// Hudba: John Farrar, Barry Gibb /// Nepůvodní hudba: Sylvester Bradford, Warren Casey, Sammy Fain, Jim Jacobs, Al Lewis, Richard Rodgers, Louis St. Louis, Mike Stoller, Ritchie Valens, David White /// Nominace na Oscara: John Farrar (píseň)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Tohle je taky těžké... co dělá dobrý muzikál dobrým muzikálem? Je to příběh?(Tanec v temnotách) Herecké výkony?(All that jazz) Romantika? (Moulin Rouge) Poselství? (Všichni říkají miluji tě) Vtip?(South Park:Peklo na zemi) Pohádkovost? (My fair lady) Tanec a choreografie?(Top hats). Asi od všeho trochu... hlavní však jsou PÍSNIČKY. A ty jsou v Pomádě nezapomenutelné... Co z toho, že z těch předchozích kategorií nemá Pomáda skoro nic... Je to slizké a naivní, ale zábavé... Mám to rád, už jenom proto, že jsem to miloval jako malý a na soundtrack si vždycky rád zakřepčím, ve snaze "válet to jak Travolta". P.S.: Grease is the word! Teď jsem měl možnost vidět Pomádu na plazmě s domácím kině a v dobré náladě - no, totálně to se mnou šilo... Jdu na 80% ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"That's cool baby, you know how it is, rockin' and rollin' and what not." Nestárnoucí klasika s úžasnou, a ještě jednou - úžasnou hudbou. Podpořená koňskou dávkou humoru v odlehčeně pozitivní kulise padesátých let; jež jsou lehce šmrncnuty náladou let sedmdesátých, v nichž se film točil. No a samozřejmě Danny Zuko a Sandy Olsen... pro mně jeden z nejmilovanějších párů filmové historie. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Travoltova třetí sedmdesátková hitovka v řadě po Carrie a Horečce. Super písničky, sympatické postavy a (legračně přestárlí) herci, taneční inferno na plese a scéna automobilových závodů v odvodňovacím kanále. Můj nejoblíbenější muzikál, což je žánr, který fakt nemusím. Akorát bych vystřihl písničku Frenchy, ta se mi tam vždycky jevila zbytečná. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (71)

  • Mladý režisér Randal Kleiser sa musel neustále podriaďovať producentovi Allanovi Carrovi, ktorý mu nakázal, aby nepoužíval mäkkú ostrosť a tlmenejšie svetlá, ktoré mali vyvolať atmosféru 50. rokov. (classic)
  • Roli trenéra Calhouna měl původně hrát Harry Reems, ale producenty byl na poslední chvíli nahrazen Sidem Caesarem. Důvodem bylo, že Reems byl notoricky známý pornoherec z filmu Hluboké hrdlo (1972). Harry Reems doufal, že díky obsazení v Pomádě nastartuje kariéru v Hollywoodu, což se nestalo. (FilmFan24)

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (více)

Prequel Pomády našel režiséra

Prequel Pomády našel režiséra

23.07.2020

Studio Paramount našlo režiséra pro svůj oznámený prequel muzikálu Pomáda. Snímek Summer Lovin’ natočí Brett Haley (V rytmu srdce, Všechny malé zázraky) scénáře od Leah McKendrick (M.F.A.). V… (více)

Pomáda se dočká prequelu

Pomáda se dočká prequelu

10.04.2019

41 let od premiéry slavného muzikálu Pomáda se studio Paramount Pictures rozhodlo pustit do práce na prequelu. Scénář píše John August (Velká ryba), příběh by pak měl pojednávat o létě, během kterého… (více)

Reklama

Reklama