Reklama

Reklama

Horká vlna zaplavila L.A., všichni se chystají na velkolepé oslavy 4. července a svět stojí na pokraji katastrofy.  Vlna veder zaplavila Los Angeles. Všichni se chystají na velkolepou oslavu 4. července 2008. Hlavní postavou je boxer Santaros, který trpí amnézií a jehož osudy se spojí s pornoherečkou Krystou, která rozjíždí vlastní televizní projekt. Svět stojí na pokraji společenské, ekonomické a ekologické katastrofy a policejní důstojník Ronald Taverner má důkazy o spiknutí obrovských rozměrů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

Jordan 

všechny recenze uživatele

tak vážne neviem, asi mi niečo uniklo? donnie darko sa mi nesmierne páčil, ale toto . . . to už bolo príliš . . .príliš "príliš". miestami som mal pocit, že keby dnes žil ed wood a mal prístup k veľa peniazom, točil by takéto filmy . . . ale na druhej strane - miestami to malo (vďaka kamere a hudbe) strašne dobrú atmosféru - scéna, v ktorej hrá Pixies "Way of mutilation" (keď Santeros s Ronaldom utekajú z domu po tom, čo rasistický policajt zastrelí narafičený hádajúci sa pár), alebo napríklad samotná záverečná scéna (tanec) a úplne posledné sekundy filmu . . . hm, tak fakt, FAKT neviem, už dávno som nebol pri filme taký zmätený! ()

Deimos odpad!

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 0/10 Hudba 1/10 Efekty 1/10/// +jen kvůli těm hercům -kteří tam předvádí ale naprostý hovno, před zhlednutím snímku jsem se držel pravidla "nic nedává smysl", po zhlédnutí říkám: "tento film nedává smysl"/// Na Apokalypsu jsem se dlouho těsil. Jenže, od první minuty jsem na film koukal jak blbec. Koukal jsem s kámošem, ten na tom byl stejně. Pořád jsem čekali jestli to jako nějak pochopíme. Po dvou hodinách utrpění jsem to vypli a já na to dokoukal až teď, ani v závěru jsem nic nepochopil a příšerně mě tento film otrávil. Je to naprostá ztráta času a vůbec nejhorší film co jsem za poslední rok viděl. Ehm nakonec je z toho slušný komentář, původně jsem chtěl napsat něco co by muselo být vypípáno./// Celkem 13%/// ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Nepochopil som, ale nevadí. Najvýstižnejšie všetky moje pocity vyjadrím, keď poviem, že je to zamotané a zamotané a ešte raz zamotané. Kelly už v Darkovi príjemne prekvapil, no tentoraz je jeho projekt o kusisko tajomnejší a ťažko pochopiteľný. Oplatí sa však vidieť. Ja osobne som si ani nestihol uvedomiť, že mám pred sebou 145 minút, a bol tu záver. Síce pociťujem maximálnu dejovú dezorientáciu, ale na druhej strane aj akési naplnenie mojich chuťových pohárikov. Musím sa do toho pustiť ešte raz. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Věřím, že kdo si nepřečetl aspoň část komiksu nebo nezná Kellyho psýchu, tak na to čumí jak tele na nový vrata. Já jsem tím jen zabila čas v práci a trochu zalitovala, do jakého hnoje se režisér mého nejoblíbenějšího filmu zahrabal. Škoda. Prostě jen podprůměrný film s podprůměrnými herci. ____ Každý máme nějakou úchylku. Kellyho patrně vzrušují vystřelená oka... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to podivné, je to neopakovatelné a je to jiné. Nečitelné. Nepochopitelné. Kelly sice spíš patlá páté přes deváté a kombinuje až moc očividně, ale i tak mě svým způsobem uchvátil. Možná je ještě nezkušený - teprve druhý film - ale už v Darkovi dokázal, že ví jak na to. Tady nejspíš hranici překročil. Nejspíš. Možná ale ne. Tenhle film si mě získal stejně jako mě naštval a znechutil. Ale já bych rád ocenil ten nový přístup. Southland Tales jsou unikátní, nehodnotitelné. Mohl bych dát jakékoli hodnocení a uměl bych si ho zdůvodnit. Mohl bych dát pět hvězd i odpad. Nevím, vážně ne. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (22)

  • Režisér Richard Kelly pozdržel uvedení filmu o víc než rok a kompletně ho přestříhal kvůli vlažnému přijetí obecenstva. (CrypzzXD)
  • UPU znamená Urban Pacification Unit (Městská jednotka smíru). (HellFire)

Související novinky

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

12.03.2012

Richard Kelly (foto) je tak trochu „one hit wonder“. Navíc Donnie Darko vlastně ani nebyl hit, jen postupem času získal kultovní status. Každým dalším filmem Kelly nahrává svým odpůrcům, kteří tvrdí,… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Horor od tvůrce Donnieho Darka

Horor od tvůrce Donnieho Darka

04.07.2007

Režisér jednoho z nejkultovnějších filmů nového tisíciletí (je neuvěřitelné, že si vynikající Donnie Darko doposud nenašel cestu na tuzemský DVD trh!) se stejně jako další originální tvůrci (třeba… (více)

Vůz plný zlata

Vůz plný zlata

01.06.2006

Zatímco čeští filmaři stahují své snímky z většiny festivalů na protest proti nepochopitelnému jednání naší vlády, která neodsouhlasila novelu zákona o české kinematografii, v Cannes se tuto neděli… (více)

Reklama

Reklama