Reklama

Reklama

3:15 zemřeš

  • Česko Horor v Amityville (více)
Trailer

14. listopadu 1974 dovedl policii zoufalý telefonát do domu DeFeových, kde nalezla šest těl obyvatel domu, zastřelených ve spánku. K vraždě rodičů a čtyř sourozenců se přiznal Ronald DeFeo, který tvrdil, že mu to přikázaly hlasy. O rok později, 18. prosince 1975, se do domu přistěhovali George a Kathy Luzovi se svými třemi dětmi. Mysleli si, že to bude dům jejich snů. Mohl být, pokud by to byly noční můry... Rodina Lutzových v domě vydržela pouhých dvacet osm dní, během nichž byli terorizováni démonickými silami. Film 3:15 zemřeš, natočený podle skutečné události, zachycuje jeden z nejděsivějších příběhů o strašidelných domech, které kdy byly vyprávěny - protože se skutečně stal. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (591)

movie 

všechny recenze uživatele

Musím říct že produkování horrorových remaků jde Michaelu Bayovi mnohem lépe, než třeba takovému Silverovi se Zemeckisem. Tohle mě skutečně pobavilo. Dávám sice takových 3 a 1/2 *, ale citím se příjemně horrorově nasycený. Hehe, tomuhle totiž vážně nic nechybý. Strašidelné atmosféra se dá krájet už od začátku, lekačka kdy sem v kině vyštěknul jak holka tu je taky a závěr, který standardně z plného počtu nějaký ten drobeček uloupne, protože se s ním tvůrci rozhodnou vypořádat tak trochu po hollywoodsku, taktéž! Doporučuju! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Když zapomenu na fakt, že jde o příběh podle skutečné události, tak jde o slušný horor. U sekvencí zobrazující rodinnou pohodu jsem spokojeně relaxoval, u temných sekvencí zase spokojeně vrněl. Film nepostrádá napětí, čemuž dopomáhá správně zvolená hudba. Film není úplně dokonalý - obsahuje trochu nudné scény, hlavně ty, kde se nic neděje, jenom kecá. A konec se pomalu táhne, proč prostě nerozbili okno a neutekli skrz něj? A proč běželi po střeše stále výš místo toho aby jen skočili z nižších okrajů? Ale stejně, fantastická atmosféra dává zapomenout na tyto menší nelogičnosti a i já se párkrát načapal, jak na mě úspěšně působí lekací scény (možná to bylo tím, že za mnou seděly dvě stále ječící dívky, mohlo jim být tak 13). ()

Reklama

3497299 

všechny recenze uživatele

Přes docela slibně se rozvíjející peripetii, ne příliš originální příspěvek do rodiny "amityville horrors", kterým vévodí ukázkový a vymykající se "The Shinning". Postupně zahušťovaná amityville atmosféra je poněkud rozporuplná. Narace neopouští archetypální strukturu. Proklamace, že je film inspirován skutečnou událostí, není v tomto případě nijak efektivní. I když jsou některé "žánrové" scény docela ucházející, žádné zvláštní překvapení se nekoná. !!!SPOILER!!!: nepsané pravidlo, že ve filmu nesmí zemřít matka a děti, tvořící hlavní charaktery příběhu, je přes občasné laškování důsledně dodrženo. Vzhledem k tomu, že hlavnímu hrdinovy ani na chvíli nelze věřit, že chce někoho doopravdy zabít a myslím, že mu to nevěřili ani jím blízce ohrožované oběti a nevěřil tomu ani on sám (na rozdíl od Jacka Nicholsona v "The Shinning" vypadá se zbraní v ruce tak nešťastně, že jsem si z celého srdce přál, aby mu to těžké břímě role zabijáka už konečně někdo odejmul, uvařil mu horký čaj a zabalil ho do teplé deky), jde jen o to vyčkat, až se všechno dopracuje ke zdárnému konci. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Predáva sa, za mimoriadne výhodnú cenu, priestranný, pôvabný dom, v kolonialnom štýle. Veľké izby, francúzske dvere, nádherný výhľad, vlastná malá lodenica... V tichej, zelenej, luxusnej mestskej vilovej štvrti Amityville, neďaleko od centra. Adresa: Ocean Avenue 412, Long Island, New York. Ja by som ho, s jeho minulosťou, nechcel ani zadarmo. George a Kathy Lutzovi však lákavej ponuke neodolali. Urobili veľkú chybu. Nie je to zlý horror, ale skôr by som odporučil verziu tohto príbehu od režiséra Stuarta Rosenberga z roku 1979. *** ()

Fr 

všechny recenze uživatele

na můj vkus je v poslední době k dostání nějak moc hororů. george a kathy právě udělali životní obchod a nastěhovali se do krásného domu s výhledem na loděnici, sklep a rozbitej budík s časem 3:15. a taky je tam Jodie, která chce malé chelsea ukázat tatínka, u kterýho může zůstat. bohužel, Jodie je mrtvá a v nebi s anděli určitě není. jednoduše řečeno, v tom domě je něco zlého. ,,zjevení" jsou působivá, taková jaké mám rád, při pohledu na ně zamrazí v zádech. a ještě je zde finále, kde zlo ovládá george a je zajímavě ztvárněné v prostřihu krvavých obrazů. ale dost bych přidal na tempu. tenhle film už po druhé vidět nemusím. nic tak zajímavýho v něm není. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Ryan Reynolds (George Lutz) si schválně od "svých" filmových dětí udržoval značný odstup, dokonce do té míry, že si děti často ostatním stěžovaly, že je Ryan nemá rád. Udělal to proto, aby pak pro něj byla snazší psychická proměna jeho postavy. (akisha)
  • Zatímco ve filmu se v domě objeví vchod do tajného vězení a mučírny bývalého majitele objektu Jeremiaha Ketchama, ve skutečném světě rodina pod schody objevila zvláštní červený pokoj, který nebyl zakreslený v plánech a jejich pes se k němu odmítal přiblížit. (Nick321)
  • Vo filme musela Chloë Grace Moretz chodiť po streche a visieť z vrchu vyše 18-metrového domu, pričom ju držali len dva drôty a uzda. Na začiatku bola opatrná, ale podľa režiséra Andrewa Douglasa to už po hodine brala ako zábavu. (Pat.Ko)

Související novinky

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama