Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (238)

Jino odpad!

všechny recenze uživatele

Dá se klesnout ještě níž než s předchozím dílem??? Tady vidíme že zaručeně ano. Název Čelisti: Odplata to plně vystihuje: Jsou 4 díly, pomyslně to rozdělím na dobré a na špatné díly, před tímhle fuj filmem to bylo 2:1 pro dobré díly, ale teď se žralok mstí a vyrovnává na 2:2 . A já bych to tak i nechal a dál raději pokračování ještě dlouho netočil. Nerad bych hodnotil Čelisti jako špatnou sérii. ()

drackula odpad!

všechny recenze uživatele

S kultovou jednotkou a pozerateľnou dvojkou už nemá toto pokračovanie absolútne nič spoločné. S tretím dielom je tu iba podobná miera zostupu kvality. Dobrý totiž ostal iba ústredný hudobný motív, vcelku sa podarili úvodné titulky a posledným svetlým momentom bola fotka zosnulého šéfa polície Brodyho /žial aj v reále zosnulého Roya Scheidera/. Inak ide o neuveriteľný nelogický guláš, plný nezmyslov, absurdít, ktorí postráda myšlienku a o atmosfére sa v tomto prípade ani nedá hovoriť. Je pre mňa záhadou ako pre tento film ukecali inak sympatického Michaela Caina, avšak jeho vystupovanie tento film určite nezachránilo. 10 % ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Ne, mistrovský kousek tenhle film určitě není. Ale odmyslím-li si Spielbergovu geniální jedničku, zůstává nám tu docela zábavné béčko, kterému nechybí originální a překvapivé momenty - žralok STOJÍCÍ na vodě a vřeštící jako tygr (a že nekecám!) nebo dvoumotorové éro přistávající na vodě :-) Ne, fakt nemá plováky... Co na tom, že logika kulhá na obě nohy, když je to docela sranda? A navíc, určitě jsem už viděl i horší filmy (Čelisti III v parádním 3D se přímo nabízí...). ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ja ten dom Michaelovi Cainovi doprajem. Film má síce nábeh na ešte väčšiu stupiditu ako tretí diel (a to je čo povedať!), no ostáva len pri zbožných prianiach. Dej o žralokoch cez celý svet prenasledujúcich ženu hlavného hrdinu z prvého filmu je geniálny, ale spracovanie je nudné. No za originalitu (a zjavnú absenciu súdnosti a zdravého rozumu) tvorcov a za úprimnosť Michaela Caina o jeho motivácii hrať v tomto filme si to zaslúži jednu hviezdičku. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Ne, nevydržím to. Co řeknu, to nesplním. V předešlém komentáři jsem naznačoval, že si dám na pár dní pauzu. A já už zase píšu. Po pouhých třech hodinách. Jsem závislý asi na všem:-) Je jasné, že se tento film točit neměl. Tvůrci chtěli neustále ždímat prachy. Na základě dílu prvního. Herci zde nic nepředvádí. Žralok je nudný. O atmosféře nemluvě. Nic zde nepůsobí hororově. Spíše nudně, až komediálně. Odpad nedám, ale více než jednu hvězdu také ne. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Mario Van Peebles (Jake) si svou roli napsal sám. (Karlos80)
  • Herec Michael Caine byl během natáčení tak vytížen, že ani nedorazil na Oscary, aby si převzal ocenění pro nejlepšího herce ve vedlejší roli za film Hana a její sestry. (WolfR)
  • Jedná se o jediný film série, ve kterém se nevyskytují záběry skutečných živých žraloků. (Žralok)

Reklama

Reklama