Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

otík 

všechny recenze uživatele

Walter Matthau ve své typické roli dobráckého mrzouta, roztomilá Ingrid Bergman a mladičká ještě s malým úsměvem zářící Goldie Hawn v milé a příjemné komedii o zubaři, který je starý mládenec, ale je zamilovaný do mladice a tak předstírá, že má ženu a děti. Když se "rozhodne" kvůli mladici rozvést a ona chce jeho ženu poznat, nezbyde než požádat svou sestřičku z ordinace o pomoc. A kolotoč lží a předstírání může začít. Velmi hezký a příjemný film pro čas do nepohody. Hudba: Quincy Jones ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mě to přišlo docela nudné. Na starší komedii, přestože z USA, jsem čekal vyšší úroveň vtipu. My jsme v té době měli mnohem krásnější herečky, takže Goldie se může jít zahrabat. Ta byla ke všemu dost blbě nadabována a úplně mi to kazilo dojem z její postavy, chvilkami totiž vytvářela velmi inteligentní závěry a chvilkami působila jak 15ti letá holka. Naopak půvabně působila Ingrid, u ní klobouk dolů a většina mého hodnocení putuje právě jí. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

No, nepotěšil jste mně, Kaktusový květe. Já vás taky nepotěším. Priznávam, že som bol od začiatku predpojatý. Waltera Matthaua neznášam an sich a dabujúca Helga Čočková ma vyložene rušila. Inak voči tejto divadelnej komédii nič nemám. Väčšinu času som bez záujmu čučal na obrazovku, dve ruky mi stačili na inventarizáciu dobrých hlášok, dobre to skončilo, tak čo by som ešte chcel? Iba maličkosť, kompletnú výmenu Waltera a pošepnúť Ingrid Bergman, že sa do tanca v bare nemusí toľko siliť. ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"I think I'm gonna kiss you." Ingrid Bergman bola konzervatívna ľadová kráľovná aj v rokoch štyridsiatych, o to viac je zaujímavé ju sledovať, ako dáva v päťdesiattrojke na diskotéke novú vlnu neskorých 60's. Aj s takouto prekérnou situáciou si dokázala poradiť ako dáma a znovu tým len potvrdila, akou skvelou herečkou je. Keby aspoň polovica kolegýň mohla vyzerať v jej veku tak šarmantne... Walter Matthau klasicky vysoko nadšandartný, Goldie Hawn je proste na zožratie. Zo skladu vytiahla tie najkrásnejšie oči á la Audrey Hepburn v modrom a zaslúžene si "vyzdvihla" Oscara. Príbeh veľmi milý, rôzne situácie viac než úsmevné, hudba príjemná (inštrumentálny I'm a Believer!!), scenár viac než dobrý. Kaktus je navyše môj najobľúbenejší kvet. 85% ()

Chegi 

všechny recenze uživatele

Mé 1 000 hodnocení a rozhodně trefa do černého. Celá trojice hraje výborně, což dokazuje Oscar pro Hawnovou, kterou normálně vůbec nemám rád, ale tahle role byla přesně pro ni. Plus šarmantní Bergmanová, která je dámou i v roli sestřičky a Matthau, který dělá vše pro to, aby vybruslil z čím dál komplikovanější situace. Typická konverzační komedie 60. let, kde ale příjemné obsazení a kvalitní humor působí jako balzám na duši. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Goldie Hawn (Toni Simmons) za svou roli dostala Oscara. Slavnostního předávání se však nemohla zúčastnit, protože byla v Londýně a o tom, že vyhrála, se dozvěděla telefonem. (Dixieboy)
  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)

Reklama

Reklama