Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jejich láska měla jeden háček - oba si měli brát úplně někoho jiného... Julia je servírka a pracuje na svatebních oslavách. Robbie je zpěvák a také si na svatbách přivydělává. Na jedné takové se oba mladí hrdinové do sebe zakoukají a láska je na spadnutí. Má to však jeden háček – jak Robbie, tak Julia si mají za pár dní brát někoho jiného. Kolotoč dějových zvratů, citových šoků a překvapivých rozuzlení může začít. (HBO Europe)

(více)

Recenze (137)

darwin 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, nezvyk ve filmografii Adama Sandlera. Ve filmu je sice zaměstnána celá jeho parta, ale k nějakým fajným šílenostem jako obvykle nedochází. Největší pochvalu si zaslouží stylisté a celý štáb za věrný návrat do roku 1985. Film je sice natočen v roce 1998, ale odehrává se v pověstném roce 1985. Všechno, opakuji, všechno ve filmu vypadá jako 1985, aji titulky, takže byla odvedena skutečně dobrá práce. Film byl velice úspěšný, možná i díky vlasům Adama Sandlera a Allena Coverta a po zásluze se dočkal v roce 2006 musicalového remaku na Broadwayi. The Wedding Singer dodnes zaujímá přední místa v různých žebříčcích komedií. Proč tomu tak není v ČR? - 70% ()

voidindigo 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi nejhorší film, o kterém můžu říci, že ho miluju. Technicky to působí, jako kdyby to natočil naprostý amatér (což je možná dokonce i pravda). Některé scény působí jako kdyby je herci improvizovali bez scenáře (jako třeba ta, ve které Robbie a Julia dělají, že jsou sourozenci). Vlastně prostřední půl hodina (plus nebo minus) je ta nejslabší. Ovšem "Wedding Singer" má stejně pro mě silné klady. Aspoň v originálu, dialogy jsou skvěle napsané a velmi vtipné (i když český překlad a dabing jsou mnohem slabší - české verzy bych dal o jednu nebo dvě hvězdičky míň). Někdy se vyskytne i skvělý vizuální humor (jako ve scéně se svatební rvačkou). Také jsem sám zažil 80. léta v USA, a tímpádem se mi líbí všechny ty dobové odkazy. Skoro všechny ty novovlné písničky na soundtracku jsou špičkový. A i když bych se měl to stydět říci, jsem blbej nepoučitelnej romantik a celkový příběh docela dobře zapadá do mé vlastní "ideologie" (nebo jak by řekl Slavoj Žižek "idiologie"). :-) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Rebierka, rebierka, samé rebierka! Prečo nejedia ryby?“ V PIESNI PRE NEVESTU vytvorili Adam sandler zdatný a vtipný párik s Drew Barrymore, snímka však postráda výraznejšiu atmosféru, vtipnejšie dialógy, lepšie/výraznejšie podporné figúrky atď. Plusom sú slávne pesničky, opilec Steve Buscemi a niekoľko vydarených scén (Mutanti od stola č. 9). ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A jak souvisí svatba se vzhledem ??" - "No, musíš se vdát, než budeš mít velikej zadek a narostou ti vousy pod nosem, což se určitě stane, to po matce tvého otce.." ;) Americký režisér Frank Coraci alespoň u mě nesmírně zabodoval s jinou komedií s Adamem Sandlerem, samozřejmě mluvím o snímku Click, jinak se ovšem veze na vlně naprosté průměrnosti, a ani Píseň pro nevěstu není výjimkou.. Typická raná sandlerovka, hybrid jak noha od kulečníku, zato však s naprosto luxusním soundtrackem Teddyho Castellucciho a tradičně i skvostným came(o)níkem Stevem Buscemim jako nejlepším svatebním ožralou v historii filmu.. Vše ovšem drží pohromadě výtečný Sandler v poloze loosera, jehož trumfem i obranou je humor.. Biják narvaný osmdesátkovými hity a spoustou odkazů, tu více, tu méně vtipnými, na zmiňovanou éru.. ()

winniefred 

všechny recenze uživatele

Minulý týden jsem viděla tento film asi po čtvrté nebo dokonce po páté. Nevyhledávala jsem ho, jen nebylo v televizi nic lepšího. Tak jsem si řekla, že se podívám, jestli jsem ho ohodnotila a nestačila jsem se divit. Po prvním shlédnutí jsem usoudila, že je hoden dvou hvězdiček, ale protože jsem se při čtvrtém až pátém podívání vůbec nenudila, a ba naopak jsem se stále bavila, tak jsem musela ty hvězdičky přehodnotit. A z toho plyne, že opravdové hodnocení se projeví časem. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Po nezdařené svatbě v televizi hraje skladba „White Wedding“ od Billyho Idola, který se ve filmu také objeví, konkrétně v letadle. (Knowho)
  • Režisér filmu Frank Coraci má ve filmu menší cameo. Objevuje se jako postava zpívající skladbu "Love Stinks" ve chvíli, kdy kolem něj prochází Robbie (Adam Sandler) s mikrofonem. (JORDY)
  • Produkce filmu trvala přes rok a půl. (JORDY)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno